Читај ми!

Одбојка, спорт друге категорије!

Изванредни резултати наших одбојкаша и одбојкашица, крунисани златним европским медаљама, нису у складу са статусом клубова који једва преживљавају, оценио је председник Одбојкашког савеза Србије Александар Боричић.

"Клубови су хероји нашег спорта, јер раде у изузетно тешким условима. Одбојка је у локалним заједницама сврстана у другу категорију", истакао је Боричић на конференцији за новинаре у Медија центру у Кнез Михаиловој.

Први човек ОСС је нагласио да је "неко одредио да одбојка спада у остале спортове".

"Клубови често не могу да добију простор у школским дворанама, из једноставног разлога што се те хале издају за друге намене", рекао је Боричић.

Он је напоменуо да би убудуће градња спортских дворана требало да буде у складу са спортским стандардима.

"Спортска дворана не би требало да буде 'стакленик' који служи да одређени архитекта добије награду", рекао је Боричић.

Председник ОСС је нагласио да је изузетно захвалан на подршци коју одбојка добија од Министарства омладине и спорта и државе уопште.

"Сада тачно знамо колико средстава добијамо из државниог буџета. Имамо подршку за такмичарски и школски програм. Једино нисмо задовољни чињеницом да добијамо сликовито речено, један колач, који је тешко равнправно поделити", рекао је Боричић.

Челник ОСС је истакао да се наш национални Савез "никада не жали на услове, иако му је често тешко".

"Носимо се са тешкоћама, јер врло добро знамо колико је тешко целом нашем народу", рекао је Боричић.

Он је поручио да је од изузетне важности да се направи програм рада за наредни период од четири до осам година.

"Жеља нам је да у наредном периоду одбранимо квалитет и статус наше одбојке, као и да побољшамо инфраструктуру", рекао је Боричић и додао да је олимпијска медаља први велики наредни циљ.

Председник ОСС је подсетио и на чињеницу да су одбојкашке селекције Србије ове сезоне одиграле 172 утакмице, а да је на 18 међународних такмичења освојено 15 медаља.

"Спремни смо да и даље улажемо огромну енергију, а континуитет квалитета обезбеђен је за наредних десет до 15 година", истакао је Боричић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара