Читај ми!

Спорт уживо: О Крушевцу у децембру

Дисциплинска комисија УЕФА у децембру доноси одлуку о инцидентима у Крушевцу. Зенит кажњен због навијача. Која је Торесова улога у довођењу Бенитеза. Навијачи Реала "убили" Рокија. Гецеове акробације. Преко "фудбал менаџера" до тренерског посла.

18.55 - Мушка штафета Србије шеста је у Европи. Штафета у саставу Ленђер, Силађи,  Сиљевски и Стојановић трку је завршила у времену 1:36,04 минута.

18.35 - NBA лига пружа забаву гледаоцима и ван паркета. На мечу Атланте и Вашингтона дечак је осим у најбољим местима у дворани имао прилику да ужива и у слаткишима. Његовом шоку, међутим, није било краја када је открио заправо од кога је добио посластицу.

17.58 - Иван Ленђер, Чаба Силађи и Мирослава Најдановски нису успели да се пласирају у финале првенства Европе у малим базенима, које је данас почело у Шартру. Ленђер је у полуфиналу трке на 100 лептир био девети у времену 51,63 секунде. Силађи је полуфинале трке на 100 прсно завршио као 11. резултатом 27,43 секунде. Најдановски је у полуфиналу трке на 100 слободно била девета са 54,48 секунди.

17.50 - Оне су лепе, али оне су и јако опасне. Играчице, из више разлога јако атрактивне Lingerie Football лиге, показале су и на овом видео-снимку због чега је овај спорт у константној експанзији на северноамеричком континенту.

17.19 - Кевин Дјурент важи за једног од "најбољих момака" ван паркета. Омиљен је код саиграча, поштују га противници, обожавају га навијачи и представници медија. Зашто је то тако, најбоље показује његов гест на мечу са Лос Анђелес клиперсима. Нехотице је погодио лоптом у главу старицу која је седела до самог терена, да би јој затим пришао и пољубио.

17.08 - Марио Геце један је од највећих талената европског фудбала. Знамо да свашта може са лоптом, а сада знамо и да све то може и са било чиме што му се нађе при руци. Прецизније, при устима.

17.03 - Тренер Манчестер ситија Роберто Манћини није забринут за своју позицију у Манчестер ситију. Његови "грађани" су се опростили од европске елите, другу годину у низу. Ако изостане победа у Дортмунду, и пролеће у Европи остаће недостижно. "Зашто бих био смењен? Наравно да ме не чека та судбина. Сада је време да се напредујемо као тим, као колектив. Направили смо некоико грешака које су нас скупо коштале. Нажалост, постоји много екипа које су у овом тренутку испред нас у Лиги шампиона", закључио је Манћини.

16.57 - Потпредседник Милана Адријано Галијани заборавио је када је био толико усхићен након једног меча који је Mилан одиграо. Победом у Бриселу над Андерлехтом, италијански тим пласирао се у нокаут фазу Лиге шампиона, што је како играју ове сезоне, равно чуду. Ово значи обнављање подршке Масимилијану Алегрију, али Алегри је желео да истакне нешто друго.  "Иза нас је тешко лето и још тежа јесен. Што се тиче Мексесовог гола,  у питању је био званични меч, док се онај који је постигао Ибрахимовић догодио на пријатељском мечу. Да је којим случајем Меси постигао овакав погодак, сви канали би га приказивали даноноћно, а Аргентинац би постао фудбалски светац", рекао је Галијани.

16.47 - Италијан Ђанлука Роки, који је по многима својим одлукама упропастио дерби петог кола Лиге шампиона између Манчестер ситија и мадидског Реала, одмах се нашао на удару интернет "шаљивџија". Отворену природу интернет енциклопедије Википедија искористио је један навијач Реала, који је на њеном шпанском издању , написао како је Рокију, након поменутог меча, "убио непознати љубитељ доброг суђења". Занимљиво, а и Мурињо ће то сигурно споменути ових дана, ово није први пут да италијански арбитар оштети неку екипу коју он води. Позната су два црвена картона фудбалерима Интера 2010. године, у градском дербију против Милана. Уз то, росонери су "на поклон" добили и једанаестерац.

16.39 - Управа азербејџанског Бакуа направила је преседан, и то какав, када је одлучила да запосли 21-годишњег Вугара Хусејнзадеа, који је у свом резимеу навео, и то као јако битну ставку, да има "десет година искуства у симулацији ‘Фудбал менаџер'". Младић је посао добио испред Жан-Пјер Папена, који је такође био кандидат за ову функцију. " Увек сам желео да радим у фудбалу, и тај сан ми се сада остварио", истакао је Хусејнзаде.

16.20 - Тренер Барселоне Тито Виљанова на последњем тренингу имао је двојицу играча више на располагању. У питању су Тијаго Алкантара и Адриано, који су се опоравили од својих повреда. Млади Тијаго се повредио лигаменте колена крајем септембра, само пар дана касније и Адријано је повредио мишић. Обојица су се вратили тренинзима, али мало је вероватно да ће се наћи у конкуренцији за наредни меч Барселоне, у домаћем првенству против Левантеа.

16.13 - Уочи меча петог кола Лиге шампиона, који су одиграли Порто и загребачки Динамо, директор маркетинга португалског тима Мескита Алвеш пронађен је мртав. Неколико португалским медија наводи да је Алваш пронађен шест сати уочи поменутог сусрета. Позадина самог случаја није позната, а медији спекулишу да је реч о самоубиству.

15.44 - Рафа Бенитез именовао је Будевајна Зендена својим првим помоћником у Челсију, наводе британски медији. Да подсетимо, Бенитез и Зенден су сарашивали заједно у Ливерпулу у периоду између 2005. и 2007. године. Наравно, професионална природа њиховог тадашњег односа била је сасвим другачија. Зенден је некадашњи репрезентативац Холандије који је боје Челсија бранио три године, где је стигао из Барселоне. Ово ће му бити прво тренерско искуство у новозапочетој каријери.

13.35 - Кључну улогу у довођењу Рафе Бенитеза у Челси имао је Фернандо Торес, пишу британски таблоиди. Торес је лобирао код Романа Абрамовича да доведе Бенитеза, а Торес је, наводно, и главни „кривац" што је Ди Матео добио отказ, јер је Италијан био упозорен да ће сносити последице уколико Абрамовичев љубимац Торес, плаћен читавих 50 милиона фунти,не буде у стартној постави против Јувентуса. Азар је добио предност у односу на „Ел Ниња", а Ди Матео је после катастрофе у Торину добио отказ.

13.30 - Зенит, због навијачких испада, изгубио службеним резултатом од Динама из Москве 3:0. Утакмица ових екипа прекинута је у суботу када су навијачи Зенита „топовским ударом" погодили голмана Динама Антона Шунина, којем је петарда експлодирала испред лица наневши му повреде ока. Такође, Зенит ће два меча играти без публике, и платиће 15.000 евра. Из Зенита најављују жалбу.

13.15 - Дисциплинска комисија УЕФА одложила је за децембар доношење одлуке о инцидентима после утакмице младих репрезентација Србије и Енглеске у Крушевцу. Контролна и дисциплинска комисија обавестила је ФСС да ће одлуке о инцидентима у Крушевцу донети на идућој седници 13. децембра, како би спровела додатну истрагу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара