Читај ми!

Спорт уживо: Сумрак фаворита у Паризу

Дел Потро и Енди Мари следе пут Ђоковића, испали су са Мастерса у Паризу. Аргентинац изгубио од Лодре, Мари поражен од Пољака Јановица. Ураган "Сенди" потопио куће неколико играча НБА лиге. Навијач Челсија опонашао мајмуна за време утакмице против Јунајтеда. Навијачи Динама из Дрездена дивљали на куп утакмици против Хановера.

22.13 - У суботу на Олд трафорду гостује Арсенал. Робин ван Перси ће тако по први пут играти против клуба који је без дилеме задужио сјајним партијама и головима, али чији сунавијачи његов прелазак у Јунајтед тешко поднели. Баш из тог разлога, Арсен Венгер апелује на навијаче свог тима да некадашњем капитену укажу поштовање. "Не знам како ће навијачи реаговати, али ја се надам да ће се са поштовањем односити према Робину. Он је играо за нас осам година и то је чинио јако, јако добро", рекао је француски стручњак.

21.55 - Енглески Guardian доноси вест у којој тврди да је Роберто Манћини три месеца водио тајне преговоре са француским Монаком. Манћини је договорио све услове са руским милијардером Димитријем Риболовљевим, а уговор који му је понуђен би га чинио трећим најплаћенијим тренером на свету, иза Хидинка и Анћелотија. Преговори су почели готово на почетку ове године, а кулминација је била у априлу на састанку у Риму, непосредно након пораза Ситија од Арсенала. Манћини је рекао "да", међутим "грађани" су се докопали титуле у Премијер лиги дословно у последњем тренутку, па је и Манћини остао на клупи овог тима.

21.15 - Сјајан финиш сусрета мексичког Купа. Друголигаш Корекаминос водио је са 2:1 и имао два играча више на самом уласку у судијску надокнаду. Међутим, гостујућа екипа Дорадоса, такође члан друге лиге, није се предавала до самог краја. Пристискали су противника, а када је у првом минуту заоставног времена досуђен корнер и голман Алфредо Фраусто запутио се у противнички шеснаестерац. Управо је Фраусто најбоље искористио смушеност одбране домаћина и послао лопту мрежу. Када је ред дошао на једанаестерце, играчи Дорадоса били су присебнији, што само додатно даје на значају подвигу мало познатог мексичког голмана.

20.46 - Председник Уефе Мишел Платини сматра да би фудбалер Јувентуса Андреа Пирло могао да освоји награду за најбољег фудбалера света. "Пирло заиста игра веома добро и верујем да може да дође до тог признања. Додуше, биће тешко, пошто је конкуренција заиста велика", рекао је Платини италијанским медијима. Поред Пирла, на списку кандидата за то признање налазе се још два Италијана, Ђанлуиђи Буфон и Марио Балотели.

20.42 - Менаџер Арсенала Арсен Венгер рекао је да се нада да ће Тео Волкот остати члан тог клуба и да верује да ће млади енглески репрезентативац продужити уговор. Постоји прича по којој Арсенал планира да прода Волкота у јануру, јер му на лето истиче уговор. "Не бих волео да Тео оде из клуба. Чак нисам ни размишљао о тој опцији, јер се надам да ће продужити сарадњу са клубом. Морамо под хитно да пронађемо решење и то пре Божића", рекао је Венгер. Волкот је у досадашњем току сезоне постигао седам голова на 11 утакмица у дресу Арсенала.

20.20 - Сумрак фаворита у Паризу. Новак Ђоковић је јуче све изненадио када је изгубио меч против Кверија, а његовим путем кренули су Мари и Дел Потро. Шкотски тенисер поражен од Пољака Јиржија Јановица са 2:1, по сетовима 5:7, 7:6, 6:2. Нешто касније Дел Потро поражен од Лодре са 2:0 по сетовима 6:4, 6:3. 

20.12 - Син славног скакача са мотком Сергеја Бубке, Сергеј јуниор, доживео је тешку несрећу рано јутрос у Паризу. Овај 25-годишњи тенисер, који је тренутно 186. на АТП листи, случајно се закључао у купатилу. Покушавајући да се ослободи, решио је да се преко прозора пребаци на суседну терасу, када је, нажалост, изгубио равнотежу и пао са трећег спрата. Бубка јуниор је непосредно затим хоспитализован и према првим информацијама не налази се у животној опасности, иако јесте доживео вишеструке преломе.

20.05 - Тренер Уникахе, Јасмин Репеша, минут одмора искористио је да урла на Косту Перовића и Крунослава Симона.

20.03 - Капитен Зенита Игор Денисов прогутао је понос када је изјавио је да је погрешио што је јавно критиковао клуб због довођења Хулка и Вицела за 95 милиона евра. "Требало ми је времена да схватим шта сам урадио. Погрешио сам, дозволио да ме понесу емоције, а то није било у реду према саиграчима и лојалним навијачима. Имам уговор са клубом који морам да поштујем. Одрастао сам са Зенитомн и желим да наставим да помажем клубу", рекао је Денисов.

19.59 - Слаба вајда од импозантне играчке каријере, 122 утакмице за Ирску репрезентацију, скоро 100 голова за Тотенхем, па чак ни 18 погодака на нешто више од 30 мечева за Лос Анђелес Галаски. Роби Кин је за америчке медије „неидентификовани навијач". Фотографија, испод које стоји потпис америчке дописнице британске агенције Ројтерс, наводи само имена Дејвида Бекама и глумца и комичара Расела Бренда. Фотографија је усликана на мечу између Лос Анђелес лејкерса и Далас маверикса.

19.50 - Играчи Барселоне прославили су Ноћ вештица, макар на цртаном филму. Погледајте како изгледа када у цртаном филму Меси, Инијеста и другови посете тренера Виланову да му траже слаткише.

19.49 - Вероватно најталентованији фудбалер света, Бразилац Нејмар, рекао је да не намерава у скорије време да се сели у Европу и да је задовољан у Сантосу. "Срећан сам овде у Бразилу, срећан сам у Сантосу. Мој сан је да играм у Европи, али још није прави тренутак, селидба би сада била преурањена", изјавио је 20-годишњи фудбалер. Нејмарова цена већ сада је толика да њега могу да приуште тек неколицина најбогатијих клубова. Медији већ недељама спекулишу да је млади Бразилац већ потписао предуговор са Барселоном.

19.42 - Фифа је расформирала комисију за унапређење овог спорта на чијем челу су били Франц Бекенбауер и Пеле. Циљ овог тела је био да уведе новине које ће бири примењене већ у Бразилу на Мундијалу, али њихов рад није задовољио челнике Фифе. Оно што је индикативно јесте да се Пеле ниједном није појавио на састанцима комисије коју је требало да води. Члан ове комисије био је и Иван Ћурковић. Од сада ће се овим питањем бавити Мишел Платини, аустралијски фудбалер Хари Кјуел и немачка играчица Штефи Џоунс.

19.33 - Наставља се „рат" између Барселоне и лондонског Арсенала око најталентованијих играча на планети. Арсенал има обичај да узима Барсине клинце из Ла Масије, а последњи пут то су учинили прошле године када су „украли" Јона Торала и Ектора Белерина. Барселона је тек сада успела да се освети, јер је у супротном смеру дошао суперталентован Колумбијац Ђанкарло Поведа. Овај 14-годишњак је претходних седмица тренирао са „тобџијама", али Барселона је ускочила баш када је дошао ред на потписивање уговора.

19.21 - Нападач Јувентуса Емануеле Ђакерини рекао је италијанским медијима да његов клуб игра најбољи фудбал и да потпуно заслужено води на табели Серије А. "Ми смо екипа која игра најбољи фудбал у Италији, имамо добитну формулу. Славити на девет од десет мечева плод је великог рада. Уживам играјући у овом тиму", изјавио је Ђакерини. Торински црно-бели освојили су титулу прошле сезоне без иједног пораза, а ове "гурају" у истом стилу јер након 10 одиграних кола имају девет победа и један реми. Велики дерби очекује „стару даму" у наредном колу италијаснког шампионата кда им у госте долази први пратилац милански Интер.

18.40 - Навијачи Челсија су изабрали, Дидије Дрогба најбољи је играч тог клуба у историји. У анкети на званичном сајту клуба, Дрогба је заузео прво место испред Лампарда, Терија и Золе. Дрогба је у дресу Челсија провео осам сезона и постигао 157 голова.

18.30 - Амерички фудбал у Енглеској. Колевка (правог) фудбала биће место где ће NFL тимови играти поједине такмичарске мечеве. Вест Хем се већ изјаснио да је спреман да са америчким тимовима деле Олимпијски стадион у Лондону који им је уступљен након Олимпијских игара. Постоје планови да се десет NFL мечева годишње игра на том стадиону. Навијачи забринути за терен, да ли ће моћи да издржи два различита спорта и утакмица у кратком временском размаку.

18.05 - Крај турнира у Паризу и за Дел Потра. Аргентинца је елиминасао Француз Микаел Лодра резултатом 2:0 (6:4, 6:3). 

18.00 - "Мали диктатор? Ма, не занима ме шта људи причају. Моји саиграчи знају да нисам такав. Част је бити део најбољег тима Барселоне у историји клуба. Он није најбољи само због резултата, већ због начина игре", рекао је Меси коментаришући наводе појединих медија да је у свађу са појединим саиграчима.

17.41 - Ураган Сенди потопио стан Мирзе Телетовића, новог играча Бруклин Нетса. Једнако лоше су прошли и Тејшон Тејлор и Џош Чилдрес, док су Реџи Еванс и Си-Џеј Вотсон данима без струје. Због хаоса који је оставило невреме одложен градски дерби између Никса и Нетса у Бруклину.

16.50 - Пољски тенисер Јержи Јановиц, 69. на АТП листи, је Ендија Марија у осмини финала Мастерса у Паризу резултатом 5:7,7:6 (7:4), 6:2.

16.20 - Легендарни Ивица Осим крајем године напустиће функцију председника Комитета за нормализацију Фудбалско/Ногометног савеза Босне и Херцеговине. "Сматрам да је учињено оно што је требало да се учини. Скинута је суспензија, успели смо да омогућимо репрезентацији и клубовима да се такмиче, а успели смо и да стабилизујемо финансијску ситуацију у Савезу", истакао је Осим.

16.07 - Лионел Меси могао би ускоро да обори два светска рекорда - укупни број голова, као и број интернционалних погодака у години. Он ће надмашити Пелеов рекорд од 75 погодака постигнутих 1958, уколико на мечу са Селтом да три гола. Меси на "нишану" има и рекорд од 25 интернационалних погодака, чији је власник већ 109 година Енглез Вивијан Вудворд. Меси за сада има 22 међународна гола - десет за клуб и 12 за Аргентину.  

16.06 - Амерички кабловски оператер Тајм Ворнер и Лос Анђелос Лејкерси склопили уговор, према којем ће тим из града анђела за преносе својих мечева у наредних 20 година добити три милијарде долара. Претплата на нови канал, на којем ће гледаоци моћи да виде и мечеве фудбалског клуба Галакси, али и женске кошаткашке екипе Спаркс, за сада, кошта четири долара.

14.15 - Ненад Зимоњић и Фелисијано Лопез изгубили у осмини финала Мастерса у Паризу од Пакистанца Ајсана Ук Хака Курешија и Холанђанина Жана Жуклијана Рожера 6:4, 6:7 (3:7), 17:15.

14.02 - Михаел Балак покушава да избегне казну јер је у Шпанији возио аутомобил брзином 210 километара на час. Казна износи око 8.000 евра, а Балаков адвокат каже да његов клијент нема толико новца, јер је незапослен. Немац је у Челсију зарађивао око 150.000 евра недељно.

13.38 - Нова сага о расизму у Енглеској. Навијач Челсија опонашао мајмуна на утакмици против Јунајтеда и вређао Данија Велбека. Полиција истражује тај случај.

13.03 - Навијачи Динама узвикивали слогане мржње, палили бакље и на крају се потукли са полицијом. Немачки медији пишу да су то били најгори навијачки нереди у тој држави у последњих годину дана. Полиција ухапсила 16 особа.

12.47 - Сер Алекс Фергусон рекао да је Нани, суштински, кривац за пораз од Челсија. Да је при резултату 3:2 пред крај меча задржао лопту поред корнер заставице меч би био решен, рекао Ферги.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво