Читај ми!

Нисмо међу фаворитима

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић изјавио је да његова екипа није у "најужем кругу фаворита" који би требало на Светском купу у Јапану да обезбеде пласман на Олимпијске игре.

Репрезентација Србије учествоваће од 4. до 18. новембра на Светском купу у Јапану, где ће покушати да освоји једно од прва три места и избори плсман на ОИ 2012. у Лондону.

"Идемо на први квалификациони турнир за Олимпијске игре, који је вероватно и најтежи. Само три репрезентације ће обезбедити пласман и ми нисмо у најужем кругу фаворита. Ипак, као прваци Европе имамо право да се надамо", рекао је Терзић на конференцији за новинаре.

На турниру ће Србија одиграти за 15 дана 11 утакмица, а у првих пет кола састаће се са неким од фаворита - селекцијама САД, Немачке и Бразила.

"Свака утакмица ће бити важна. Тешко је рећи да ли нам је распоред добар. Мени се распоред, ипак, свиђа, јер у завршници када уђемо уморни имаћемо лакши распоред", рекао је Терзић.

Одбојкашица Србије Јована Бракочевић нагласила је да се готово опоравила од повреде шаке и да ће моћи да игра у Јапану.

"Већ недељу дана тренирам и ускоро се враћам на терен. Очекујем да играмо добро. Резултат није толико важан, јер ћемо бити ослабљене. Ако се пласирамо сада на ОИ биће добро, ако не - пласираћемо се други пут. Сигурно ћемо учествовати на Олимпијским играма", рекла је Бракочевићева.

Репрезентативка Србије Наташа Крсмановић сматра да умор неће утицати на резултат у Јапану.

"Ми смо професионалци и навикли смо на умор. Треба да пробамо да одиграмо што боље на Светском купу, да се квалификујемо и тако обезбедимо себи више слободног времена следеће године. То би нам много значило", рекла је Крсмановићева.

Одбојкашица Србије Ана Антонијевић нагласила је да ће у Јапану бити много утакмица и да ће сбог тога све девојке морати да играју.

"Тешко ће бити одиграти 11 утакмица. Потребно је доста мотивације. Надам се да ћемо успети да се пласиртамо на Олимпијске игре", рекла је Антонијевићева.

Одбојкашка репрезентација Србије у уторак креће на пут у Јапан.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво