Читај ми!

Сјајан старт

Женска одбојкашка репрезентација Србије стартовала је победом на Светском купу у Јапану, пошто је у првом колу Б групе савладала селекцију Јужне Кореје са 3:0.

Убедљива победа актуелних европских шампионки на старту Светског купа у Јапану против Јужне Кореје остала је у сенци повреде Сање Малагурски.

У финишу првог сета, наша репрезентативка у доскоку је повредила колено, после чега је напустила терен. Уместо ње у игру је ушла Ана Бјелица и у потпуности оправдала очекивања селектора Зорана Терзића.

Цео меч трајао је 80 минута и по резултату могло би се закључити да су најбоље српске одбојкашице имале лак посао. Убедљива победа од 3:0, међутим, дошла је као плод велике борбености нашег тима за сваки поен.

СРБИЈА: Малагурски (5), Живковић, Крсмановић (10), Малешевић (9), Молнар (2), Антонијевић (2), Весовић (4), Бјелица (10), Нинковић, Рашић (14), Вељковић и Ћебић.

ЈУЖНА КОРЕЈА: Ђ. М. Ђунг, Хванг (8), Чои, Јон, Нам, Ј.К. Ким (20), Ли, С.Ј. Ким (5), Хје Ђинким (2), Хе Ђинким (4) и Парк (2).

Најнеизвеснији био је први сет који су наше одбојкашице добиле на разлику. После бројних преокрета, Јужнокорејке су имале две прилике да освоје сет. Нису, међутим, искористиле предност на 24:23 и 25:24, и Србија је са три везана поена повела са 1:0.

Почетак другог сета није обећавао ништа добро Терзићевим изабраницама. Јужна Кореја је водила са 4:0, 7:2 и 11:6, да би уследила уследила фантастична серија Српкиња од 10:2 којом су на други технички тајм-аут отишле вођством 16:13. Иако су се Јужнокорејке у два наврата приближавале на само поен, репрезентација Србије није испуштала предност и освојила је и други сет.

Трећи сет био је скоро пресликан. Опет је Јужна Кореја имала бољи почетак и вођство од 8:4, 11:6 и 12:7. Али, опет су српске одбојкашице у правом тренутку заиграле на нивоу реномеа европског шампиона. Серијом 9:2 преокренуле су резултат на 16:14, а онда меч рутински привеле крају.

Наредну утакмицу на Светском купу репрезентација Србије игра против Американки у суботу, од 7.10 по нашем времену.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво