Читај ми!

Спорт уживо: Jанковић није смењен

Завршен састанак Радне групе, коначна одлука ко води Звезду у петак. Леброн Џејмс проглашен је за спортисту године у избору спортског магазина "Sports Illustrated". Коби Брајант поручио Пау Гасолу да треба да одрасте. КУД Кристијано Роналдо врши упис нових чланова. Бекс се одјавио из Холивуда. Џон Балотели Рамбо спреман за акцију. Пари Сен Жермен "флертује" са Гвардиолом. Бејл укључио аларме у Шпанији. Един Џеко остаје на клупи Ситија, иако му се то не допада. Грант у Челсију. Коларов пева хитове.

00.50 - Завршен састанак Радне групе на Стадиону Црвене звезде. У петак коначна одлука ко води црвено-беле у другом делу сезоне. Одлучено да ће Зоран Стојадиновић бити једини кандидат за спортског директора. Александар Јанковић поднео извешта и поднео оставку, али она није прихваћена. Без званичних коментара о кандидатури Драгана Џајића за председника.
Извештај Комисији поднела је и поткомисија за финансијска питања. Извештај садржи генезу финансијског пословања клуба од 1996. године до 31. октобра 2012. године са освртом на 1990. и 1991. годину. Представљена је и анализа једног дела уговора са играчима, добављачима, купцима и банкама.
Комсија је расправљала и о расписивању избора у ФК Црвена звезда и донета је одлука да се до краја недеље одржи заједнички састанак Управног одбора и Комисије за стабилизацију и реорганизацију на којем би била донешена одлука о расписивању избора.

23.35 - Са Маракане отишао тренер Александар Јанковић. 

23.15 - Фудбалери Њукасла победили су вечерас на свом стадиону Виган са 3:0 у последњој утакмици 15. кола енглеске Премијер Лиге. Њукасл је до првог гола на утакмици дошао у 13. минуту након пенала који је усепшно реализовао Сенегалац Демба Ба. Сенегалац је у 21. минуту још једном затресао мрежу гостију, а Грегор Бигиримана је ударцем са око 20 метара у 71. поставио коначан резултат.  

22.30 - Почео састанак Радне групе на Стадиону Црвене звезде. Састанку присуствују сви њени чланови.. Како РТС незванично сазнаје Радна група ће за председника Црвене звезде предложити Драгана Џајића. На састанку ће бити анализиран финансијски извештај. На дневном реду је и оставка Александра Јанковића, која ће највероватније бити прихваћена. Он би сутра да се обрати јавности. После састанка неће бити конференције за штампу већ ће се Радна група огласити путем саопштења.  

 

21.30 - Фудбалски клуб Јувентус кажњење новчано са 10.000 евра због увредљивог транспарента навијача тог клуба на утакмици против Торина, саопштила је дисциплинска комисија Фудбалског савеза Италије. Транспарент се односио на погибију фудбалера Торина маја 1949. године у авионској несрећи. На транспаренту је писало: "Ми смо понос и слава Торина, ви сте се само слупали".  

21.15 - У паузи док деле лекције из борбе против хулиганизма и расизма широм Европе, а посебно „дивљем" Балкану, Енглези понекад стигну да почисте и понешто у свом дворишту. Лондон је претходног викенда био поприште туче навијача Кристал Паласа и Брајтона. До туче навијача је дошло делу јужног Лондона, а полиција је ухапсила десеторо хулугана. Иначе сви ухапшени су пуштени после плаћене кауције. Занимљиво је да до нереда није дошло после директног дуела ова два клуба, већ је тог дана Брајтон гостовао Вулверхемптону, док је Кристал Палас гостовао другом лондонском клубу Питербороу. Главни полицијски инспектор Енди Барнс рекао је да ће тражити да се ухапшеним навијачима стави забрана присуства утакмицама.

21.02 - Фудбалер Партизана Никола Петровић рекао је да је неискуство главни кривац елиминације тог тима из Лига Европе и додао да су у клубу задовољни резултатима у јесењем делу сезоне. "Ове године је играње у Лиги Европа било лепо искуство за нас. Доста младих играча је учествовало у том такмичењу и мислим да је свако стасао на свој начин. Сматрам да је превагнуло неко наше неискуство што нисмо наставили то такмичења на пролеће, али опет би требало бити задовољан", рекао је Петровић током сусрета с навијачима у Београду.  

 

20.00 - Кошаркаш Мајами Хита Леброн Џејмс проглашен је за најбољег спортисту у 2012. години, у избору америчког магазина Sports illustrated. Двадесетседмогодишњи Џејмс ове године је са Мајамијем освојио своју прву НБА титулу, и треће признање за најкориснијег играча (МВП) у америчкој професионалној лиги. Такође је проглашен за МВП финала НБА, а са националном репрезентацијом САД освојио је златну медаљу на Олимпијским играма у Лондону. Џејмс је тек шести кошаркаш добитник награде овог спортског магазина откако је избор установљен 1954. године. Пре њега признање је додељено Двејну Вејду 2006.

19.00 -  Дуели Новака Ђоковића и Ендија Мареја проглашени су за највеће ривалство у светском тенису у 2012. години, у избору Удружења тениских професионалаца (АТП). Српски и британски тенисер одиграли су у години на измаку седам међусобних мечева, а Ђоковић је био успешнији и добио четири дуела.

18.45 - Иако је са два поготка Звезду завио у црно, нападач Војводине Омару Абубакар на крају меча на Маракани, који је новосадски клуб решио у своју корист са 3:0, поздравио је навијаче Звезде. Омару је некада наступао за клуб са Маракане, а пре одласка у тунел отпоздравио је навијачима који су и даље певали на северној трибини Маракане.

 

18.30 - Најбољи кошаркаш Лос Анђелес Лејкерса Коби Брајант поручио је саиграчу Пау Гасолу да одрасте уколико жели да добија лопту у тренуцима када се утакмица решава. 

18.00 - Осморица навијача Динама осуђено укупно на 16 година затвора због напада на навијаче ПАОК-а у децембру 2010. године. Већина навијача осуђена на по две године, један хулиган добио две и по године иза браве, док је један ослобођен.

17.31 - Потпредседник италијанског фудбалског клуба Милан Адријано Галијани демантовао је информације да ће росонери у јануару продати Бразилце Робиња и Пата и да ће довести Марија Балотелија. "Имамо 32 играча у екипи и нећемо доводити нове. Морали бисмо да смањимо број фудбалера, продамо бар петорицу да бисмо га довели", додао је Галијани.

17.29 - "За прошлу утакмицу звали смо осморицу играча из Барселоне, а недостајали су Пујол, Пике, Ћави и Тијаго. Тељо је на корак од А тима, а он тада није добио позив. А погледајте како напредује млади нападач Ђерард Делофеу. Ма, ако буде потребе, позваћу свих 14 играча из Барселоне, они то заслужују", казао је Дел Боске шпанским медијима.  

17.20 - Најмање 14 чланова фудбалске репрезентације Еритреје нестало је у Уганди током регионалног турнира и претпоставља се да ће они ускоро затражити азил. Портпарол Фудбалског савеза Уганде Роџерс Мулиндва рекао је да играче нико није видео од недеље ујутру. "Тачно је да су нестали неки репрезентативци Еритреје. Нажалост, последњи пут су виђени јуче у хотелу", казао је Мулиндва. 

15.32 - Две кратке реченице Герета Бејла биле су довољне да се подигну на ноге и Мадрид и Барселона. "Било би лепо опробати се у другој лиги и искусити друге културе. Не плашим се да идем у иностранство, ако осетим да је време да идем, и уколико се појави прави клуб, што да не", рекао је Бејл после победе над Фуламом и укључио аларме у Реалу и Барси, и истовремено "појачао" главобољу Анреа Виљаша Боаша. 

15.16 - Кристијано Роналдо, осим невероватног гола и асистенције на мечу са Атлетиком, показао и како се игра коло... Додуше, ово последње му није била намера. 

15.09 - Бекс завршио америчку епизоду. Дејвид Бекам одиграо последњу утакмицу за Галакси, и опростио се од Лос Анђелеса. Саиграчи су му певали: "Још једну годину, још једну годину...", надајући се да ће продужити уговор. "Хвала Дејвиду што је учинио фудбал важним у САД", написао на Твитеру Меџик Џонсон. Која је следећа Бексова станица? 

14.50 - Марио Балотели се игра рата, у мало напреднијој верзији од оне дечије. Камуфлажна одећа војницима служи да би били непримећени, али чини се да Супер Марију то није циљ.

13.45 - Леонардо и Карло Анћелоти нису више љубимци челника катарских инвеститора. Наиме, због лошијих резултата, власници ПСЖ-а већ траже нове људе који ће водити клуб, пише француски Екип. Ако је веровати Екипу, разговори са Пепом Гвардиолом већ у току, а у ужем "избору" још и Мурињо и Арсен Венгер.

12.35 - Сер Алекс Фергусон наговестио да би Жозе Мурињо могао да га замени на клупи Јунајтеда. "Он може да ради где год жели", рекао је Сер Алекс.

12.06 - Жозе Мурињо ће крајем јуна напустити Реал, пише Марка. Лист пише да је Флорентину Перез незадовољан енергијом коју "Посебни" улаже у припреме екипе са Сантјаго Бернабеа, а и у сукобу Икера Кариљаса и Серхија Рамоса са тренером, ставио се на страну староселедаца.

11.44 - Британски медији данима разглабају о статусу Едина Џеке у Ситију. Репрезентативац БиХ незадовољан је статусом суперзамене у тиму са Итихада, али му помоћи нема. Џеко ће и даље у игру улазити са клупе.

11.07 - И још једна вест из Ситија. Александар Коларов није претерано одушевљен одлуком клуба да играчи певају Звончићи, звончићи. Израз лица говори све.

11.00 -Паника у Челсију достигла је врхунац. Роман Абрамович је толико бесан да ће, вероватно, на место саветника Рафи Бенитезу довести Аврама Гранта.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара