Читај ми!

Тадић примио одбојкаше

Борис Тадић, председник Србије, приредио је у Новом двору пријем за одбојкаше Србије и делегацију Одбојкашког савеза Србије, коју је предводио Ненад Голијанин, први потпредседник ОСС.

Борис Тадић, председник Србије, захвалио је одбојкашима на изванредним партијама које су пружали на Првенству Европе и, у име грађана Србије, истакао да се Србија поноси новим првацима Европе.

Иван Миљковић, капитен Србије, захвалио је у име репрезентације и Председнику Србије поклонио лопту са потписима свих играча и чланова стручног штаба.

Током незваничног дела пријема Борис Тадић, председник Србије, разговарао је са одбојкашима и делегацијом ОСС о утакмицама на Првенству Европе, као и о предстојећем Светском Купу у Јапану.

"Успех је заиста фантастичан, јер, како је рекао капитен Миљковић, нисмо очекивали победу, али смо је на крају остварили", истакао је Тадић после данашњег пријема за одбојкашку репрезентацију Србије.

Он је додао да је он увек захвалан нашим одбојкашима када се пласирају на финални турнир, а не само као они када се освоји нека медаља. "Још када се освоји златна медаља, онда сам захвалан до неба", рекао је Тадић.

Успех одбојкаша и одбојкашица које су такође шампионке Европе према Тадићевим речима има огроман значај за Србију. "Одбојка је већ најпопуларнији спорт у школама, а то се позитивно одражава и на националном плану и у региону. Јер када ми освојимо титулу шампиона Европе у мушкој, па у женској конкуренцији, онда у региону гледају зашто не би и они. То је добро за конкуренцију".

Тадић није хтео да прогнозира шансе одбојкаша Србије на предстојећем Светском купу у Јапану, где ће се борити за олимпијску визу.

"Немојте да им ја постављам обавезе, ја хоћу да растерећујем људе, не да их обавезујем. Они су учинили довољно и сад је до њих", поручио је Тадић.

Капитен златних одбојкаша Иван Миљковић изразио је задововољство пријемом код председника. "Можда би наше задовољство било и веће да смо били примљени одмах после Беча, али, ето, прилике су биле такве, па је пријем уследио сада кад смо се сви скупили. Лепо је што наш пријем није био чисто протоколарне природе, него је у питању био један мало интимнији разговор и то је веома позитивна ствар", рекао је Миљковић.

Ненад Голијанин, први потпредседник ОСС, предводио је делегацију Одбојкашког савеза Србије у којој су били Владимир Грбић, потпредседник ОСС, Зоран Аврамовић, директор маркетинга ОСС, Горан Ћато, председник УОКПЛ и члан ИО ОСС и Драгутин Ћук, технички директор ОСС.

Александар Боричић, председник ОСС, није присуствовао пријему, јер је у Јапану, где обавља дужност директора такмичења на Светском Купу за одбојкашице, док је Слободан Милошевић, генерални секретар ОСС, обављао функцију супервизора ЦЕВ-а на турниру претквалификација за ОИ одбојкашица у Поречу, у Хрватској.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво