Читај ми!

Спорт уживо: Ноле, од сјаја до очаја

Новак Ђоковић елиминисан већ на старту Мастерса у Паризу са 6:0, 6:7 (5:7), 4:6 од Американца Сема Кверија. Јанко Типсаревић савладао Холанђанина Игора Сијслинга са 2:0. Фудбалери Партизана испали из Купа Србије, пошто су на свом терену изгубили од Борца 1:2.

01.43 - Јувентус непоражен у Серији А у последњих 49 мечева. Последња жртва је Болоња. Јуве постигао гол у зауставном времену. Стрелац Пол Погба. Коначан резултат 2:1.

00.45 - Реал Мадрид победио Алкојано 4:1 у Купу краља. Два гола Бенземе, по један Каке и Хозеа Родригеза. Стрелац за Алкојано Лара. Атлетико Мадрид победио Реал Хаен 3:0. 

23.19 - Фудбалери Ал Ахлија из Џеде и Услан Хјундаија играће у финалу азијске Лиге шампиона. Обе екиопе славиле су са по 2:0 у полуфиналним реванш сусретима. Корејци су лако савладали узбекистански Бурјондкор са 5:1 у укупном скору. Тим из Саудијске Арабије јурио је минималну предност градског ривала Ал Итихада, и шест минута пре краја сусрета успео је и да стигне до вредног поготка. Финале ће бити одиграно 10. новембра у Јужној Кореји.

22.29 - Имена бораца у рингу широј спортској јавности нису позната. То и није толико битно, јер овде није реч о врхунском умећу, већ о сцени која више приличи глумцима у комедијама нешто слабије продукције.

22.29 - Јусеин Болт лудо се проводио на мечу између Бостона и Мајамија. Амерички новинари покушали су да га нагнају да им каже да ли би пре играо кошарку или амерички фудбал, али се најбржи човек свих времена није "дао". "Не бих могао да играм кошарку, и свакако не бих могао да играм амерички фудбал. Волео бих да играм фудбал, и мислим да бих могао да га играм", поновио је Јусеин Болт оно што говори од тренутка када је постао медијски интересантан.

22.23 - Нешто се чудно дешава у Партизану. Партизан је поражен од друголигашке екипа на свом стадиону, пред тек неколико стотина гледалаца. На овом мечу, капитенску траку је понео Никола Нинковић, који је тако постао најмлађи капитен у историји клуба. Ову привилегију талентовани фудбалер је заслужио са 17 година и 316 дана. Али оно што чуди, јесте да Владимир Вермезовић сматра Нинковића способним да предводи екипу на терену, али не и да разовара са новинарима. У очима Вермезовића, Нинковић ће бити спреман да говори са новинарима тек када напуни 18 година.

22.11 - Бешиткаш жели да доведе Милана Јовановића у јануару, а за то је спреман да плати четири и по милиона евра.Турски клуб се и летос интерееовао з анекадашњег репрезентативца Србије, а сада је брло извесно да се трансфер и оствари јер ће то бити идеална прилика за Андерлехт да добије обештећење. Турски медији спекулишу да је трансфер близу јер ће условима бити задовољни и Андерлехт и Србин.

21.52 - Агент Златана Ибрахимовића, Мино Раиола, познат је као особа без длаке на језику. Такоје било и овога пута, када је говорио о Фифи и Уефи, за које тврди да функционишу на мафијашким принципима. „Фифа и Уефа раде у сенци. Код њих ништа није транспарентно, оне функционишу на мафијашким принципима. Погледајте Златну лопту, то је политичка награда и легло корупције. Јасно је због чега је Златан никада није добио. Сеп Блатер је старац, а због тога су Фифа и њене награде ругло", рекао је Италијан, који није пропустио ни да Мишела Платинија назове „незналицом".

21.42 - Иако је управа енглеског друголигаша Блекбурна преговарала са легендарним Дијегом Марадоном, на тренерску клупу овог тима ипак је дошао Норвежанин Хенинг Берг. Овај 43-годишњак је велики део своје каријере провео у Блекбурну, који се у овом тренутку налази на петом месту лествице Чемпионшипа, а у другу лигу је испао на крају прошле сезоне.

21.36 - Друга екипа мадридског Реала такмичи се у другој шпанској лиги. Тренутно се налази на десетом месту, а екипа, која је примила 24 голова до сада, има најслабију одбрану у лиги. Ова чињеница јако смета Жозеу Мурињу. „Они праве велику штету клубу, али и тим младим играчима. Реал II уопште не игра као први тим Реала. Њихов тренер користи 4-4-2 формацију, што отежава њихов прелазак у први тим. Разговарао сам са њим, али он игра по свом. Он има неке своје тероије, и морам признати да понекад испада смешан са њима", рекао је Мурињо.

21.15 - Резултати Серије А: Аталанта -Наполи 1:0, Каљари - Сијена 3:1, Кјево - Пескара 0:0, Интер - Сампдорија 0:1, Јувентус - Болоња 0:0, Лацио - Торино 0:1, Парма - Рома 2:1, Удинезе - Катанија 1:0. 

21.10 - Милијарду долара вредан Барслајс центар у Бруклину мораће да сачека свој NBA деби. Меч који је требало да буде одигран у четвртак, између Њујорк никса и Бруклин нетса одложен је због штете и проблема са превозом које је у региону проузроковао ураган Сенди.

20.57 - Кевин Гарнет је озбиљно мислио када је рекао да Реј Ален више за њега не постоји. Гарнет је окренуо главу када се Ален поздрављао са стручним штабом Селтикса, и врло одрешито му показао да је време срдачности прошло. Кевин Гарнет није до сада пронашао начин да опрости Алену што је отишао на Саут Бич, иако је клуб тај који није желео „старог играча" у екипи.

20.47 - Тренер Пари Сен Жермена Карло Анћелоти не мисли, као највећи део спортске јавности, да се његов тим превише ослања на Златан Ибрахимовића. „Не мислим да зависимо од Златана. Довели смо га јер је снажна личност са бројним квалитетима. Постиже много голова, а сваки пут кад затресе мрежу то је добро за екипу. Сматрам да екипа исто тако напорно ради да га доведе у ситуацију да постигне погодак'', изјавио је Анћелоти. Ибра је постигао десет од 16 голова „светаца" ове сезоне.

20.44 - Луди, луди свет. Невероватна сцена виђена је на мечу у украјинском Купу између Таврије и Ворскле. Голман Таврије Сергеј Погорелиј ударио је свог саиграча Јурија Хабовду. Таврија је имала три гола предности, али их је пад у игри довео у ситацију да до самог краја стрепе за резултат. Велика борба довела је, природно, и до велике нервозе која је кулминирала инцидентом. По завршетку сусрета Хабовда је имао нешто да приговори Погорелију, који је реаговао на најнеочекиванији могући начин. Овакав потез чувара мреже разбеснео је остале његове саиграче, а Погорелија су од батина спасили фудбалери Ворскле.

20.33 - Петоструки олимпијски шампион у пливању Јан Торп изјавио је да је током каријере често морао да се брани од гласина о његовој сексуалности. "Ја сам фрустриран, људи и даље мисле да сам лагао. Да сам геј, то није нешто чега бих се стидио и што бих желео да сакријем", рекао је Торп, који је додао да је разлог због чега су људи износили овакве сумње јер се „није уклапао у стереотипе типичног аустралијског спортисте".

20.29 - Кристијано Роналдо као породични терапеут. Португалски суперстар се појавио у популарној италијанској емисији "C'è posta per te" (Имам писмо за тебе, прим.прев.). Најскупљи фудбалер свих времена отпутовао је у Рим након меча са Борусијом у Дортмунду. У популарној емисији је имао задатак да помири мајку и ћерку чије размирице су достигле толики степен да их, очигледно, нипта ниеј могло разрешити осим заједничког наступа на телевизији. Роналдо је нагнао ћерку да опрости мајци тако што јој је поклонио лопту са потписом и огрлицу.

19.54 - Бразилски селектор Мано Менезес одредио је 21 фудбалера који ће конкурисати за тим у јубиларној 1,000 утакмици фудбалске репрезентације ове земље. Бразил ће се у среду, 14. новембра, састати са Колумбијом у пријатељском мечу који ће се играти на стадиону у Њу Џерзију у Сједињеним Државама. У односу на претходни списак, Менезес је у екипу вратио и опорављеног Данија Алвеша, а поново је са екипом у везиста Реала Кака, иако његова минутажа у „краљевском клубу" и даље није превелика.

19.23 - Лео Меси је открио у интервјуу „Франс Фудбалу" коме ће дати свој у предстојећем избору за најбољег фудбалера света. „Нисам сигуран ко је све на листи, али гласаћу за Ћавија, Инијесту и вееоватно неког од мојих земљака", рекао је Меси уочи објављивања коначног списка од 23 фудбалера. Једини Аргентинац на листи, поред Месија наравно, је Серхио Агуеро.

19.18 - Одбојкашице Црвене звезде поражене су данас у Пољској од домаће Мушине са 3:0 у сетовима (25:13, 25:15, 25:15) у утакмици другог кола Групе Ф Лиге шампиона. Црвено-белима је то други пораз, али су против азербејџанске Локомотиве у Београду успеле да освоје бод, јер су изгубиле са 3:2. У наредном колу Звезда ће 15. новембра играти против московског Динама у гостима.

19.13 - Невероватан меч су одиграли Рединг и Арсенал. Комични предах навијачима приредили су Оливије Жиру и Френсис Кокелин. Француски тандем није био свестан да ће се играти продужеци (резултат након 90. минута је био 4:4), па су отрчали до трибине где су се налазиле присталице „тобџија". Жиру и Кокелин, још о дутиском невероватног повратка Арсенала, бацио је дресове навијачима. Тек онда су им саиграчи скренули пажњу да је пред њима још пола сата борбе, па су збуњени Французи морали да траже своје дресове назад.

17.56 - Сензација и у Београду. Борац из Чачка савладао екипу Партизана у Хумској и тако елиминисао "црно-беле" из Купа Србије. Стрелци за госте Маслаћ и Јевтовић, пораз ублажио Ашковски.

16.59 - Сензација у Паризу. Новак је елиминисан већ на старту турнира од Американца Сема Кверија 6:0, 6:7, 4:6.  Ђоковић је буквално испустио победу,која је била "виђена" на почетку дуела, али је затим нагло попустио и дозволио Кверију преокрет.

16.55 - Новак осваја девети гем. Квери на прагу сензације, сервира за победу. 

16.52 - Квери води са 5:3 у трећем сету. Новак сервира за опстанак у мечу. 

16.48 - Полувреме у Хумској, Борац изненађујуће води против Партизана са 2:1. 

16.41 - Сем Квери прави брејк у трећем сету и води против Ђоковића са 3:2. После бриљантног првог сета, Ноле у тешкој, али не и безизлазној ситуацији.

16.32 - Партизан смањује резултат поготком Стефана Ашковског у 31. минуту меча. Борац сада води са 2:1. 

16.21 - Борац удвостручује предност у Београду. Стрелац је Милан Јевтовић, а Чачани воде против шампиона са 2:0. 

16.18 - Сем Квери добио други сет у тај-брејку, резултатом 7:5, чиме је изједначио резултат у сетовима.

16.15 - Изненађење на Партизановом стадиону. Борац од 12. минута води против црно-белих поготком Маслаћа.

16.10 - У току је тај-брејк другог сета између Ђоковића и Кверија. Српски тенисер добио први сет убедљиво, резултатом 6:0. 

16.00 - На стадиону Партизана почиње меч осмине финала Купа Србије, црно-бели дочекују екипу чачанског Борца. 

15.50 - Велика борба у другом сету меча између Новака Ђоковића и Сема Кверија. Тренутни резултат је 4:4. Српски тенисер први сет добио 6:0.

15.38 - Легенда немачког тениса Борис Бекер изјавио је данас да је заинтересован за место селектора Дејвис куп репрезентације те земље. Претходно је садашњи селектор Патрик Кунен најавио оставку крајем године. "Само желим да прво разговарам са Патриком, пре него што било шта конкретно изјавим", рекао је Бекер који је као играч помогао Немачкој да освоји трофеј у Дејвис купу 1988. и 1989. године.

15.22 - Ђоковић у првом сету почистио Кверија са терена, резултатом 6:0. 

15.15 - Новак Ђоковић на старту меча прави два брејка против Кверија и води са убедљивих 4:0 у првом сету. 

15.10 - Нани све ближи одласку из Јунајтеда. Португалац не може да договори услове са управом клуба, а ако до краја сезоне не буде промена, у јуну ће сигурно напустити Олд Трафорд.

15.05 - Милан је од 26. септембра освојио само осам бодова у Серији А, а да није младог Стефана Ел Шаравија, не би освојио ниједан! "Фараон" има само 20 година, а тренутно је најбољи стрелац италијанског шампионата са седам голова на десет мечева.

14.55 - Почео меч у Паризу између Новака Ђоковића и Американца Сема Кверија.

13.15 - Светска фудбалска унија (ФИФА) саопштила је данас да Футсал арена у Бангкоку, где је требало да се игра Светско првенство у малом фудбалу, не поседује сигурносни сертификат. Организатори турнира су за пробијање рокова за заврштак радова у арени окривили пљускове који су прозроковали поплаву.

13.05 - Меч у тешкој категорији између Јужноафриканца Франсиса Боте и Новозеланђанина Сонија Била Вилијамса одложен је за фебруар, због повреде браде Вилијамса. Меч је првобитно заказан за 24. новембар, али је Вилијамс, иначе бивши новозеландски рагби интернационалац, имао операцију браде, због чега је дуел одложен. Вилијамс се повредио док је играо рагби за свој клуб у Јапану.

12.35 - Типсаревић добио тај-брејк другог сета са нулом. На крају, Јанко славио против Холанђанина Сијслинга са 2:0 (6:4, 7:6).

12.32 - Рукометаши Србије вечерас од 20.30 играју меч квалификација за Европско првенство. Противник је репрезентација Русије, а директан пренос можете пратити на нашем Другом програму.

12.30 - Јанко Типсаревић игра тај-брејк другог сета са Холанђанином Сијслингом. Први сет добио је српски тенисер резултатом 6:4.

9.43 - Одбојкашице Црвене звезде у Пољској играју меч другог кола Лиге шампиона. Противник је екипа Мушине, а меч почиње у 18 часова.

9.40 - Фудбалери Партизана од 16 часова на свом стадиону дочекују чачански Борац, у оквиру осмине финала Купа Србије.

9.26 - Новак Ђоковић и Јанко Типсаревић почињу такмичење на Мастерсу у Паризу. Прво ће на терен Јанко, од 10 сати и 30 минута, док Новак стартује у 13.10.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво