Читај ми!

Шамар за одбојкаше

Одбојкашка репрезентација Србије изгубила је меч трећег кола Светског купа у Јапану од Ирана са 3:2 и тако, практично, завршила такмичење у борби за медаље.

Резултат по сетовима је гласио 25:17, 18:25, 21:25, 25:21 и 15:11.

Изненадили су прваци Азије наше одбојкаше у првом сету, а највећу предност стекли су, пре свега, игром на мрежи. Нису европски шампиони били много бољи ни у другом сету, али су смањили број грешака и повећали мобилност у блоку, што им је донело преокрет у наредна два сета које су решили са 25:18, односно 25:21.

Ипак, нису били довољно концентрисани у четвртом сету у којем је Иран поновио одличну игру, са малим бројем грешака, док наши играчи нису успевали да у континуитету достигну предност већу неколико поена а да не направе грешку. То је довело до победе Ирана од 25:21 и изједначења у мечу од 2:2. У петом, одлучујућем сету, европски прваци пружили су најгору игру на мечу и Иран је заслужено славио.

Утакмица је одиграна у Нипонгаиши дворани пред 260 гледалаца, а судили су Египаћанин Наср Шабан и Пауло Турчи из Бразила.

СРБИЈА: Н. Ковачевић (1), У. Ковачевић (11), Петковић (2), Терзић, Станковић (14), Никић (10), Митић, Миљковић (22), Атанасијевић (2), Петровић, Подрашчанин (14) и Росић.

ИРАН: Фајази (11), Хосеини (1), Мусави (14), Зариф, Нади (11), Гафур (1), Назари (6), Махдави, Кешаварзи (3), Бакшеши, Базаргарде (17) и Камалванд (13).

Најбољи српски одбојкаши освојили су први бод на Светском купу у Јапану, али то није никаква утеха за оно што су приказали у протекла три дана.

Да подсетимо, у првом колу изгубили су од Аргентине са 3:0, у другом од Пољске са 3:1. Следе мечеви са Јапаном, Кубом, Русијом, Италијом, Бразилом, Египтом, Кином и репрезентацијом САД.

Шта је разлог неочекивано слабих издања српских одбојкаша вероватно ће показати анализе унутар репрезентације, али сигурно је да ни највећи песимисти нису очекивали да ће Србија на старту Светског купа доживети три пораза!

На турниру је среда слободан дан. Наши репрезентативци селе се у Осаку где ће у четвртак, од 10.20 по нашем времену, играти против домаћинa Светског купа, селекције Јапана.

Као и у случају одбојкашица, прва три места са Светског купа воде у Лондон, а европски прваци већ су у озбиљном заостатку.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво