Читај ми!

Изгубили и од Италије

Мушка одбојкашка репрезентација Србије изгубила је од Италије са 3:1 у седмом колу Светског купа у Јапану.

Резултат по сетовима је гласио 25:20, 25:18, 22:25 и 25:20. 

Утакмицу у Хамамацу Арени посматрало је 900 гледалаца, а судили су Патриша Салваторе из САД и Бела Хобор из Мађарске.

СРБИЈА: Н. Ковачевић, У. Ковачевић (15), Вемић (6), Петковић, Терзић (5), Станковић, Митић (2), Рашић (8), Миљковић, Атанасијевић (20), Петровић (3), Росић.

Италија: Мастранђело (2), Пароди (8), Лашко (25), Маруоти, Зајцев (9), Бонинфанте, Савани (14), Травица (2), Феи(11), Бирарели (4), Ђови, Саби.

Упркос поразу, млади српски одбојкаши одиграли су одличну утакмицу и били равноправан ривал Италији током већег дела меча.

Селектор Игор Колаковић је, као против Русије, шансу пружио најмлађим одбојкашима, па су меч почели Митић, Атанасијевић, Петровић, Рашић, Терзић, Урош Ковачевић и либеро Росић. Изузимајући почетну нервозу и нешто слабију завршницу другог сета, млади српски одбојкаши су успешно парирали Италији и, нарочито у трећем сету, били равноправни ривал.

Наш тим је показао да има потенцијала да се врати у меч у тренуцима када се чини да је све изгубљено.  Тако је и код вођства Италијана од 2:0 у сетовима, наш тим заиграо без калкулација и изванредном игром смањио на 2:1.

У четвртом сету се водила изједначена борба, али је пресудио вишак снаге и енергије у редовима италијанског тима.

Наредну утакмицу најбољи српски одбојкаши играју у уторак од 10.20 часова против Бразила.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара