Читај ми!

Други пораз

У четвртој утакмици Б групе на Светском купу у Јапану, женска одбојкашка репрезентација Србије поражена је од селекције Немачке у петом, одлучујућем сету. Снимак утакмице је од 13.20 на Првом програму РТС-а.

Током целог првог сета нашe одбојкашице, ослабљене због повреда, равноправно су се носиле у правој рововској борби са традиционално јаким противницама.

До пред крај сета, ривалке су се, уз одличну игру одбране и напада, смењивале у вођству са предношћу од једног поена. У завршници, на 20:18 за Немице, Зоран Терзић другим тај-аутом успева да промени ритам и наше девојке убрзо стижу до 21:21. Међутим, то је било све што су у финалу сета одбојкашице Србије могле да учине и Немице добијају први сет са 25:22.

Други сет наше девојке почињу офанзивно са 3:0 и одржавају разлику превасходно добром блок-игром. Бришитка Молнар пружа одличну партију и наша репрезентација стиже до шест поена разлике на 18:12, када селектор Немица тражи други тајм-аут како би бар мало прекинуо серију наших одбојкашица. То му и успева, јер Немице стижу до седам узастопних поена и изједначења на 19:19.

Уследио је наш тајм-аут, што се одражава на резултат, јер у завршницу сета наше одбојкашице улазе са 23:20. Но, Немице опет освајају три везана поена и изједначују 23:23. Ипак, одбојкашице Србије успевају да смогну снаге и добију сет са 26:24 и меч врате на почетак – 1:1 у сетовима.

И у трећи сет Српкиње улазе самоуверено и воде са 4:2. На 5:3 Немице освајају један од најатрактивнијих поена за 5:4, али наше девојке узвраћају са два поена за 7:4. Немице успевају да стигну до изједначења на 9:9. Равнотежа се одржава све до средине сета 16:16, а онда Немице стижу до два поена разлике на 20:18.

Терзић опет тражи тајм-аут, а наше девојке стижу до 21:20, када селектор Немица тражи тај-аут, али Српкиње настављају 21:21. Сервис грешка и Немице воде 22:21, али једним кувањем наше изједначују и опет улазе у преокрет новим поеном. Немице узимају други тајм-аут. Уродило је плодом, успевају да начине нови преокрет и на крају Немице добијају сет са 25:23 и воде у мечу са 2:1.

Четврти сет Српске одбојкашице почињу са два поена предности коју одржавају све до средине сета и 14:14. После пролазне кризе, наше девојке успевају да поврате предност коју одржавају до краја сета и 24:21, када имају три сет лопте. Терзић тражи тајм-аут, јер губимо две шансе за изједначење у сетовима – 24:23. Сјајна игра и смеч из друге линије води до 25:23 до 2:2 у сетовима и у одлучујући пети сет.

 

Жестока равноправна борба води се у одлучујућем сету, али Немице стижу до предности 9:6. Антонијевићева игра леп потез на другу лопту 9:7, али Немице узвраћају 10:7. Српкиње успевају да смање на 11:9. Но, одбојкашице Немачке успевају да одрже предност и добијаку сет са 15:11 и меч са 3:2.

Утакмицу у Градској дворани посматрало је 1.200 гледалаца, а судили су Пјотр Дудек из Пољске и Луцијан Василе Настасе из Румуније.

Србија: Бракочевић, Живковић, Крсмановић (10), Малешевић (10), Молнар (6), Антонијевић (3), Весовић (13), Бјелица (19), Нинковић, Рашић (23), Вељковић (1), Поповић

Немачка: Вајс (2), Черлих, Грун (22), Кауфелт, Сушке Војт (13), Матес, Фирст (12), Козух (22), Бринкер (18), Томсен, Бурхарт, Апиц (3).

Репрезентативке Србије у среду од 7 часова, по нашем времену, играју против репрезентације Бразила, актуелних олимпијских шампионки.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се