Читај ми!

Спорт уживо: Без Видића на Сити

Ђенаро Гатузо у улози судије. Један фотограф тврди да га је напао Енди Керол у Даблину, Вест Хем демантује. Где у Европи играју најбољи глумци. Нејмарове играрије. Пнини страховито кажњен због ужасних увреда. Мишел Платини Хрватима поручио да се у најскорије време реше хулигана.

21.20 - Фудбалер Атлетика из Билбаа Фернандо Љоренте рекао је да ће напустити клуб на крају сезоне и оптужио је медије да су покварили његове односе са управом и навијачима. Овај 27-годишњи нападач рекао је да је није имао среће и негирао је да је новац разлог што није пружао очекиване партије у Атлетику, клубу у коме је поникао и у коме је прошао све омладинске селекције. Љоренте је рекао да су медији објављивали лажи и да су имали удела у томе што није обновио уговор са клубом. Љоренте је у августу одбио да потпише нови уговор. Ппосле пораза од Реал Сосиједада од 2:0 у септембру наводно се свађао са тренером Марселом Бијелсом и касније је напустио тренинг.

21.00 - Полиција Уганде саопштила је да је у потрази за 17 фудбалера Еритреје који су нестали из хотела у Кампали и нису се вратили кући са остатком екипе након елиминанције на регионалном турниру. Портпарол полиције Ибн Сенкумби навео је да се фудбалери траже због испитивања пошто данас нису били у авиону за Еритреју приликом повратка тима који је поражен на CECAFA купу, на истоку Уганде. Сенкумби је додао да ће нестали играчи, уколико буду пронађени, бити депортовани из Уганде истакавши да их полиција тражи "ради њихове сопствене безбедности".

20.12 - Немања Видић неће играти против Ситија у недељу, рекао сер Алекс Фергусон. Видићев опоравак тече добро, али му треба још неколико дана озбиљног тренинга.

19.20 - Комбинезон са потписом светског првака у Формули 1 Немца Себастијана Фетела продат је на добротворној аукцији за 13.500 евра. Аукцију, која је била део програма "Крила за живот", организовала је аукцијска кућа "Бонхамс", а прикупљено је укупно 39.000 евра.  

18.30 - Међународни олимпијски комитет (МОК) суспендовао је индијску асоцијацију (ИОА) због мешања владе у изборни процес тог тела, што значи да спортисти из те земље неће моћи до даљњег да учествују на Играма. Извршни одбор још није званично објавио одлуку, а то ће учинити касније у току дана, када се заврши први дан дводневног заседања у Лозани. Индијски олимпијци могли би, међутим, да добију дозволу да наступају на Играма под олимпијском заставом.

18.15 - Фудбалски савез Холандије отказао је све аматерске утакмице за предстојећи викенд у знак поштовања према судији-волонтеру који је претучен на смрт на мечу омладинске лиге прошлог викенда. У саопштењу Савеза наводи се и да ће професионални клубови утакмице почети минутом ћутања и да ће играчи и званичници меча носити црне траке око руку. Линијски судија Рихард Нијунвенхојзен умро је у понедељак од задобијених повреда када су га у недељу напали и претукли играчи после меча подмладака клубова Бојтенбојс и Нијув Слотен. Имао је 41 годину.

18.00 - Фудбалски репрезентативац Шпаније Фернандо Љоренте потврдио је данас да ће на крају сезоне напустити Атлетик Билбао. "Уговор са клубом ми истиче 30. јуна и тада ћу отићи из Атлетика, јер хоћу да се опробам у новој средини", рекао је 27-годишњи Љоренте шпанским медијима. Корпулентни центарфор, чији надимак је "Краљ лавова", недавно је одбио понуду Атлетика да продужи сарадњу.

17.55 - Румунски фудбалски прволигаш Рапид из Букурешта саопштио је данас да је поднео захтев за покретање стечајног поступка због нагомиланих дугова. "Тачно је да је покренута процедура, јер само тако можемо да спасимо клуб. Учинићемо све што је у нашој моћи да Рапид настави да функционише", рекао је новинарима у Букурешту већински власник деоница Рапида Џорџ Копос. Рапид, који је прошле сезоне играо финале националног купа, претходних година имао је велике трошкове, али се играчима дугују плате за неколико месеци уназад.

17.50 - Бивши француски фудбалски репрезентазивац Ален Жирес преузеће место селектора Либије следеће недеље, објавила је данас Либијска фудбалска федерација (ФЛФ). Француски ветеран ће водити либијску репрезентацју кроз квалификације за Мундијал 2014. "Преговори са Жиресом су скоро завршени и очекује се његов долазак у Либију следеће недеље, на потписивање уговора", изјавио је председник ФЛФ Муфтах Гвејдар. По том уговору, Жирес би месечно зарађивао 25.000 евра, али се наводи да је успех у квалификацијама услов за евентуално продужење уговора.

17.47 - Фернандо Торес изјавио да не размишља о одласку из Челсија, иако се није најбоље снашао по доласку из Ливерпула, почетком 2011. Без обзира на то, Торес је презадовољан својом позицијом и своју будућност види управо на Стамфорд Бриџу.

17.30 - Ђенара Гатуза на заласку каријере све више вуче судијски занат. На мечу између Сиона и Јанг Бојса, Гатузо је просто отео жути картон судији да би га што пре показао противничком играчу. Судија је потез пргавог Италијана пропратио осмехом...

15.55 - Шпанска Марка се увелико бави питањем ко ће наследити Муриња на крају сезоне. Према писању шпанског листа, први кандидат Флорентина Переза је Карло Анћелоти, тренер ПСЖ-а, а "занимљив" је и Јоаким Лев, селектор "Панцера". 

15.50 - Капитен Макабија због тешких увреда изречених Јонатану Скјолдбранду, кажњен са два меча неиграња, 25.000 долара и мораће да врати капитенску траку. "Пнини ме прозвао нацистом и рекао ми је да жели да добијем тумор на мозгу. Рекао ми је да сам ђубре и да се нада да ће ми отац ускоро умрети", рекао је Скјолдбранд. Пнини се извинио након инцидента, али то није много помогло.

15.40 - Руска кошаркашка федерација жели српског стручњака Жељка Обрадовића за селектора, уместо Дејвида Блата који је у октобру поднео оставку, преноси руски медији. Како тврди "Известија", разговори између две стране су у току, а председник Руске кошаркашке федерације Александар Крашењков је изјавио да ће име новог селектора бити познат до 25. децембра. Наводи се да су за најтрофејнијег европског тренера заинтересовани и Грци.

15.20 - На Интернету се појавила слика девојке за коју се тврди да је нови физиотерапеут Милана. Уколико је истина, потпуно је јасно зашто "росо-нери" имају проблема са "повредама". 

15.15 - Твртко Кале направио за две секунде две катастрофалне грешке на голу Хапоела из Хаифе. Неспретни голман поклонио гол градском ривалу Макабију.

14.40 - Против Палмеираса Нејмар је постигао два гола, и асистирао за трећи, па је у финишу меча дао себи слободе да се мало "издува"...

14.35 - Мадс Албек показао да се и у Данској игра леп фудбал... 

12.39 - Мишел Платини упозорио Хрватску да под хитно мора да реши проблем са хулиганима, јер ће у супротном сносити последице. 

12.36 -  Нови случај симулирања Герета Бејла донео му је титулу неприкосновеног шампиона у безразложном падању. Наравно, када је реч о Енглеској. Бејл је у овој сезони зарадио четири жута картона због глуме, двоструко више од првих пратилаца Луиса Суареза, Фернанда Тореса и Марија Балотелија. Ипак, постоји земља где су бољи глумци од Енглеске, у којој је у овој сезони показано 19 картона због симулирања – у Италији је показано 39! Шпанци су зарадили 11, Немци осам, а "без талента" су Французи, где је показано свега четири.

12.33 - Повређени нападач Ливерпула, на позајмици у Вест Хему Енди Керол отишао је са "чекићарима" у Даблин, после победе над Челсијем. После лудовања у клубу, Керол је, наводно, напао једног фотографа, који је изјавио да му је повредио око покушавајући да му отме фото-апарат. Проблем је, изгледа, то што Керол није хтео да освану фотографије на којима се види да не носи лонгету на нози. Ипак, у Вест Хему су брзо реаговали, и саопштили да сведоци нису видели физички контакт између њиховог играча и фото-репортера.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара