Колаковић: Далеко смо од жељене игре

Селектор мушке одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић изјавио је после пораза од Пољске да је приметан напредак у односу на игру против Аргентине, али да је наша селекција и даље далеко од пласмана на Олимпијске игре.

"Далеко смо од онога што нас занима и игре коју смо пружали на Европском првенству. Надам се да ћемо у преосталим утакмицама унапредити игру, а меч против Ирана је најбоља прилика за то", рекао је Колаковић.

Најбољи српски одбојкаши поражени су јутрос у другом колу Светског купа у Јапану од Пољске са 3:1 (21:25, 25:18, 25:19, 30:28).

"Напредак у односу на први меч није било тешко постићи, али у резултатском смислу и даље смо без бодова. Било је приметно да је екипа у четвртом сету пружила највише енергије, посебно млади играчи, који су показали да се на њих може рачунати у будућности", рекао је Колаковић.

Средњи блокер Драган Станковић сматра да је наш тим променио приступ мечу у односу на дуел са Аргентином и да је атмосфера на терену и међу играчима била боља.

"Кад смо то променили дошло је и до какве - такве игре. Није то било на врхунском нивоу, али је много боље у односу на јучерашњи пораз од Аргентине. Исте грешке нам се дешавају - дозволимо противнику да се резултатски одлепи и после јуримо предност, а и кад освојимо неколико везаних поена олако их прокоцкамо у наставку", рекао је Станковић.

Његов колега Марко Подрашчанин рекао је да је наш тим имао шансу да меч уведе у одлучујући сет, али да је у финишу дошло до пада концентрације.

"Квалитет игре није био на нивоу, али такав је турнир, не може се очекивати да неко константно добро игра. И даље смо без бодова, али не предајемо се и покушаћемо против наредних противника да се вратимо у форму", заклучио је Подрашчанин.

Наредни меч Србија игра сутра од 03,00 сата по нашем времену против репрезентације Ирана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво