Читај ми!

Светски куп као маратон

Селектор репрезентације Србије Игор Колаковић рекао је да је учешће на Светском купу "ближе маратону него одбојци", али да су његови играчи јако мотивисани у жељи да се пласирају на Олимпијске игре.

"Светски куп је велики изазов, пошто је то првенство света у малом, и то у прилично тешкој дисциплини, која је ближа маратону, него одбојци, јер се игра 11 утакмица за 15 дана, а само три екипе ће се пласирати на Олимпијске игре", рекао је Колаковић новинарима у Београду на почетку припрема.

Одбојкашка репрезентација Србије, европски првак, од 20. новембра до 4. децембра учествоваће на 12. Светском купу у Јапану. То је први квалификациони турнир за Олимпијске игре у Лондону 2012. године, а Колаковић је позвао 16 играча.

"Почетак је припрема, играчи долазе из својих првенстава са својим формама и својим проблемима. Немамо времена за неке велике поправке, али имамо времена да уђемо у колективни дух који нас је красио на Европском првенству", рекао је Колаковић.

Србија ће играти у Групи А у првом колу у Нагоји, са Аргентином, Пољском и Ираном, док ће у другој рунди у Осаки играти против Јапана и Кубе. У трећој рунди екипа ће бити у Хамацуу, где ће се састати са Русијом, Италијом и Бразилом.

Последња, четврта рунда игра се у Токију, а ривали Србије биће ту Египат, Кина и САД.

"Наравно да је тешко правити прогнозе, али идемо у Јапан са великом жељом и надом да ћемо се пласирати на Олимпијске игре. Ако то немамо, не треба ни да идемо. Суштина је да имамо много проблема са повредама и видећемо у наредним данима колико ће повређени и 'ровити' играчи моћи да нам помогну", рекао је Колаковић.

Екипа још није комплетна, јер су Владо Петковић и Милош Никић добили дозволе селектора да заврше приватне послове, док Михајло Митић и Филип Вујић у уторак играју првенствени меч између Црвене звезде и Партизана.

"Од уторка па надаље бићемо комплетни. У Београду ћемо се спремати без утакмица, јер ћемо их имати довољно у Јапану, у који највероватније полазимо 17. новембра", рекао је Колаковић.

На Колаковићевом списку налазе се:

Техничари: Владо Петковић, Михајло Митић и Никола Јововић.

Коректори: Иван Миљковић и Александар Атанасијевић.

Либера: Никола Росић и Филип Вујић.

Блокери: Драган Станковић, Марко Подрашчанин, Милан Рашић и Борислав Петровић.

Примачи: Никола Ковачевић, Милош Никић, Милош Терзић, Урош Ковачевић и Милош Вемић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се