Спорт уживо: Бешикташ и за црно-беле

Бешикташ савладао Бамберг 83:72, резултат који одговара Партиѕану у борби за топ 16. Мано Менезес добио отказ на место селектора Бразила. Игре Динама из Загреба у Лиги шампиона тешко падају многима. Протагонисти инцидената уочи и након меча Лација и Тотенхема нису биле озлоглашене присталице небескоплавих, већ навијачи Роме. Навијачи Звезде најбољи у Европе, тврди Елтон Браун. Премијер лига планира да озвучи своје судије. Рафа Бенитез предмет окрутних шала широм Енглеске.

23.02 - Српски фудбалер Душан Баста пропустиће најмање наредна два меча Удинезеа због повреде јагодичне кости. Он је на утакмици Лиге Европе, коју је његов клуб изгубио од Анжија са 2:0, сломио јагодичну кост и мораће на операцију. Српски интернационалац је у игру ушао у 57. минуту, али је после 20 минута морао да се врати на клупу. Баста је у досадашњем делу сезоне одиграо 12 утакмица и постигао два гола за Удинезе.  

23.01 - Фудбалери Фортуне савладали су Хамбург са 2:0 (1:0) у првом мечу 13. кола Бундес лиге. Фортуна је прекинула низ од седам утакмица без победе и забележила први тријумф пред својим навијачима, док су гости уписали шести пораз у првенству. Стрелци за домаћи тим били су Крусе у 45. и Рајсингер у 64. минуту. Сутра од 15.30 играју Бајерн - Хановер, Гројтер Фирт - Нирнберг, Мајнц - Борусија Дортмунд, Шалке - Ајнтрахт и Волфсбург - Вердер. У недељу су на програму три меча: Фрајбург - Штутгарт (15.30), Аугзбург - Борусија Менхенгладбах (17.30) и Хофенхајм - Бајер Леверкузен (17.30).

21.40 - Фудбалска репрезентација Бразила састаће се са Енглеском у пријатељској утакмици на реновираној Маракани уочи Купа конфедерација.Uтакмица ће се играти 2. јуна 2013. године, а Куп конфедерација почиње 13 дана касније. Енглеска и Бразил прво ће одиграти пријатељску утакмицу у фебруару на Вемблију.  

21.15 - Кошаркаши Бешикташа савладали су Бамберг са 83:72 (18:18, 18:24, 26:12, 21:18), у утакмици седмог кола Д групе Евролиге. Домаћин има скор 4-2, а резултат одговара и нашем шампиону који се бори за топ 16 фазу. Жалгирис разбио Каху Лаборал са 82:45. 

20.37 - Финале Отвореног првенства Аустралије између Новака Ђоковића и Шпанца Рафаела Надала проглашен је за најбољи Грен слем меч у 2012. години у избору Удружења тениских професионлаца. 

20.00 - Председник фудбалског клуба Милан Силвио Берлускони рекао је да би одсуство Бразилца Пата могао да представља проблем за "росонере" на предстојећем мечу против Јувентуса. "Пато је проблем. Он је био један од фудбалера пред којима је била светла будућност. Надамо се да је у стању да се потпуно опорави од свих повреда", рекао је Берлускони италијанским медијима. 

19.50 - Челници Фудбалског савеза Бразила сменили су вечерас селектора Маноа Менезеса након састанка у Сао Паулу, пренели су локални медији. Менезес је репрезентацију преузео 2010. године од Карлоса Дунге и требало је да створи тим за Светско првенство које ће се 2014. године одржати у Бразилу. Отказ је уследио два дана након што је Бразил на пенале победио Аргентину у Буенос Ајресу и одбранио Суперкласико.

18.26 - Ова сезона се тек захуктава, а велики клубови већ мисле на наредну. Према писањима острвских медија, спрема се велика бомба летњег прелазног рока. Наиме, Тотенхем је вољан да пусти Герета Бејла, а Реал је спремио 50 милиона фунти за брзоногог Велшанина, који би у "краљевском клубу" требало да се придружи некадашњем саиграчу Луки Модрићу.

18.20 - Синиша Михајловић, Дејвид Бекам, Кристијано Роналдо... Имена од којих застаје дах, нарочито када је извођење слободних удараца у питању. Погледајте како то ради Сем Коркоран, фудбалер нижеразредног Челмсфорд ситија...

16.53 - Дуго очекиваној церемонији откривања статуе Алекса Фергусона, испред трибине на Олд Трафорду која такође носи име славног Шкота, присуствовао је велики број навијача, новинара као и бивших и садашњих играча Манчестер јунајтеда. Статуу је открила супруга Алекса Фергусона Кети Фергусон. „Обично људи умру пре него што им се подигне статуа. Ја сам надживео смрт. Ово је велики тренутак за мене", рекао је 70-годишњи стручњак. Поред бројних легенди клуба, путем видео-поруке Фергусону су се обратили и Дејвид Бекам и Кристијано Роналдо, као и председник Фифе Сеп Блатер.

16.39 - Фудбалер Интера Дејан Станковић почео је данас поново да тренира са екипом, пошто се делимично опоравио од операције Ахилове тетиве.Деки је тренирао са групом око 30 минута. Заједно са Станковићем на тренинге Интера вратио се и румунски штопер Кристијан Киву, који је такође одсуствовао због повреде.   

16.36 - Дефанзивац Монпељеа, ветеран Сирил Женшам, до даљег неће моћи да игра за свој тим. Женшам је у суботу ударио новинара дневног листа Л'Екип, а суспендован је на неодређени период. Национална унија спортских новинара изразила је задовољство таквом одлуком Француске фудбалске лиге (ЛФП).

16.14 - Вулверхемптон се не налази у најидеалнијој позицији, у финансијском смислу, па се у овом клубу довијају како би пронашли нове начине да зараде нешто новца. Тако су у клупској аукцији на продају ставили рупу?! Наравно, није реч о било каквој рупи. Она је настала као резултат резигнације тренера „вукова" Стале Солбакена, који је побеснео због досуђеног једанаестерца против његове екипе у последњем меча са Брајтоном. Солбакен је песницом ударио део клупе за резервне играче, и при том одломио парче пластике. Оно је сада потписано, урамљено, и чека на свог купца. Сигурно да неће дуго чекати.

15.42 - Енглески фудбалски судија Марк Клатенбург наставиће овог викедна да суди у Премијер лиги пошто је ослобођен оптужби за расистичко понашења према фудбалерима Челсија. Oн ће у недељу на meчу између Тотенхема и Вест Хема бити четврти судија, док ће у среду бити главни арбитар у дуелу Саутемтона и Норича. Клатенбург је због казне пропустио претходне четири утакмице.  

15.38 - Патрик Вијера оценио да је нападач Пари Сен Жермена Златан Ибрахимовић тренутно један од најбољих фудбалера света. "Мислим да је то једна од најбољих куповина у француском фудбалу у последњих 30 година. Златан је један од најбољих, то је тип играча који може да направи разлику, има велику жељу и све ће учинити његов тим оствари победу", рекао је Вијера. 

15.24 - Некадашњи играч загребачког Динама и репрезентације Хрватске Томислав Шокота рекао еј да Динамо срамоти клуб и Хрватску играма које пружа у Лиги шампиона. "Не сматрам да се играчи Динама не труде довољно, да су се задовољили само играњем у Лиги шампиона. Па који би то фудбалер хтео да прикаже себе и свој клуб тако... Како? Па да Динамо буде канта за напуцавање, да срамоти и историју клуба и Хрватску, баш као што овим резултатима то и ради",рекао је 35-годишњи Шокота. Динамо је после пет кола Лиге шампиона једини тим који није дао ни гол, а примио је 13. „Модри" су, ако желимо да одемо и шире, једина екипа у европским куповима која није постигла погодак.

15.00 - Вођа једне од навијачких група Фламенга, Силва Санто, ухапшен је у полицијској рацији након што је осумњичен за убиство једног навијача Васко де Гаме. Полиција је упала у седиште групе „Торцида Жовем" у предграђу Рио де Жанеира где је ухапсила осморицу навијача, који су били наоружани. Том приликом, пронађена је и дрога, око 10 хиљада долара као и компјутер са сликама навијача супарничких навијача. Навијачи Фламемга важе за једне од најорганизованијих, најопаснијих и најбројнијих на планети.

14.49 - Реџи Еванс постао је први кошаркаш у историји NBA лиге који је кажњен због симулирања. Крилни центар Бруклин нетса зарадио је прошле седмице упозорење због тога што је покушао да одглуми фаул против Бостона, а сада је добио по џепу јер је исто учинио и у мечу против Лос Анђелес лејкерса. Сваки наредни покушај симулирања, према новим правилима, повлачи још већу новчану казну, а након шестог следи суспензија. Евансу предвиђају, они злобнији, да неће издржати до краја регуларног дела сезоне.

14.20 - Џерард Деулофеу најновији је млади фудбалер који је доби оприлику у првом тиму Барселоне након успешне каријере у млађим категоријама славног клуба. Шира јавност је имала пет минута меча Лиге шампиона у Москви да га боље упозна. И Гвардиола је у неколико наврата, прецизније два, давао прилику тада 17-годишњем Деулофеу. Међутим, нису први Барселонини тренери приметили вансеријски таленат плавокосог фудбалера. Скаути Најка потписали су уговор са овим фудбалером када је он имао само 12 година. Две године касније, нови уговор који је Деулофеу потписао вредео је 150 хиљада евра годишње. Једини играч са којим је Најк овако рескирао био је, погађате, Лионел Меси. Деулофеу тек од ове године прима плату у Барселони, и то само 60 хиљада годишње.

13.43 - Челси у предстојећем, зимском прелазном року, жели да доведе нападача. Радамел Фалкао је прва жеља свих у клубу, али његово довођење, барем до лета, није реално. Зато су се „плавци" окренули његовом земљаку, нападачу Порта, Џејмсу Родригезу. Поред њега, ту је и сјајни Единсон Кавани из Наполија. Роман Абрамович спреман је да потроши и до 70 милиона евра у овом прелазном року.

13.35 - Нападач Шахтјора Луиз Адријано извинио се навијачима због поготка, односно начина на који је постигао исти, на мечу против Нордсјеланда. "Нисам видео почетак акције јер сам био окренут леђима и гледао ка голу. Нисам обратио пажњу шта се догађа на нашој половини, када је лопта пала поред мене, а дефанзивци нису ништа учинили, узео сам лопту, предриблао голмана и постигао гол, ја сам нападач. Када сам погледао репризу, потпуно сам променио виђење о тој епизоди. Схватио сам шта се догодило и извињавам се навијачима и Уефи. Никада ми се ништа слично није догодило, увек сам и увек ћу поштовати правила фер-плеја. Још једном се извињавам и поручујем да се никада неће десити било шта слично", рекао је сада у великом делу јавности омражени Адријано. Уефа је покренула дисциплински поступак против Адријана због кршења фер-плеја.

13.20 - Након Луке Модрића, и Герет Бејл жели да север Лондона замени Мадридом. Велшанин је спреман да званично затражи од клуба да га прода „краљевском клубу" наредног лета. Бејл је један од приоритета Реала у летњем прелазном року, али исто тако и Барселоне. Отворени рат два клуба око овог фудбалера медији на Пиринејима предвиђали су још претходног лета. Бејлу је први мотив играње, константно наравно, у Лиги шампиона, што му свакако могу понудити оба шпанска клуба. Председник Тотенхема Данијел Леви спреман је да саслуша понуде за свог најбољег фудбалера, али само ако оне износе више од 60 милиона евра.

12.57 - Јесте примио два гола, али Жељко Бркић је сјајно бранио против руског Анжија. Ова интервенција то најбоље показује...

12.50 - Смена је била само питање времена. Марк хјуз више није тренер Квинс Парк Ренџерса, једине екипе која још увек нема победу у Премијер лиги. Нови тренер тима, коме по играчком кадру вероватно припада место у самом врху енглеске најјаче лиге, биће Хари Реднап. КПР је, иначе, и једина професионална екипа у Енглеској, од њих 92. која не зна за победу. Реднап није радио од када је напустио клупу Тотенхема и Вајт Харт Лејн, а од њега се очекује да уради исто што и 2008. године када је наследио Хуанде Рамоса, који је „певце" оставио на самом дну са само два освојена бода.

12.40 - Према извештају америчке Комисије за безбедност, иначе регулаторног тела на берзи, милијардер Џорџ Сорош је купио 7,85 одсто акција А класе најскупљег енглеског фудбалског клуба Манчестер јунајтеда. Овим је Сорошев удео у укупној вредности клуба достигао 1,9 одсто, илити 40,7 милиона долара. Акције А класе носе са собом десет пута мање гласачких права од акција класе Б.

12.30 - На конференцијама за штампу, на којима учествује Жозе Мурињо, никада није досадно. Тако је било и након меча са Манечестер ситијем, када се Португалац лудо забављао са присутним преводиоцем. Мурињо је након отварања флашице са водом изгубио чеп, који је затим тражио на столу али и испод њега. Када је кренуо ка излазним вратима, „случајно" је полио поменутог преводиоца, који му је потом у шали узвратио: „Шта си ми урадио, п....у?".

12.08 - „Никад не бих преузео Челси, да ме зову и нуде ми не знам какав уговор, из поштовања према мом клубу. За мене у Енглеској постоји само један клуб, а то је Ливерпул", изјавио је пре пет година човек који је пре два дана постао тренер клуба, чије навијаче је исте године овако описао уочи једног од бројних окршаја у Лиги шампиона: "Навијачи Ливерпула навијају срцем, а не глупим пластичним заставицама, попут Челсијевих. Страст навијача је оно што нама помаже да побеђујемо. Челсијеви навијачи немају страст па машу заставицама", рекао је Бенитез. Отуд и не чуди што је шпански тренер мета осуда, или барем окрутних шала, готово свих медија у Британији.

12.00 - Премијер лиге планира да озвучи главне судије на својим мечевима. Шеф судијске организације Мајк Рајли није прецизиртао када ће заживети ова новост, али сматра да је случај Марка Клатенберга показао да је тако нешто неопходно имплементирати што скорије. "Иако није био крив, Марк је четири недеље пролазио кроз ствари које су му потпуно пореметиле приватни и професионални живот. Циљ нам је да се то више не понови и зато ћемо увести снимање судијске комуникације на утакмицама Премијер лиге", изјавио је Рајли.

11.56 - Кристијано Роналдо није најомиљенији у свлачионици „краљевског клуба". Све је већи број његових саиграча који потенцирају његове играчке квалитете, али који се „не дружи са њим ван терена". Међу њима је и Ћаби Алонсо. "Између мене и Роналда постоји професионално поштовање. Сасвим је нормално да не могу са свим саиграчима да будем пријатељ, тако да могу да кажем да ван терена немам однос са Кристијаном. Али, кад је фудбал у питању, одлично се слажемо. Он није "дива" како га многи називају. Он је озбиљан и амбициозан и јако је важан за Реал", рекао је Ћаби Алонсо, који ипак није пропустио да силно исхвали Жозеа Муриња.

11.45 - Кошаркаши Црвене звезде налазе се у сјајној серији од седам узастопних победа, што у Јадранској лиги што у Еврокупу, што је наишло и на очекиван одјек код присталица београдског клуба. Иако не прате свој тим на мечевима регионалне лиге, због вишегодишњег бојкота, у Еврокупу Делије праве феноменалну атмосферу. То је посебан утисак оставило на Елтона Брауна. "Наши навијачи су најбољи у Европи. Убедљиво! Да није њих можда не бих био овде. Многи играчи заборављају да понекад добијају плате управо због навијача. Јер, они долазе да нас подрже, терају нас да наставимо да се боримо и будемо добри", рекао је Браун који полако израста у љубимца исте те публике.

11.30 - Римска полиција ид аље се бави немилим догађајима који су се догодили уочи меча између Лација и Тотенхема, као и инцидентима у ранојутарњим сатима у ноћном бару „Пијани брод" на римском тргу Кампо де Фиори. Тада се, наиме, педесетак потпуно маскираних људи обрушило на навијаче Тотенхема. Десет навијача лондонског тима је повређено, један озбиљније. Првобитно се претпостављало да су навијачи Лација у средишту скандала, али је полиција затим стигла до нових сазнања. Ухапшена су двојица навијача, Франческо Ианари и Мауро Пинели, који навијају та Рому. У овом тренутку се сумња да су и остали навијачи припадници исте групе.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се