Чудо Џајантса у Грин Беју

Грин Беј пекерси неће одбранити титулу шампиона НФЛ лиге. Њих је у плеј-офу неочекивано елиминисала екипа Њујорк џајантса резултатом 37:20. У другом мечу Балтимор рејвенси на свом стадиону савладали Хјустон са 20:13.

Побеђивали су и губили, мучили су се, али нису се предавали и на крају су дошли до плеј-офа. А онда изненађење. Њујорк џајантси направили су изненађење равно чуду јер су у сред државе Висконсин, чији је заштитни знак клуб Грин Беј, савладали ту екипу са 37:20.

У целој држави Висконсин, у којој се налазе град и клуб Грин Беј и даље не могу да верују да је њихова екипа, која је прошле године освојила Супербол, елиминисана у плеј-офу.

Момци из "велике јабуке" су тако направили прво велико изненађење у овогодишњем доигравању и показали су да имају квалитет да оду до последњег степеника.

Утакмица је почела разменом шутева за три поена, али је до краја прве четвртине Њујорк ипак успео да постигне тачдаун. После прецизног паса Елија Менинга Хаким Никс ухватио лопту, ослободио се, и претрчао скоро 50 јарди до тачдаун линије.

Овај тачдаун је донео огромно самопоуздање Џајантсима који су видели да су Пекерси итекако рањиви.

Домаћи тим је узвратио одмах на почетку друге деонице, када је после добре игре у нападу лопта дошла на осам јарди од гол линије. Квотербек Арон Роџерс је без проблема нашао Џона Куна коме није било тешко да поентира и изједначи резултат.

Ипак до краја те четвртине Њујорк прво долази у ново вођство после шута за три поена, а у самом финишу те деонице виђен је поен који је можда и преломио меч у корист Џајантса. У главним улогама поново су били квоетрбек Менинг и вајд рисивер Хаким Никс.

Менинг је успео да испали лопту са удаљености од 37 јарди од гол линије, да би Менинг, који је чекао у тачдаун зони успео да је ухвати поред неколико одбрамбених играча Пекерса. После овог поена све што се дешавало на терену ишло је на руку Џајантсима.

До средине последње четвртине обе екипе су успеле да освоје још по три поена, тако да је Њујорк и даље одржавао десет поена предности.

Победу су Њујорчани осигурали седам минута пре краја меча када су искористили катастрофалну грешку ранниг бека Пекерса Рајана Гранта који је испустио лопту на 40 јарди. Лопту је ухватио лајнбекер Џајантса Чејс Блекбурн који је заустављен на четири јарда од тачдаун линије.

Поново је квотербек Ели Менинг непогрешиво нашао вајд рисивера Марија Манингама за нови тачдаун и вођство од 30:13.

Последњи покушај да се врате у игру Пекерси су имали пет минута пред крај када су постигли тачдаун, али све наде им је срушио Брендон Џејкобс сјајним трчањем од 14 јарди када је поставио коначан резултат 37:27.

У финали конференције Џајантси ће играти против Сан Франциско Фортинајнерса.

Други меч прошле вечери између Хјустона и Балтимора припао је Рејвенсима резултатом 20:13, али утакмица није била нимало лепа за гледање.

Рејвенси су завршили цео посао у првој четвртини и то захваљујући грешкама противника. После уводних 3:0 за Хјустон, Балтимор осваја наредних 17 поена (два тачдауна и један филд гол).

Хјустон је покушао да се врати у другој четвртини, када екипа осваја десет поена (један тачдаун и филд гол) и смањује резултат на 17:13. То је све што је Хјустон показао до краја меча.

Момци из Тексаса до краја више нису постигли ниједан поен, док је Балтимор победу потврдио два и по минута пред крај меча филд голом за три поена, којим је постављен коначан резултат 20:13.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара