Читај ми!

Светски куп на РТС-у

Светски куп за одбојкашице који почиње 4. новембра у Јапану биће директно преношен на програмима РТС-а. Биће то прва прилика за шампионке Европе да изборе пласман на Олимпијске игре наредне године у Лондону.

Женска одбојкашка репрезентација Србије играће укупно 11 утакмица од 4. до 18 новембра, а само три најбоље пласиране након тих мечева избориће директан пласаман на Олимпијске игре у Лондону 2012. године.

Актуелне шампионке Европе имаће у Јапану прву прилику за пласман у Лондон, а очекују их тешки мечеви са најквалитетнијим светским репрезентацијама - олимпијским шампионкама Бразилом, САД, Кином, Јапаном, Италијом, Немачком...

Све мечеве наше репрезентације на Светском купу пратићете у директним преносима само на програмима РТС-а. Мечеви ће се играти углавном у ноћним терминима по нашем времену.

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић рекао је да очекује добру игру екипе и победу против незгодне селекције Јужне Кореје на старту Светског купа у Јапану.

"Можемо да се надамо доброј игри, иако девојке немају много времена за одмор. Јужна Кореја је веома добро екипа, заиста задају пуно мука највећим фаворитима. Са нама досад имају врло негативан биланс, нека буде тако и овај пут. Биће теже него раније, али надам се да и у оваквом саставу можемо до победе", рекао је Терзић.

Пласман на Олимпијске игре у Лондону осигураће три првопласиране репрезентације са Светског купа.

Утакмица првог кола Б групе Светског купа Србија - Јужна Кореја игра се у петак у Нагану од 3.10 ујутру по средњoевропском времену.

Поред поменутих тимова, у овој групи још се такмиче Немачка, Кенија, САД и Бразил.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се