Читај ми!

Држава одлучна у борби против насиља

Министарка омладине и спорта Алиса Марић рекла је да брзо и правовремено реаговање надлежних органа показује одлучност државе у борби против насиља у спорту.

Марићева је реаговала поводом кривичних пријава које је крушевачка полиција поднела против 12 особа због сумње да су на утакмици младих фудбалских репрезентација између Србије и Енглеске извршили кривично дело насиља на спортској приредби или јавном скупу, али и поводом процесуирања аутора спорног транспарента у Новом Пазару.

"Стадиони су место где треба уживати у спортском надметању, а не полигон за тучу и провокације. Држава је опредељена да спортске приредбе учини безбедним и борићемо се да се инциденти на стадионима више не понављају", истакла је Марићева додајући да је борба против насиља на спортским манифестацијама један је од приоритета Министарства омладине и спорта.

"Због тога сам након догађаја у Крушевцу инсистирала на хитном формирању Националног савета за борбу против насиља у спорту, на чијем је челу данас премијер Ивица Дачић, док је други човек Савета први потпредседник Владе Александар Вучић. У борби против насиља на спортским манифестацијама радићемо тимски и заједнички, нагласила је министарка Марић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво