Читај ми!

Спорт уживо: Косовски клуб у Балканској лиги?

Приштински клуб у у регионалној Балканској лиги? Силвио Берлускони спрема се да прода Милан шеику Хамаду бин Калифи Ал Танију. Синиша Михајловић позваће бар три нова играча за пријатељски меч против Чилеа. Крушевачка полиција поднела кривичне пријаве против младих репрезентативаца Србије и Енглеске због туче.

23.00 - Хокејашки клуб Хомутов из Чешке кажњен је са 1.500 долара пошто су навијачи на расној основи вређали играча Филаделфија Флајерса Вејна Симондса. Овај 24-годишњи Канађанин наступа за чешки Либерец док траје штрајк у америчко-канадској НХЛ лиги.

22.48 - Милан освојиo само бод на гостовању екипи Палерма (2:2) у првој утакмици 10. кола италијанске Серије А. Због оваквог исхода срећнији могу да буду росонери, пошто су губили са 2:0, али је питање колико ће челници Милана имати још стрпљења за тренера Масимилијана Алегрија.

22.30 - Екипа Сигала из Приштине добила дозволу да се такмичи у регионалној Балканској лиги (БИБЛ). Председник Балканске лиге, Шеј Штрикс је протекла два дана боравио на Косову и  одлучио је да би један од тамошњих тимова требало да се такмичи. Надамо се да је у питању нека грешка или дезинформација. Ако није, КСС ће реаговати, рекао је генерални секретар КСС Андрија Клеут.

21.45 - Oдговарајући на питања навијача путем сајта Јуестрим Новак Ђоковић рекао да једва чека да следеће године поново заигра за Дејвис куп селекцију, као и да ће свим срцем бити уз женску репрезентацију у финалу ФЕД купа против Чешке. Навијаћу за њих да остваре огроман успех, јер знам колико су желеле тај ФЕД куп и знам колико је нама титула у Дејвис купу значила, какав нам је ветар у леђа дала за даље каријере, поручио је Ноле.

21.30 - Одбојкаши Црвене звезде убедљиво изгубили од пољског Кеђержина са 3:0 (25:18, 25:15, 25:19), у другом колу Групе Ц европске Лиге шампиона.

21.20 - Недаћама Ленса Армстронга никада краја ... Локалне власти у аустралијском Аделејду одузеле су америчком бициклисти почасне кључеве града након што је проглашен кривим за допинговање.

20.30 - Селектор Бразила Мано Менезес позвао у тим за пријатељски меч са Колумбијом  Каку, иако у свом клубу, Реалу, и даље нема велику минутажу. Кака се почетком октобра вратио у национални тим после двогодишње паузе. 

21.15 - Главни циљ Марије Шарапове следеће године биће освајање титуле на Вимблдону. Ове године је било другачије због Олимпијских игара, али следеће године приоритет је дефинитивно трофеј на Вимблдону, казала је Рускиња новинарима у Москви. 

20.00 -  "Једноставно је, следеће године идем из Штутгарта", кратко је немачким медијима рекао Здравко Кузмановић, коме уговор са Штутгартом истиче следећег лета. "Могу да разумем да разочарање када је играч само замена, али начин на који је он изразио незадовољство, контрапродуктивно је. Кузмановић није показао много тимског духа", рекао је спортски директор клуба Фреди Бобић.

19.30 -  Иако су га се Французи већ одрекли, Никола Карабатић вратио се тренинзима у Монпељеу. Карабатић, који је недавно приведен због наводног намештања мечева и клађења, добио је дозволо председника Монпељеа да се прикључи екипи.

19.00 - Поништени гол бившег нападача Звезде, Баркоса, направио је праву пометњу у Бразилу. Баркос, који игра за Палмеирас, на мечу против Интернасионала, постигао је гол руком. Судија је прво признао погодак, али га је, после пет минута разговора са помоћницима и жестоког протеста фудбалера, поништио, тако да је Интернасионал меч добио резултатом 2:1. Управа Палмеираса је због тога поднела захтев да се утакмица поништи, јер је судија, пре него што је поништио гол Баркоса, наводно користио телевизијски снимак да утврди да ли је било играња руком.

18.38 - Шок на Максимиру! Динамо испао из Купа Хрватске од последње екипе на табели, Задра. Победник решен у продужетку. У регуларном току Динамо прокоцкао вођство од 2:0. У финишу меча Задрани изједначили, а победнички гол пао у осмом минуту продужетка. Голове за Динамо постигли Бећирај у 43. и Чоп у 45. минуту. За госте голове постигао Стипе Перица у 82.  и 86. минуту, док је победнички гол у 98 минуту дао Јосип Иванчић.

18.30 -  Крушевачка полиција саопштила је да је поднела кривичну пријаву против петорице репрезентативаца младе репрезентације Србије и њиховог помоћног тренера, као и против двојице репрезентативаца младе фудбалске селекције Енглеске и њиховог помоћног тренера. Кривична пријава је, према наводима полиције, поднета због сукоба на фудбалској утакмици. Наведено је да је кривична пријава поднета и против тројице навијача због употребе пиротехничких средстава.

18.20 -  Атмосфера у Шпанији је као у Дизнијевим цртаћима у односу на ону у Аргентини, рекао је тренер мадридског Атлетика Дијего Симеоне, који је на тај начин одбацио тврдње новинара да су навијачи у Шпанији превише агресивни према противничким играчима.

18.00 -  Појавио се видео снимак инцидента на којем се види како је повређен један редар на Стамфорд бриџу за време утакмице између Челсија и Манчестер Јунајтеда. Поводом овог инцидента лондонска полиција је покренула и истрагу. Повређени редар се претходно налазио на делу трибине са навијачима Манчестер Јунајтеда, али је након гужве после трећег гола њихове екипе избачен на терен.

17.30 -  Фудбалери који зараде суспензију због непримереног и агресивног понашања у Бразилу, казну могу да одраде друштвено-корисним радом. Први који је на тај начин одрадио казну хе нападач Коринтијанса Емерсон, који је на мечу против Атлетика зарадио шест мечева суспензије због вређања судије. Казна му је смањена на пет мечева када је пристао да посети болесну децу у болници у Сао Паолу, док је тој институцији донирао и нешто мање од 5.000 евра. Сам Емерсон овакав начин друштвено-корисног рада није схватио као казну, и рекао је да је уживао у друштву деце.

16.55 - Нападач Арсенала Жервињо пропустиће два нареда меча "тобџија", против Рединга у Купу и Манчестер јунајтеда у Премијер лиги, због повреде чланка на мечу против Квинс Парк Ренџерса.

16.48 - Енглеска полиција покренула је данас истрагу поводом оптужбе да је судија Марк Клатенбург током меча Челси - Манчестер јунајтед вређао играче лондонског тима. Фудбалска асоцијација Енглеске (ФА) већ је започела своју истрагу овог случаја, након што се Челси жалио да је судија Клатенбург двојицу њихових играча вређао на расној основи, уз коришћење "неприкладног речника".

16.45 - Српски тенисер Јанко Типсаревић стартоваће на мастерсу у Паризу дуелом против Холанђанина Игора Сијслинга, који је данас приредио изненађење савладавши Украјинца Александра Долгополова са 6:4, 6:2. Типсаревић је као осми носилац био слободан у првом колу, а са Сијслингом, тренутно 75. тенисером света, до сада се није састајао на АТП турнирима.

16.30 - Селектор кошаркашке репрезентације Русије Израелац Давид Блат поднео је данас оставку на то место из личних разлога. Педесеттрогодишњи Блат, који је преузео Русију у марту 2006. године, довео је тим до титуле првака Европе 2007, бронзане медаље 2011, као и бронзе на Олимпијским играма ове године у Лондону.

15.25 - Бивша прва тенисерка света Белгијанка Ким Клајстерс опростиће се од каријере егзибиционим мечом против Американке Венус Вилијамс 12. децембра у Антверпену. Клајстерс, која се дефинитивно повукла након Ју-Ес Опена, саопштила је на свом сајту да ће последњи пут заиграти против дугогодишње ривалке, старије сестре Вилијамс.

15.02 - Енглески друголигаш Блекбурн заинтересован је да уместо Стива Кина, који је поднео оставку, ангажује Аргентинца Дијега Марадону, или Харија Реднапа. Бивши шеф стручног штаба Тотенхема, 65-годишњи Реднап фаворит је извршног директора клуба Дерека Шоа, док власник клуба Индијац Шеби Синг жели да тренерско место заузме Марадона.

14.45 - Власник Милана Силвио Берлускони спреман је да прода великана Серије А шеику Хамаду бин Калифи Ал Танију, владајућем емиру Катара, осећајући да је дошло време да каже збогом свом вољеном клубу. Оптерећени финансијским проблемима седмоструки прваци Европе били су приморани да у летњем прелазном року продају Златана Ибрахимовића и Тијага Силву, а отпустили су искусне Алесандра Несту, Ђенара Гатуза и Кларенса Седорфа како би смањили трошкове.

14.40 - Саутемптон је данас покренуо истрагу поводом навода да је голман тог клуба Артур Боруц на мечу против Тотенхема бацио на навијаче пластичну флашу с водом. Клуб такође истражује оптужбе да је пољски голман наводно пљунуо на навијаче након што је примио други гол у утакмици која је завршена поразом Саутемптона од 2:1.

13.20 - Британски тенисер Енди Мари затражио је од Светске тениске федерације да се одлучније избори са допинговањем у белом спорту. "Време је да се озбиљније позабавимо борбом против допинга. Нарочито се то односи на периоде ван такмичења када се играчи припремају за наредне изазове", рекао је Мари.

13.15 - Контроверзни Италијан Паоло ди Канио, сада тренер Свиндона, на занимљив начин прокоментарисао је предстојећи меч против Астон Виле: "Ако победимо Вилу, биће то боље него секс са Мадоном!"

12.50 - Актуелни првак Европе лондонски Челси решен је да доведе тренутно једног од најбољих европских нападача, првотимца Атлетика из Мадрида Радамела Фалкаа. Како преносе острвски медији, Челси је спреман да за колумбијског репрезентативца понуди Шпанцима 46 милиона фунти, колико износи одштетна клаузула његовог уговора. 

11.55 - Свен Горан Ериксон могао би да се врати у енглески фудбал, али не у Премијер лигу, већ у Блекпул, тврди данашњи Сан. Ериксон је тренутно ангажован као технички директор тајландског клуба Теро Сасане. Шведски стручњак је у каријери освојио 17 трофеја предводећи велики број елитних клубова италијанске, португалске и шведске лиге.

11.35 - Репрезентација Србије отпутовала је на Тајланд где ће од 1. до 18. новембра бити одржано седмо првенство света у малом фудбалу. Футсал национални тим Србије први пут је изборио пласман на Мундијалу, а жребом је сврстан у групу Е, заједно са Чешком, Египтом и Кувајтом.

11.30 - Јанко Типсаревић на мастерсу у Паризу чува девето место на АТП листи. Други рекет Србије за сада има сигуран пласман на финале мастерса у Лондону (због повреде Рафе Надала), а у другом колу Париза играће највероватније против Александра Долгополова из Украјине.

10.01 - После два пораза у квалификацијама за светско првенство, Синиша Михајловић освежава екипу. За пријатељски меч против Чилеа биће позвани голман Алексић, Антонио Рукавина и Марко Ломић. Миха тражи и новог нападача.

9.58 - Бразилац Клео је две године заредом шампион Кине са Гвангжуом, али је најавио да напушта клуб. "Волео бих да се вратим у Партизан, али морам да мислим на породицу. Иако су ми у срцу, не верујем да црно-бели могу да обезбеде јачи уговор", изјавио је Клео, који је на 47 мечева постигао 22 поготка за Гвангжу.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво