Србин угасио "Свеце"

Узбудљив меч између Сан Франциска и Њу Орлеанса преломио је квотербек Фортинајнерса Алекс Смит који је бацио победнички пас девет секунди пред крај меча. Занимљиво је да Смит има српске корене, јер му је чукундеда почетком прошлог века емигрирао са ових простора у Америку. У другом мечу Том Брејди предводи Њу Ингланд до убедљиве победе над Денвером од 45:10.

Ко није гледао последња два минута утакмице плејофа између Сан Франциско Фортинајнерса и Њу Орлеанс Сејнтса не зна шта је пропустио. Резултатска клацкалица која је навијаче и једне и друге екипе у рекордном року бацала од стања очаја до еуфорије на крају је превагнула на страну Фортинајнерса.

Девет секунди пред крај меча квотербек Сан Франциска Алекс Смит бацио је пас од 14 јарди за Вернона Дејвиса који је значио и коначану победу екипе из Калифорније резултатом 36:32.

Само два минута раније Сејнтси, који су већи део утакмице губили (у једном трнеутку заостатак је био 17:0), успели су да преокрену резултат и да поведу са 24:23.

И тада је Смит уместо паса истрчао за тачдаун и вратио вођство Сан Франциску од 29:23. Екипа је покушала да уместо једног додатног поена иде на два, али заустављени су на мање од метар од тачдаун линије.

Њу Орлеанс је брзо одговорио. Сјајан пас квотербека Друа Бриса искористио је Џими Грејем који је ухватио тешку лопту, ослободио се чувара и постигао тачдаун. Њу Орлеанс је успео тамо где Сан Франциско није, успео је да добије и два додатна поена и дође до предности од 32:29.

То је значило да Сан Франциско до победе може једино тачдауном, док би шут за три поена значио продужетке.

Поново је сјајни Алекс Смит окупио саиграче и повео их у одлучујући напад. И овде је пресудила сјајна сарадња Смита и Дејвиса. Прво је квотербек Сан Франциска бацио пас Дејвису којим је овај дошао на 14 јарди од тачдаун линије.

Већ у наредној акцији иста ствар, Смит је бацио, Дејвис који се налазио у тачдаун зони је ухватио, победник је одлучен, Сан Француско је меч добио резултатом 36:32. ово је први пут после 1997. године да се Сан Франциско пласирао у финале дивизије где ће чекати победнила меча између Грин Беја и Њујорк Џајантса.

Смит који је водио свој тим до победе сјајно је играо и из 42 покушаја имао је 24 успешна паса којима је освојено 299 јарди, а бацио је и три паса за тачдаун.

Његов колега на супротној страни Дру Брис статистички је имао бољи учинак, освојивши 462 јарда из 40 успешних пасова, али два паса Бриса су пресечена што је на крају скупо коштало Сејнтсе.

Овој победи могу да се радују и љубитељи америчког фудбала у нашој земљи јер је јунак победе Алекс Смит пореклом Србин. Тачније Смитов чукундеда је почетком прошлог века са ових простора емигрирао у Америку, а овај квотербек има истетовиран српски грб са четири оцила.

У другој утакмици претходне вечери није било тако узбудљиво. Још једном је виђена маестрална партија Тома Брјдија који је предводио Њу Ингланд до убедљиве победе од 45:10 над Денвер Бронкосима.

Брејди је бацио шест тачдаун пасова, а од 34 имао је успешна 26 успешна паса којим је освојено 363 јарда.

На другој страни од квотербека Бронкоса Тима Тибоа много се очекивало, али овај играч је дебело подбацио.

Од 25 покушаја квотербек Денвера је имао девет успешних пасова освојивши 136 јарди. Тибоу је чак пет пута секован и изгубио укупно 28 јарди на мечу.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара