Читај ми!

Трешњин цвет за Олимпијаду

Токио је представио лого Олимпијских игара на коме се налази трешњин цвет, у оквиру своје кандидатуре за организацију Игара 2020.Симбол Токија за Игре 2020. представља венац сачињен од трешњиних цветова црвене, плаве, жуте, зелене и пурпурне боје.

Чланови Организациног комитета Токио 2020. истакли су да венац трешњиног цвета представља вечност, срећу и непрекинути круг, као симбол јапанског опоравка од катастрофалног земљотреса и цунамија који су 11. марта ове године однели неколико десетина хилада живота.

"Верујемо да ће лого играти велику улогу у нашој кандидатури. Мислим да ће људи у Јапану и широм света бити задовољни како он изгледа", рекао је председник Организационог комитета за кандидатуту Токија Цунеказу Таеда.

На логу се налази венац цветова трешње у плавој, зеленој, црвеној и жутој боји, које су олимпијске боје, као и у љубичастој, која има значајно место у јапанаској култури.

Сам венац, према речима организатора, представља вечност, срећу и такође симболизује опоравак Јапана од земљотреса и цунамија 11. марта.

Токио је први град који је направио лого за своју кандидатуру, а у трци за организацију Олимпијских игара 2020. још су Рим, Мадрид, Истанбул, Баку и Доха.

Одлуку о домаћину донеће Међународни олимпијски комитет 7. септмбра 2013. у Буенос Ајресу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара