Спорт уживо: Ечеберија срушио Реал

Бетис савладао Реал Мадрид голом Бењата Ечеберије. Црвена звезда савладала Цибону са 71:63 у Загребу и забележила осму узастопну победу у свим такмичењима. Масимо Морати назвао Лазара Марковића српским Марадоном, каже познати фудбалски скаут Дијего Форести. Јанко Типсаревић на егзибиционом турниру „Судар континената" у Сингапуру, у првом колу добио Сема Кверија.

23.58 - Бењат Ечебирија јунак је победе Реал Бетиса над "Мурињовом четом" 1:0. Реалу "не цветају руже" ни у Лиги шампиона а уколико Барселона у недељу савлада Леванте краљевски клуб ће имати чак 11 бодова заостатка, што ће вероватно значити и опроштај од борбе за титулу.

22.49 - Бетис води на полувремену против Реала голом Бењата Ечеберије у 17. минуту.

22.40 - У Сицилијанском дербију Палермо је савладао Катанију са 3:1 у једином данашњем мечу Серије А. Епитет јунака локалног дербија свакако је припао двоструком стрелцу, словеначком интернационалцу Јосипу Иличићу. Стрелац првог гола за Палермо био је Фабрицио Миколи. Погодак за какву - такву утеху за Катанију постигао је Франческо Лоди.

22.31 - Сивио Берлускони жели на клупи "Росонера" Гвардиолу. Председник Милана сматра да то неће бити лак посао, јер су заинтересовани и енглески клубови, пре свих Сити.

21.50 - Малага прекинула серију лоших резултата у Примери. У мини-дербију на Росаледи, Малага савладала Валенсију са 4:0 и тако се вратила у борбу за места које воде у Лигу шампиона. Остали резултати у Примери: Рајо Ваљекано - Мајорка 2:0, Ваљадолид - Гранада 1:0. Од 22.00 се сатају Реал Бетис и Реал Мадрид.

21.40 - Пораз Цибоне од Црвене звезде била је кап која је прелила чашу у загребачком клубу. Вељко Мршић, после серије пораза у Јадранској лиги и Европи, поднео оставку на место тренера "Цибоса".

20.54 - Завршен меч Јадранске лиге у Подгорици. Домаћа Будућност савладала Раднички из Крагујевца са 80:78 у изузетно изједначеној и занимљивој утакмици. 

20.22 - У последњем мечу Премијер лиге одиграном у суботу, Астон Вила и Арсенал одиграли су без голова.

18.44 - Црвено бели наставили серију победа и у Загребу. Звезда савладала Цибону са 71:63 и истакла озбиљну кандидатуру за пласман у Евролигу на крају сезоне.

18.23 - Црвена звезда води против Цибоне са 55:48, почетак последње четвртине. 

18.05 - У последњем мечу Суперлиге за суботу, Војводина и Раднички (Кг) одиграли су без голова у Новом Саду.

17.57 -  Завршени су мечеви Премијер лиге: Евертон - Норич 1:1, Манчестер Јунајтед - КПР 3:1, Стоук - Фулам 1:0, Виган - Ридинг 3:2. Од 17.30 састају се Астон Вила и Арсенал.

17.25 - Завршени мечеви Бундеслиге: Бајерн - Хановер 5:0, Гројтер Фиртх - Нирнберг 0:0, Мајнц - Борусија Дортмунд 1:2, Шалке - Ајнтрахт 1:1, Волфсбург - Вердер 1:1.

17.05 - Францускиња Камил Муфа оборила је светски рекорд на 400 слободно у малим базенима. Муфа је испливала у времену 3:54,85 минута, што је за седам стотинки брже од претходног светског рекорда којег је држала Британка Џоан Џексон (3:54,92).

17.02 - У првом мечу Премијер лиге, на програму данас, Вест Бромвич Албион је савладао домаћи Сандерленд са 4:2. Поготке за Вест Бромвич у првом полувремену постигли су Гера у 30. и Лонг у 44. минуту. Наставак је донео четири поготка, равноправно распоређена у мрежама оба тима. За госте су били прецизни Лукаку и Фортјун, у 81. и 90. минуту, а за госте Гарднер и Сесењон у 72. и 87. минуту.

16.57 - Чаба Силађи и Борис Стојановић нису успели да се пласирају у финале првенства Еврпе у малим базенима у Шартру. Силађи је полуфинале у дисицплини 50 прсно завршио на 12. месту резултатом 26,98, док је Стојановић у трци на 100 мешовито био 16.

16.50 - Нападач Барселоне Давид Виља неће бити на списку играча за недељну утакмицу шпанске Примере свог клуба против Левантеа због повреде чланка. Раније повређени нападач Барселоне Алексис Санчез такође неће бити у тиму, а њему је остало да паузира још две недеље. Везни фудбалери Тијаго Алкантара и одбрамбени играч Адријано враћају се у тим после опоравка од повреда.

16.19 - Селектор америчке фудбалске репрезентације Немац Јирген Клинсман изјавио је данас да ће у будућности највероватније узети америчко држављанство. Четрдесетосмогодишњи Клинсман живи са породицом у Хантингтон Бичу, у Калифорнији од јула 2011. године, када је преузео амерички национални тим. "Врло је могуће да ћу у будућности узети америчко држављанство. За тај поступак ће ми требати доста времена", рекао је Клинсман за немачки „Билд". Лчинсман није заборавио да дода да је Штутгарт, ипак, и даље његов прави дом.

16.00 - Почели мечеви Премијиер лиге: Евертон - Норич, Манчестер Јунајтед - КПР, Стоук - Фулам, Виган - Ридинг.

15.51 - Порторикански боксер Ектор "Мачо" Камачо проглашен је данас мртвим у Сан Хуану, четири дана пошто му је пуцано у лице, пренели су амерички електронски медији. Камачо је имао 50 година, а погођен је метком у лице у ноћи између уторка и среде док је седео у аутомобилу испред једног бара у граду Бајамон. Његов сапутник је убијен. Камачо је од среде био на апаратима за одржавање живота, а у четвртак му је констатована мождана смрт. Љубитељи бокса су и пре Камачове смрти говорили како не могу да дочекају да се ова година заврши. Пре "Мача", 2012. године су умрле легенде бокса Анђело Данди, Емануел Стјуард, Кармен Базилио, Теофило Стивенсон, као и шампиони Џони Тапија, Кори Сандерс, Мајкл Доукс, али и најпопуларнији историчар бокса Берт Шугер.

15.48 - Резултати на полувременима мечева Бундеслиге: Бајерн - Хановер 3:0, Гројтер Фиртх - Нирнберг 0:0, Мајнц - Борусија Дортмунд 1:2, Шалке - Ајнтрахт 1:1, Волфсбург - Вердер 0:1.

15.45 - Остало је још јако мало времена до почетка утакмице у "Драженовом дому". Кошаркаши Црвене звезде искористили су мало слободног времена како би се прошетали хрватском престоницом.

15.31 - Дуел треће Шкотске дивизије између Елџин ситија и Ренџерса, који је требало да буде одигран у недељу, одложен је због безбедносних разлога. Главни разлог лако је претпоставити, Елџин је продао 1,100 карата више него што је капацитет стадиона овог тима - нешто више од четири и по хиљаде места. Елџин сити је објавио да планира да врати новац навијалима који су купил карте за утакмицу, као и да те карте неће важити када меч буде изнова заказан. Одлуку о одлагању утакмице донета је по савету полиције, да би се избегао могући инцидент великих размера због преоптерећености стадиона.

15.30 - Почели мечеви Бундеслиге: Бајерн - Хановер, Гројтер Фиртх - Нирнберг, Мајнц - Борусија Дортмунд, Шалке - Ајнтрахт, Волфсбург - Вердер.

15.20 - Компанија "Жилет" нам је показала како би Роџер Федерер, иначе њихово заштитно лице, изгледао као репрезентативац Бразила - у одбојви и фудбалу. Основна премиса овог занимљивог рекламног видео-спота јесте да би Федекс и у два поменута спорта био подједнако успешан као и у тенису.

15.05 - Према очекивањима, Јусеин Болт и Американка Елисон Феликс проглашени су за најбоље атлетичаре у 2012. у избору Међународне атлетске федерације. Болт је ове године освојио три златне медаље на Олимпијским играма у Лондону, на 100, 200 и у штафети 4x100 метара, чиме јепоновио успех са Игара у Пекингу четири године раније. Ово је уједно четврти пут у последњих пет година да Болт осваја награду за најбољег атлетичара. Феликс је такође имала златни „хет-трик" у Лондону , на 200 и на 4x100 и 4x400 метара. Америчка спринтерка је први пут у каријери проглашена за најбољу на свету, а наследила је прошлогодишњу добитницу награде, препонашицу Сали Пирсон из Аустралије.

14.50 - У мечевима Јелен Суперлиге постигнути су следећи резултати:  Јавор - Раднички Н 2:0, Хајдук - Доњи Срем 3:2, ОФК Београд - Спартак 1:0, Рад - Нови Пазар 2:0.

14.40 - Навијање треба оставити "правим навијачима". Присталице Хамбургера су на мечу против Фортуне покушале да подигну атмосферу бакљама, али све што су успели да ураде јесте да запале сопствену заставу, што је прерасло у прави, мали пожар на трибини Есприт арене.

14.28 - Колумбијска порно глумица Ханеира Вентура обећала је „страствену ноћ" навијачу Барселоне уколико клуб са Ноу Кампа освоји, односно поврати титулу у шпанском првенству. Једини предуслов да неко учествује у извлачењу (да, биће и извлачења) јесте да покаже доказ да реч о „правом навијачу Барселоне". „Ја сам куле (навијач Барселоне, прим.аут.) још од када сам била девојчица. Обожавам тим, игру коју приказују као и све играче... Омиљени? Па, наравно Меси. Своју радост када освојимо титулу поделићу са неким ко воли Барселону колико и ја. Довољно ми је да видим чланску или сезонску карту", рекла је Вентура.

13.50 -  Резултати на полувремену: Јавор - Раднички Н 1:0, Хајдук - Доњи Срем 2:1, ОФК Београд - Спартак 0:0, Рад - Нови Пазар 2:0.

13.45 - Фудбалери Манчестер ситија не тугују превише због поновног испадања из Лиге шампиона. Весник добре атмосфере међу играчима је, треба ли заиста посебно истицати, Марио Балотели. Италијански нападач нашалио се са Едином Џеком, али репрезентативац Босне и Херцеговине се није дао изнервирати.

13.30 - Бивши фудбалер Манчестер јунајтеда Руд ван Нистелрој рекао је да је Алекс Фергусон био у праву када га је „отерао" из клуба, пре шест година. Предност је тада, у односу на бриљантног Холанђанина, добио Ђузепе Роси. Ван Нистелрој се по први пут вратио на Олд трафорд на откривању Фергусоново статуе. „Када ствара тим, склон је таквим стварима. Он само мисли на добробит клуба, одувек је говорио. То је реченица коју је најчешће понављао. Било је фер то што је радио. Није ми било тешко да се помирим са тим. Преселио сам се у Мадрид и имао сјајне четири године тамо. Сер Алексу Фергусону сам захвалан због шансе коју ми је дао", рекао је Ван Нистелрој, стрелац 150 голова ја Јунајтед.

13.17 - Бразилски лист „Лансе" објавио је детаље разговора уредника тог листа и особе блиске Пепу Гвардиоли која тврди да Пеп Гвардиола „само што није прихватио место селектора Бразила". „Једини тим на свету који би Гвардиола прихватио да води сутра јесте Бразил. И он ће бити првак света, то је сигурно", рекао је неименоваи контакт. Шпанска „Марка" позвала се на исти лист у свом тексту који за тему има, наводно, Гвардиолино преузимање „караока". Где има дима...

13.00 - Почели мечеви Јелен Суперлиге: Јавор - Раднички н, Хајдук - Доњи Срем, ОФК Београд - Спартак, Рад - Нови Пазар.

12.56 - Слобода из Ужица саопштила је да ће у случају тенденциозног суђења меча са Црвеном звездом повући екипу са терена и да неће учествовати у даљем току меча. "У случају тенденциозног суђења представници ФК Слобода имају овлашћења да повуку екипу са терена и не учествују у даљем току утакмице", каже се у саопштењу. Фудбалски клуб Слобода у свом саопштењу изражава и наду да ће се утакмица са Црвеном звездом памтити по добром фудбалу, лепом амбијенту и фер и достојанственом понашању свих актера на терену.

12.30 - Нападач Манчестер Ситија Серхио Агуеро рекао је да ће та екипа одбранити титулу шампиона Енглеске. Сити је пре неки дан, ремијем против Реала, остао без шанси за пласман у осмину финала Лиге шампиона и сада ће већу пажњу моћи да подреди првенству. "Убеђен сам да ће титула остати у нашем власништву. Тачно је да су Челси, Манчестер Јунајтед и Арсенал јачи него прошле сезоне. Ми смо сада браниоци трофеја и сви желе да нас скину са врха. Неће им бити лако, јер растемо као екипа и сваким даном све више напредујемо. Табела све говори. Тешко нас побеђују ривали, на вху смо и чини ми се да нам ипак не иде тако лоше", рекао је Агуеро енглеским медијима.

12.13 - И док Стефан Ел Шарави блиста, ипрактично самостално држи Милан „изнад воде", јавност осипа дрвље и камење по Масимилијану Алегрију. Не и новопечени репрезентативац Италије, који за своју игру највише захваљује оспораваном тренеру росо-нера. "Нисам најбоље започео сезону, али је Алегри и даље имао огромно поверење у мене и то ме је гурало. Тражио је од мене само да играм добро, не и голове који нису случајно стигли. Врло сам задовољан партијама у новембру, ово је фантастичан период за мене и само желим да радим најбоље за Милан", истакао је 20-годишњи нападач.

12.00 - Мајка порториканског боксера Ектора Камача, који се после тешког рањавања у главу вештачки одржава у животу, дала је данас дозволу да јој се син скине са апарата. Камачо је у четвртак ујутро рањен у лице и од тада се налази у дубокој коми, а лекари су у петак прогласили његову клиничку смрт. Камачова мајка Марија Матијас саоштила је новинарима испред болнице у Сан Хуанау своју одлуку, као и да се чекају његова тројица синова да стигну у Порторико и виде оца последњи пут. "Изгубила сам сина пре три дана. Он је жив само захваљујући машини, али живеће заувек у срцима људи који га воле", рекла је несрећна мајка.

11.58 - Ова година ће дефинитивно проћи без најбољег хокеја. Како преносе амерички медији пропао је најважнији састанак представника НХЛ клубова и играча, тако да се до нове године одлажу све утакмице. Велике шансе да се не одигра и цела сезона.

11. 37 - Мало тога је још остало Јусеину Болту да уради у спринтерским дисциплинама. Једини је атлетичар у историји који је успео да одбрани олимпијске титуле у тркама на 100 и 200 метара. Оно што га мотивише и тера да напредује јесу млади и талентовани спринтери, баш као Јохан Блејк. "Јохан Блејк је ове сезоне изгледао добро, он се издвојио и показао сам му да сам бољи. Из године у годину доказујем свету да сам најбољи. Сада тражим нови изазов, следећег момка који ће ми изаћи на црту", рекао је Болт новинарима у Барселони где ће Међународна атлетска федерација прогласити најбољег атлетичара у 2012. годину. У конкуренцији су још Американац Аријес Мерит и Кенијац Давид Рудиша.

11.00 - Ешли Кол и Френк Лампард највероватније напуштају Челси. Клуб не жели да им понуди уговор дужи од годину дана, па су два фудбалера спремна да напусте Стамфорд бриџ. Нагађа се да је и долазак Бенитеза један од разлога зашто овај двојац има намеру да напусти Лондон.

10.45 - Познати италијански скаут, специјализован за српско тржиште, Дијего Форести каже да власник Интера Масимо Морати по сваку цену жели да доведе Лазара Марковића у тај клуб. "Морати је за Марковића рекао да је српски Марадона", рекао је Форести. 

10.30 -  Сјајни резултати у популарној игрици "Фудбал менаџер" донели су 21-годишњем Вугару Хусејнадзеу посао у ФК Бакуу, где ће бити задужен за куповину и продају фудбалера. Овај момак је најавио да ће у наредне три године довести овај клуб до европупова. Занимљиво је да је тренер Бакупа Божидар Бандовић, а његов помоћник Александар Кристић.

10.00. Никси положили оружје у Хјустону пред екипом Рокитса. Велики удео у победи имао и Џереми Лин бивши љубимац навијача Никса, кога се клуб одрекао ове сезоне. Лејкерси настављају са трагичним играма. Коби стандардно добар, Гасол очајан у поразу од Мемфиса.

09.30 - На егзибиционом турниру „Судар континената", Јанко Типсаревић, који представља Европу, у првом колу је савладао Американца Сема Кверија са 2:0, по сетовима 7:6, 6:2. На турниру у Сингапуру Хуан Монако представља Јужну Америку, док Кеи Нишикори брани част Азије.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара