Читај ми!

И четврти пораз

Најбољи одбојкаши Србије изгубили су и четврту утакмицу на Светском купу у Јапану, од Кубе. После 1:3 (25:17; 21:25; 22:25; 17:25) изгубљене су и теоретске шансе за пласман међу најбоље на турниру. Снимак утакмице можете пратити од 13.24 на Првом програму РТС-а.

Наредни меч Србија ће играти у недељу против Русије, која има три победе и пораз.

Изабраници Игора Колаковића имају само једну победу, остварену јуче против домаће селекције, и изгубили су све шансе да на Светском купу изборе једно од прва три места која воде на Олимијаду идуће године у Лондону.

Најефикаснији у данашњој утакмици био је Кубанац Ернандез Рамос Фернандо са 20 поена.

Србију је предводио Никола Ковачевић са 19, док су Милан Рашић и Иван Миљковић постигли по 10 поена.

Одличан почетак за селекцију Србије која, уз одличну игру, води после првог сета са 1:0 (25:17). Други сет припао је Кубанцима који су повели од самог почетка и реализовали предност за 1:1 (21:25). Слично као у предходном, Кубанци и у трећем сету успевају да поведу и одрже разлику до краја, прелазећи у вођство од 2:1 у сетовима (22:25). Средином четвртог сета Кубанци долазе до предности од четири поена и потом рутински воде игру до победе и добијене утакмице (17:25), 3:1 за репрезентацију Кубе.

Судар два континентална шампиона почео је превлашћу репрезентације Србије која је, после чак пет грешака Кубанаца, повела са 5:1. Селектор Кубе покушава да промени ритам и тајм-аутом поврати концентрацију свог тима, али не успева да омете сигурну игру Срба који одржавају разлику и чак успевају да је увећају на 17:10, што је било довољно да, сигурном игром, први сервис приведу крају у своју корист – 1:0 за Србију.

Други сет почиње доминацијом Кубанаца који воде са два поена и са 8:6 одлазе на први технички тајм-аут. Кубанци настављају сигурно и увећавају предност на чак пет поена, 13:8. На сервис Ковачевића, уз ас и одличну блок игру, репрезентативци Србије праве мини-серију и смањују на 14:12, што Кубанце приморава на тајм-аут.

Успевају да за тренутак зауставе напредовање Срба, али наши одбојкаши успевају да анулирају предност од чак пет поена 17:17. Смењују се нерешени резултати и предност за Кубанце 20:20 и у финиш сета се улази резултатском неизвесношћу.

Кубанци сјајном блок игром праве мини-серију од два поена и воде 22:20, што Србе приморава на тајм-аут. За тренутак су Кубанци заустављени, али стижу до сет лопте 24:21. Користе прву прилику и стижу до изједначења – 1:1 у сетовима.

Опет на почетку сета Кубанци успевају да поведу са два разлике 4:2. Кубанци одличним нападима из друге линије покушавају да одрже разлику, али сјајном блок игром српски репрезентативци везују три поена и изједначују 5:5.

Сада Кубанци везују три поена и на први технички тајм-аут одлазе са предношћу 8:6. Настављају серију 9:6. Одлична блок игра води Србију до новог изједначења 9:9. На 11:11 Кубанци везују два поена и стижу до 13:11, али Срби успевају да, уз једну грешку Кубанаца, смање на 13:12.

На други технички тајм-аут Куба одлази са три поена предности, 16:13, која се наставља и у даљем току утакмице, 17:13, па Игор Колаковић одмах тражи нову паузу.

Добра тактика даје резултат 17:15. Међутим, следи нова грешка, 18:15, и Кубанци уз грешке наших репрезентативава стижу до 20:16, а Колаковић тражи тајм-аут.

У завршницу Кубанци улазе са предношћу од три поена 21:18, добар блок Срба 21:19 и Кубанци траже тајм-аут. Ипак 22:19 ,један од атрактивнијих поена и Куба води 23:19. Србија смањује на 23:20, али Куба долази до четири сет лопте 24:20. Грешка Кубе и губе прву лопту 24:21 и друга изгубљена 24:22 и траже тајм-аут. После паузе успевају и воде са 2:1 у сетовима.

Четврти сет почиње равноправном игром и нерешеним резултатом до 3:3, када Куба везује два поена 5:3 и одржава разлику све до прве техничке паузе на коју одлазе са предношћу од 8:5.

Потом увећавају разлику и одржавају је све до 14:10 када Игор Колаковић тражи тајм-аут, што даје резултат 15:11. Ипак, Кубанци опет појачавају и стижу до пет поена предности 16:11. Готово рутински Кубанци воде сет ка завршници са сигурном предношћу која их води у победу 20:14. У финишу репрезентација Србије успева да смањи разлику, чак и да спасе једну меч лопту, али на крају губимо сет са 25:17 и утакмицу са 3:1.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара