Читај ми!

Голгота у Јапану

Одбојкаши Србије учествоваће од 20. новембра до 4. децембра на Светском купу у Јапану, који је први у низу квалификационих турнира за пласман на Олимпијске игре у Лондону. Миљковић није хтео да се бави прогнозама, јер ће се наш тим у суочити са великим бројем квалитетних екипа.

Капитен мушке одбојкашке репрезентације Србије Иван Миљковић изјавио је да је систем такмичења на Светском купу у Јапану катастрофалан и да наш тим очекује права голгота. 

"За мене није изненађење шта се дешава са женском селекцијом, очекујем да се ситуација са повредама деси и нама. Сваки слободан дан користићемо за селидбу и ко буде турнир завршио без повреда, без обзира на крајњи исход такмичења, биће херој". рекао је Миљковић на конференцији за новинаре у београдском хотелу "М".

Одбојкаши Србије учествоваће од 20. новембра до 4. децембра на Светском купу у Јапану, који је први у низу квалификационих турнира за пласман на Олимписке игре у Лондону. Миљковић је додао да је незахвално говорити о прогнозама, јер ће се наш тим у Јапану суочити са великим бројем квалитетних екипа.

"Ко буде имао више расположених играча, може се надати неком успеху. пуно тога зависиће од здравствене ситуације и физичке припремљености, а турнир у Јапану ће показати да ли смо у стању да у континуитету играмо на високом нивоу и да обезбедимо визу за Лондон", рекао је Миљковић.

И селектор Игор Колаковић сматра да српске одбојкаше очекује једно напорно такмичење

"Биће веома тешко, очекује нас права голгота од једанаест утакмица у 15 дана. Улог је велики. Све екипе желе да обезбеде учешће на ОИ у Лондону. И мислим да је понекад лакше освојити медаљу, него пласирати се на Олимпијске игре", рекао је Колаковић.

Он је додао да ће списак играча који ће у четвртак кренути у Јапан објавити дан уочи поласка.

"Здравствена ситуација је боља у односу на претходни период, или дане у када смо се окупили, и оптимиста сам да ће Милош Терзић, Никола Ковачевић и Александар Анастасијевић бити спремни и моћи да нам помогну на турниру". рекао је Колаковић.

Средњи блокер репрезентације Драган Станковић рекао је да неће бити смак света уколико Србија у Јапану не обезбеди визу за Лондон.

"Очекује нас веома тежак турнир, где све репрезентације долазе са истим циљем, да обезбеде пласман на ОИ и да наредне године буду слободне, како би имале више времена да се уиграју пред најзначајнији спортски догађај на свету", рекао је Станковић.

Техничар Владо Петковић рекао је да ће наш тим у сваку утакмицу улазити максимално борбено и мотивисано, али да није сигуран да ће то бити довољно да се обезбеди олимписка виза.

Најбољи српски одбојкаши у првом колу А групе 20. новембра у Нагоји играју против Аргентине од 3 часа ујутру по нашем времену.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво