Читај ми!

Операција Лондон

Одбојкашице су поново на окупу. Након освојеног Европског злада предстоји им нови изазов, борба за пласман на Олимпијске игре у Лондону. Прву прилику да се домогну визе за Лондон имаће на Светском купу у Јапану. Престоји уигравање и штеловање форме.

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић изјавио је да ће наш тим на Светском купу у Јапану, од 4. до 18. новембра, покушати да се пласира међу прве три екипе и тиме обезбеди олимпијску визу.

"Знамо да нас у Јапану чекају најбоље екипе света, и да је улог велики, јер се ради о квалификацијама за Олимпијске игтре. Покушаћемо зато да будемо међу прве три селекције", рекао је Терзић на окупљању репрезентације у београдском хотелу "М".

Он је нагласио да неће бити проблема ни у случају да не обезбедимо визу за Лондон у овом покушају. "Важно је само да освајамо бодове и да се померамо напред. То ће нам помоћи да евентуалне квалификације у мају одиграмо лакше", рекао је Терзић.

Он је истакао да ће предстојеће припреме бити фокусиране на подизање мотивације код играчица. "Играчице треба да се физички одморе и релаксирају, а припреме треба да искористимо за дизање мотивације и самопоуздања", рекао је Терзић.

Сања Малагурски је нагласила да ће се на Светском купу у Јапану постићи основни циљ уколико наш тим задржи "сјајну атмосферу" која нам је и донела успешан низ, крунисан златном европском медаљом.

"Истина је да ће бити тешко, јер нас чека 11 утакмица. И сам број звучи напорно, али битно је само да останемо у сјајном расположењу и да покушамо да на Светском купу изборимо олимпијску визу", рекла је Малагурски.

Брижитка Молнар је такође констатовала да репрезентацију чека тежак задатак.

"Предстоји нам најтежи период, али покушаћемо да обезбедимо медаљу. На нама је само да добро играмо", поручила је Молнарова.

Стефана Вељковић, која се враћа у репрезентацију после годину дана паузе, истакла је да ће самопоуздање бити главни адут нашим девојкама у Јапану.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се