Читај ми!

Србија, земља одбојке

Србија након драматичног меча у финалу, следи борба за титулу. Наше фантастичне одбојкашице пласирале су се у финале Европског првенства победом над Турском од 3:2. У борби за злато противник селекција Немачке. Финална утакмица ЕП игра се у недељу од 18 сати у хали Пионир уз директан пренос на РТС-у.

Одбојкашице Србије пласирале су се вечерас у финале Евроског првенства, пошто су у Београду савладале селекцију Турске са 3:2 (25:10, 25:22, 23:25, 23:25, 15:12).

Играчице Србије стигле су до финала у фантастичној атмосфери пуног Пионира, каква се ретко виђа на одбојкашким утакмицама. Намерачиле су се да освоје овај шампионат и сада изгледа да нико не може да им стане на пут.

Вечерас против Турске деловале су веома сигурно у прва два сета и нису дозвољавале да лопта упадне у поље. Од забрињавајућих игара у првој фази ЕП, уследиле су партије попут оних које су пружале летос на Гран прију и у Европској лиги.

Изабранице Зорана Терзића су у прва два сета примениле исти рецепт, повеле са четири, пет поена разлике и ту предност чувале су до краја. Мењао је селектор Турске Масимо Барболини и безуспешно покушавао да парира Србији која је у тим тренуцима играла као трансу.

Ипак, у наставку меча Србија није издржала јак ритам, а Турска је упркос великом броју сервис грешака освојила трећи сет. Да нису случајно победиле Италију и Русију, Туркиње су показале тако што су успеле да изједначе на 2:2 у сетовима.

У одлучујућем сету Србија је лоше почела, деловало је да ће Турска направити велики преокрет, али су велико срце и жеља домаћих одбојкашица пресудиле и донеле борбу за титулу. У стилу Милоша Терзића са недавног финала ЕП за мушкарце у Бечу, Милена Рашић је постигла поен из сервиса и донела Србији меч лопту, која је одмах искоришћена.

Противник Србије у сутрашњем финалу биће селекције Немачке, која је у полуфиналу елиминисала Италију. Финале ће бити реприза меча из прве фазе шампионата, када је Немачка савладала Србију са 3:0.

Финална утакмица ЕП игра се сутра од 18 сати у хали Пионир. Од 15 сати селекције Турске и Италије састаће се у мечу за треће место.

Одбојкашице Немачке пласирале су се у финале Европског првенства, пошто су у Београду савладале селекцију Италије са 3:0 (25:22, 25:22, 25:17). Италија је као актуелни шампион била фаворит у овом мечу.

Утакмица је одиграна пред 8.500 гледалаца у хали Пионир, а судили су Филип Верек (Француска) и Карин Захорцова (Чешка).

Србија: Лазаревић, Бракочевић, Малагурски, Крсмановић, Малешевић, Молнар, Антонијевић, Весовић, Огњеновић, Николић, Нинковић, Рашић, Ћебић, Поповић.

Турска: Онал, Кузубасиоглу, Гурешен, Авчи, Услупеливан, Чансу, Токшој, Ч. Кирдар, С. Кирдар, Гимиш, Осој, Ердем, Дарнел, Каракојун.

Број коментара 48

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара