За бодове и достојанство

Селектор мушке одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић изјавио је да наш тим мора да подигне ниво игре и одговорности у наставку такмичења на Светском купу у Јапану. Утакмицу 4. кола против домаћина Јапана, наша селекција играће у четвртак од 10.20 часова.

Српски одбојкаши освојили су само бод у прве три утакмице и изгубили готово све шансе за пласман на Олимпијске игре у Лондону наредне године.

Први наредни меч шампиони Европе играју сутра против Јапана.

"Утакмица против домаћина увек има специфично значење. Јапан је мотивисан, игра агресивно у сваком тренутку и незгодан је противник за све. У односу на претходне мечеве очекујем да подигнемо ниво игре и да одговорност на терену буде већа", рекао је Колаковић.

Он је додао да је дан одмора недовољан да се измени нешто у игри и да су српски одбојкаши данас вежбали у теретани.

"Не може се ништа ни поправити ни покварити за овако кратак период, морамо да будемо стрпљиви са игром, она ће доћи кад-тад", рекао је Колаковић.

Примач сервиса Милош Терзић сматра да ће пуне трибине и борбени домаћин бити добар мотив да наш тим забележи прву победу на турниру.

"Вероватно смо изгубили све шансе да већ у Јапану озбезбедимо пласман на Олимпијске игре у Лондону, али морамо да сачувамо достојанство. Ипак смо ми прваци Европе и име нам налаже да се боримо до краја", рекао је Терзић.

Средњи блокер Драган Станковић рекао је да је систем такмичења на Светском купу напоран, јер је репрезентација први пут после пет дана имала прилику да се одмори и припреми за наредни меч.

"Не бих пуно причао о Јапану, више бих волео да се ми вратимо на стари ниво, јер онда протвник са друге стране мреже није битан. Домаћин је показао у претходна три кола да игра без респекта и да их се са разлогом све репрезентације прибојавају", рекао је Станковић.

Утакмица Јапан - Србија игра се сутра од 10.20 часова по нашем времену.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара