Читај ми!

Сјајна игра у поразу

Судар првакиња Европе и олимпијских победница у коме је приказана врхунска одбојка у Тојами на Светском купу у Јапану, завршен је тријумфом одбојкашица Бразила, али су репрезентативке Србије биле надомак неочекиване победе. Снимак утакмице од 13.20 на Првом програму РТС-а.

Женска одбојкашка репрезентација Србије маестралном игром је била на корак до победе над фавориткињама у овом мечу препуном обрта и резултатске неизвесности.

 

Селекција Србије неочекивано је повела са 2:0 у сетовима и дошла на корак до победе, када су се Бразилке тргле, вратиле у меч и у драматичном петом сету дошле до победе: Србија–Бразил 2:3 (25:21; 25:21; 18:25; 19:25; 12:15). После ове утакмице Србија има осам бодова из пет утакмица, док Бразил има десет бодова.

На Светском купу сутра је слободан дан. Најбоље српске одбојкашице путују у Сапоро где ће одиграти три наредна меча. Први већ у петак против Јапана, у суботу против Кине и у недељу против Италије.

Против актуелних олимпијских победница одбојкашице Србије у меч улазе самоуверено и добром игром. До средине сета воде Бразилке са поеном разлике, а наше девојке изједначују на 7:7 да би на средини игре повезале пет поена заредом и прешле у вођство 12:7. Српкиње одржавају разлику да би у финиш меча ушле са 23:21 и долазе до три сет лопте. Успевају да искористе већ прву и добијају сет са 25:21. Србија води са 1:0 против власница златне олимпијске медаље.

Други сет Српкиње почињу у истом ритму да би на 4:4 освојиле два поена и стигле до два разлике и 6:4. Наше одбојкашице одржавају разлику до 8:6 када Бразилке везују четири поена прелазећи у вођство 8:10 и приморавају селектора Зорана Терзића да затражи тај-аут како би прекинуо тај низ. Тактика не успева и разлика се увећава 11:14. Преокретом на 14:14 наше девојке успевају да поведу са 16:14. У финиш сета Српкиње улазе маестралном игром којом остварује серију поена за 21:16. Са 24:18 ствара се велика шанса за добијање и другог сета. Наше девојке не успевају да искористе чак три сет лопте све до 24:21 и Зоран Терзић тражи тајм-аут да се поврати концентрација. Сјајна игра у блоку и Србија осваја и други сет са 25:21.

Српске репрезентативке улазе амбициозно у трећи сет, јер су претходни одиграле и дословно без и једне једине грешке, а Бразилке се суочавају са другим поразом на Светском купу. Трећи сет почиње доминацијом Бразилки које успевају да поведу са пет поена предности (8:5). Олимпијске победнице успевају да одрже разлику и током средине сета 12:10, а њихова одбрана успева да ухвати и готово невероватне лопте. Нижу се прелепи, атрактивни поени и игра која потврђује да су се супротставиле најбоље од најбољих. Резултатска разлика остаје битније непромењема 16:13. Бразилке улазе у нову серију и подижу предност на 21:15. Српкиње на кратко узвраћају, али се ипак стиже до 24:18 и сет лопте за Бразил. Бразилке користе прву сет лопту смањују на 2:1 у сетовима и остају у утакмици.

Жестока борба у петом сету и Бразилке воде на старту са 4:2, али их блок Србије за кратко зауставља за 4:3. Зоран терзић реагује тајм-аутом на 6:3 за Бразилке. За тренутак застају и српски тим остварује серију од четири поена за 8:8, а онда прелази у вођство 9:8 да би Бразил изједначио 9:9 и повео са 9:10. Српкиње узвраћају 10:10 и стиже се до 14:12 и две меч лопте. Бразилке успевају да се одбране од сјајних напада репрезентативки Србије и реализују прву меч лопту за 15:12 и победу у мечу 2:3.

Светски куп у Јапану траје до 18. новембра. Пласман на Олимпијске игре у Лондону осигураће три првопласиране репрезентације са Светског купа. Ово је прва од три прилике за шампионке Европе да се изборе за пласман на Олимпијске игре наредне године у Лондону.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се