Читај ми!

Дивац без противкандидата

Владе Дивац неће имати противкандидата за место председника ОКС у наредном олимпијском циклусу. Олимпијске игре у Лондону биле су успешне за Тим Србије имајући у виду напредак у броју освојених медаља и посебно већи број остварених пласмана у првих 10, као и већи број квалификованих спортиста за ОИ Лондон.

Актуелни председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Владе Дивац неће имати противкандидата за ту функцију у наредном олимпијском циклусу, саопштио је национални олимпијски комитет.

Председништво ОКС заказало је данас Изборну Скупштине за 7. новембар и утврдило листе кандидата за органе Олимпијског комитета у циклусу Рио 2016, а на изборној седници чланови Скупштине гласаће за председника и чланове Извршног и Надзорног одбора.

За десет чланова ИО ОКС кандидовано је 15 представника националних савеза олимпијских спортова, док је за три члана Надзорног одбора кандидовано је девет представника савеза.

Генерални секретар ОКС Ђорђе Вишацки представио је извештај о раду ОКС у циклусу Лондон 2012. који обухвата комплетне програме ОКС, програме Олимпијске солидарности, сва међународна такмичења, као и маркетиншке и остале активноасти реализоване у периоду 2009-2012. Председништво је прихватило овај извештај и упутило га Скуптини ОКС на коначно усвајање.

Председник Комисије за Програмска питања Небојша Илић информисао је Председништво о закључцима са последњег састанка Комисије, а Председништво је усвојило стручни извештај за Лондон 2012.

Оцењено је да су Олимпијске игре у Лондону биле успешне за Тим Србије имајући у виду напредак у броју освојених медаља и посебно већи број остварених пласмана у првих 10, као и већи број квалификованих спортиста за ОИ Лондон.

Председништво ОКС је усвојило коначну бројчану пријаву за 11. зимски ЕЈОФ који ће бити одржан од 17. до 22. фебруара 2013. у Брашову. Србија ће на овом такмичењу имати шест спортиста и четири службена лица, у укупно три спорта (алпско скијање, биатлон, сноуборд).

Председник Спортске комисије ОКС Никола Куљача инфомисао је Председништво о темама разматраним на састанку шефова мисија за Медитеранске игре Мерсин 2013. Он је пренео да се изградња и адаптација објеката реализује према предвиђеном плану, да ће спортисти бити смештени на више локација, што ће представљати својеврсни изазов за организацију мисије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво