Читај ми!

Друга победа

Тешко су одбојкашице Србије стигле до нове победе на Светском купу у Јапану. Са 3:1 савладале су селекцију Кеније, и после дана паузе, очекује их наставак напорног такмичења.

Резултатски гледано, најбоље српске одбојкашице оправдале су улогу апсолутног фаворита у дуелу са Кенијом, али српски селектор Зоран Терзић сигурно неће бити задовољан игром својих изабраница у прва два сета.

Српкиње су, неочекивано али заслужено, изгубиле први сет са 25:19, јер нису у меч ушле на прави начин. Нису биле концентрисане, што је најбоља селекција Африке искористила да освоји први сет.

Било је проблема за европске првакиње и у другом сету који су губиле са 18:16, али су тада почеле да се буде и да преокрећу ситуацију на терену у своју корист. Овај део игре добиле су са 25:22 и изједначиле резултат на 1:1.

Трећи и четврти сет наше репрезентативке освојиле су, пре свега због одличне игре на мрежи а пресудан је био низ од 8:0 у последњем сету, када је било јасно да Кенијке немају одговор на такву игру. На крају и трећег и четвртог сета резултат је био 25:11. СРБИЈА: Бракочевић, Живковић (5) , Крсмановић, Малешевић (17), Молнар (6), Антонијевић, Весовић (2), Бјелица (15), Нинковић (7), Рашић (14), Вељковић (2) и Ћебић.

КЕНИЈА: Макуто (13), Вангеши, Киса (3), Џепнгетич, Ванџа (2), Одијамо, Мурамби, Маијо (10), Моим (11), Кадамби (10), Тарус и Босире.

Сутра је на Светском купу слободан дан, а следећу утакмицу на овом турниру најбоље српске одбојкашице играће у уторак у Тојами против Немачке. Тај меч почеће у 10,20 х по нашем времену.

Пласман на Олимпијске игре у Лондону осигураће три првопласиране репрезентације са Светског купа. Светски куп је прва, од три, прилике за шампионке Европе да изборе пласман на Олимпијске игре наредне године у Лондону.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се