Читај ми!

Спорт уживо: Скандали на трибинама

Стампедо на трибинама Монументала. Две особе погинуле. Судија, наводно, вређао играче Челсија на мечу против Јунајтеда. Навијачи Партизана наставили "рат ребусима" на мечевима српске лиге. Футсал репрезентација Србије одлетела на Тајланд где од 1. до 18. новембра учествују на Светском првенству.

00.08 - Италијански медији верују да су пронашли разлоге очајне форме Кевина Принца Боатенга ове сезоне. Прсти се упиру у Мелису Сату, девојку фудбалера из Гане, која је једном приликом изјавила како је „секс између седам и десет пута недељно" разлог Боатенгових честих проблема са повредама. Овога пута, међутим, лепа Мелиса негира да њена веза са Боатенгом негативно утиче на његову каријеру. Боатенг ове сезоне у Серији А, на седам одиграних мечева, није успео да убележи ниједан погодак или асистенцију.

00.01 - Флоран Малуда проживљава заисте тешке тренутке у каријери. Француски фудбалер, након што му је у Челсију поручено да се на њега не рачуна, има великих проблема да нађе нови клуб. Актуелан је био његов јануарски прелазак у бразилски Сантос, али је овај трансфер већ сада пропао због превеликих Малудиних потраживања. Претходно су се изјаловили преласци у Васко да Гаму и Лион, клуб у коме се прославио.

22.48 - Игокеа наставља да терорише противнике у Јадранској лиги. Тим из Александровца је у последњем мечу 6. кола савладао Олимпију са 87:82. Екипа Драгана Бајића, у којој је са 19 поена најбољи био Клифорд Хемондс, тако је задржала стопроцентан учинак на старту сезоне и остаје на сувереном првом месту.

22.41 - Десни бек Манчестер ситија Мика Ричардс одсуствоваће са терена неколико месеци јер је данас оперисао колено. Енглески репрезентативац се повредиоу суботу у победи свог тима против Свонсија, а страдала му је хрскавица у колену. На његову срећу, лигаменти су остали нетакнути. Робусни Ричардс је ове године одиграо само три сусрета, управо због проблема са повредама.

22.07 -  Ламин Дијара оборио је на колена Фенербахче. Бивши нападач Партизана који ове сезоне игра за Анталију најзаслужнији је за победу своје екипе на гостовању против турског великана од 3:1. У том тријумфу Дијара је учествовао са два гола. После победе у Истанбулу Анталија дели прво место са Галатасарајем.

22.05 - Фудбалер Партизана и репрезентативац Србије Лазар Марковић налази се у конкуренцији за најталентованијег фудбалера Европе, такозвану награду "Голден бој".Главна конкуренција фудбалеру Партизана су прошлогодишњи лауреат Марио Геце (Борусија Дортмунд), Стефан Ел Шарави (Милан), Иско (Малага), Алекс Окслејд-Чембрлејн (Арсенал), Пол Погба (Јувентус), Рахим Стерлинг (Ливерпул), Марко Верати (ПСЖ), Гранит Џака (Борусија Дортмунд), Икер Муниаин (Атлетик Билбао)... Најбољег младог играча Европе прогласиће жири у којем су новинари "Тутоспорта", "Марке", "Л'Екипа", "Билда", "Де Телеграфа", "Тајмса", "Мондо Депортива" и "Франс Фудбала". Ову награду освајао је и Лионел Меси.

21.48 - Алекс Фергусон је осетио „фен" на својој кожи. Маргарет, осамдесетогодишња навијачица тима са Олд трафорда, јавила се у телевизијски програм званичне телевизије клуба и прописно је „изрибала" славног Шкота. „Формација са четворицом везних фудбалера постављених у ромб је глупа, и ако још једном будем гледала како Јунајтед јури предност противника добићу срчани удар. У овој формацији играчи трче унаоколо као изгубљене овце. Како Фергусон не схвата да само у тој формацији примамо голове. Није забавно када имате 80 година и гледате како голови падају у погрешну мрежу", рекла је ова старица. Фергусон јој је одговорио уочи меча са Челсијем. „Каква старица! Рекла је да не играм у ромбу, и ја то нећу учинити".

20.17 - Фудбалери Рена Јан М'Вила и Крис Мавинга враћени су у први тим после осмодневне суспензије због непоштовања дисциплине. Њих двојица кажњени су јер су са још тројицом играча младе репрезентације Француске изашли у ноћни провод између две утакмице баража за Европско првенство. Тренер Река Фредерик Антонети рекао је да они неће бити додатно кажњавани од стране клуба. М'Вила и Мавинга ће морати на саслушање у Фудбалском савезу Француске, које ће се одржати осмог новембра.

19.54 - Бек ЦСКА из Москве Сони Вимс најбољи је играч Евролиге за месец октобар. Вимс је у три победе „армејаца" просечно бележио 20,3 поена уз два скока и 1,3 украдене лопте по сусрету. Занимљиво, Вимс је 29 од 61 поена, колико је укупно постигао, убацио у последњим деоницама сусрета и на тај начин био најзаслужнији за тесне победе своје екипе.

19.24 - Фифа и Франс фудбал објавили су имена фудбалера који конкуришу за титулу најбољег фудбалера света за 2012. годину. На листи је 23 фудбалера, а у избору осим новинара учествују и капитени и селектори националних тимова под Фифиним кровом. На листи се налазе: Серхио Агуеро (Аргентина), Ћаби Алонсо (Шпанија),Марио Балотели (Италија), Карим Бензема (Француска), Ђанлуиђи Буфон (Италија), Серхио Бускетс (Шпанија), Икер Касиљас (Шпанија), Кристијано Роналдо (Португал), Дидије Дрогба (Обала Слоноваче), Радамел Фалкао (Колумбија), Златан Ибрахимовић (Шведска), Андрес Иниеста (Шпанија), Лионел Меси (Аргентина), Мануел Нојер (Немачка), Нејмар (Бразил), Месут Озил (Немачка), Ђерар Пике (Шпанија), Андреа Пирло (Италија), Серхио Рамос (Шпанија), Вејн Руни (Енглеска), Јаја Туре (Обала Слоноваче), Робин ван Перси (Холандија), Ћави (Шпанија).

19.12 -  Голман аргентинског друголигаша Боке Унидоса добио је црвени картон када је на мечу против Ривадавије напуцао лоптом у главу клинца који скупља лопте. Инцидент се догодио када је клинац, који стоји иза гола, убацио другу лопту на терен. Бесни чувар мреже је лопту са неколико метара напуцао момку у главу и зарадио црвени картон.

19.03 - Манчестер сити наставља да се појачава, али ово појачање нећемо гледати на терену. Енглески првак је ангажовао Чикија Бегиристаина као новог спортског директора. Бегиристаинје не на истој позицији био запослен и у Барселони. Недавно је Сити довео и његовог земљака Ферана Соријана на позицији главног менаџера. Бегиристаин, који је потписао уговор на четири године, претходно је одбио понуде Челсија и Тотенхема.

18.56 - Екипа Катаније изгубила је од Јувентуса у прошлом колу на поприлично сумњив начин. Сицилијанци су, сложиће се објективни посматрачи, оштећени у овом дуелу, а из тога разлога једна кладионица у Енглекој исплатила је новац и онима који су се кладили на победу Катаније или реми. Реч је о такозваној „праведној исплати", острвоској традицији по којој се опклада исплаћује у слаучају кда је резултат скројен судијским грешкама. Наравно, ова великодушност их није превише коштала, јер се није много људи кладило на победу Катаније.

18.50 - Завршен састанак селектора и играча наше ватерполо репрезентације. Без епилога. Отказан тренинг "делфина", који сутра путују у Немачку, где у среду играју први меч Светске лиге.

18.46 -  Холандска легенда Руд Гулит укључио се у дебати о Кристијану Роналду и Лиоелу Месију, и притом је свој глас дао Португалцу. Гулитово образложење изазвало је много полемике. „Меси има проблем када игра за Аргентину, јер тврди да се више осећа као Каталонац него као Аргентинац. Кристијано Роналдо је, за мене, идеалан играч. Брз је, висок, игра добро главом, сјајан је техничар а што је најважније рођени је вођа. Исто као и код Бекама, људи га критикују јер му завиде на његовом изгледу", рекао је Гулит.

17.55 - Двојица навијача Тотенхема, после победе њихове екипе на гостовању против Саутемптона, отимала су се за дрес који је у публику бацио голман те екипе Бред Фридел. Јачи и упорнији био је господин који је стајао на нижем делу трибине, и њему је припао дрес. На крају је губитнику у овом дуелу чак понудио новац, као утеху, али разочарани навијач није желео да прихвати.

17.40 - Лондонска полиција истражује инцидент на Стамфорд бриџу у којем је повређен један редар. На мечу између Челсија и Манчестер Јунајтеда, после трећег гола гостију, један од редара на стадиону пао је са трибине. Још увек се не зна да ли су навијачи Јунајтеда гурнули радника на стадиону, а све околности око инцидента испитује полиција. Иначе прву помоћ редару пружила је медицинска служба Челсија, а човек није теже повређен.

17.20 - Један фудбалер румунског петолигаша Виторула Солдануа претукао је судију који је показао црвени картон играчу тог тима на недељној утакмици са ЦСМ Олтенитом. Дута није задобио теже повреде, тако да му није указана медицинска помоћ.

17.10 - Фудбалска асоцијација Енглеске покренула је истрагу против судије Марка Клатенбурга због сумње да је на утакмици Челси - Манчестер Јунајтед вређао Џона Оби Микела и Хуана Мату.

16.30 - Виктор Троицки поражен у првом колу мастерса у Паризу. Жилијен Бенето савладао српског тенисера са 2:0, по сетовима 6:4, 7:5. Јанко Типсаревић и Новак Ђоковић такмичење почињу од другог кола. 

16.05 - Најбољи играч Лејкерса због повреде стопала највероватније неће наступити на првом мечу сезоне против Даласа у "Стејлпс центру". Најјача кошаркашка лига почиње вечерас.

16.00 - У току је привођење 19 навијача Новог Пазара због истицања увредљивих парола истакнутих на утакмици Нови Пазар-Рад, сазнаје РТС. Група навијача Новог Пазара, истакла је, тада, транспарент на којем је писало: "Решен ребус: срце, бубрег, плућа, живела жута кућа".

15.45 - Виктор Троицки изгубио први сет од Жилијена Бенетоа, резултатом 6:4.

15.00 - Почео меч у Паризу, Виктор Троицки у првом колу мастерса игра против Француза Жилијена Бенетоа. 

12.55 - Ни САД ниje имун на навијачка дивљања. Сан Франциско Џајантси освојили су титулу у бејзболу, али је славље навијача прерасло у праве правцате нереде на улицама калифорнијског града.

12.35 - Виктор Троицки почиње такмичење на мастерсу у Паризу против Жилијена Бенетоа. Меч је на програму нешто после 14 часова. Новак Ђоковић и Јанко Типсаревић слободни су у првом колу.

12.02 - Суперкласико у Аргентини између Ривер Плате и Бока Јуниорса окончан трагично. Двојица радника обезбеђења погинула у стампеду навијача гостујућег тима. Утакмица је завршена резултатом 2:2, а хаос је настао када је Сантјаго Силва смањио вођство Ривера на 2:1.

11.35 - Челси уложио жалбу на понашање судије Марка Клатенберга, који је са "плавцима", наводно, комуницирао на увредљив начин. Клатенберг је искључио Банета Ивановића и Фернанда Тореса, а Ернандез је победнички гол постигао из офсајда. На потезу је ФА.

11.00 - Навијачи Партизана наставили "рат ребусима". На мечу против Новог Пазара на транспаренту је био исписан цитат из романа Вука Драшковића "Нож".

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво