Читај ми!

Јапанке декласиране

Најбоље одбојкашице Србије победиле су убедљиво Јапан са 3:0 у утакмици шестог кола Светског купа, који се игра управо у Јапану. По сетовима је било 25:22, 25:20, 25:21. Овом победом наша репрезентација задржала је шансе да већ сада обезбеди пласман на Олимпијске игре.

Владајуће шампионке Европе овом убедљивом победом задржале су реалне шансе да се нађу међу прве три селекције на овогодишњем Светском купу у Јапану и тако изборе пласман на Олимпијске игре наредне године у Лондону.

Утакмицу у дворани Спортског центра "Хокаидо" посматрало је 8.000 гледалаца, а судили су Лурдес Перес Перес из Кубе и Карин Захорцова из Чешке.

Још једну изванредну утакмицу одиграле су изабранице Зорана Терзића, али за разлику од мечева против Немачке и Бразила, против Јапана су то материјализовале.

Максимално је поражен домаћин Светског купа, Јапан, трећепласирана селекција са последњег Светског првенства, у мечу у којем су младе одбојкашице Србије приказале сву раскош свог талента и одличну игру крунисале освајањем три важна бода, која их остављају у врху табеле.

Почетак меча обележила је изједначена игра, а екипе су се смењивале у вођству, да би на првом техничком тајм-ауту било 8:7 за Србију.

Два везана поена донела су Србији предност од 10:7, али је Јапан успео прво да изједначи на 11:11, а потом и поведе са 13:12 и 14:13.

Серијом од 3:0, Србија је на други технички одмор отишла са два поена предности (16:14).
Водила је Србија са 17:14 и 18:15, а Јапан је са два узастопна поена стигао на поен заостатка (18:17).

Тада је узвратила Србија и повела са 20:17 и приморала Масајошија Манабеа да затражи тајм-аут.

Сјајан ас сервис Брижитке Молнар који је окрзнуо мрежу и пао тик уз њу још више је деморалисао јапанску одбрану, која је од тада па до краја сета деловала беспомоћно.

Почетак другог сета поново је била равноправна борба за сваки поен, али је Србија поново "убацила у брзину" и нанизала пет поена за вођство од 12:5.

Јапанке су успеле да смање на три поена предности, али је Малешевићева, уз подршку Ане Бјелице и Брижитке Молнар довела Србију у вођство од 22:17, што је представљало јак ударац за Јапанке које нису могле да се опораве до краја сета.

Права рововска борба водила се за сваки поен од почетка трећег сета. У изједначеној игри Србија је имала минималну предност, да би Јапан од 7:6 за Србију, на први технички тајм-аут отишао са предношћу од једног поена (8:7).

То је био макисмум домаћег тима који је попустио пред сталним налетима српских одбојкашица које су на крају искористиле другу меч лопту.

Србија: Бракочевић, Живковић, Крсмановић, Малешевић (12), Молнар (9), Антонијевић (3), Весовић, Бјелица (13), Рашић (17), Вељковић (10), Цхебић, Поповић.

Јапан: Накамачи, Такешита, Сано, Јамагучи (9), Ишида (5), Ивасака (9), Араки (3), Кимура (14), Шинабе, Ебата (9), Сакода, Мори (1).

Селекција Србије у суботу од 7.00 по нашем времену игра против репрезентације Кине.

 

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво