Читај ми!

Немице ипак јаче

Наше одбојкашице нису успеле да се директно пласирају у четвртфинале. Оне су поражене у трећем колу А групе од селекције Немачке са 3:1. У осмини финала одбојкашице Србије састају се са селекцијом Румуније. Меч се игра у среду од 17.00 часова уз директан пренос на нашем Другом програму и тест HD програму.

Србија није имала снаге да стигне до преокрета. Немице фантастичном игром нису дозволиле нашим играчицама да наметну свој стил игре. После губитка прва два сета, наше одбојкашице успеле су да се врате у меч освоје трећи сет. Међутим, нису имале снаге да стигну до изједначења. Немице освајају четврти сет и решавају меч у своју корист.

Женска одбојкашка репрезентација изгубила је од селекције Немачке са 1:3 (22:25, 15:25, 25:20, 17:25). Србија је заузела друго место у Групи и у осмини финала састаће се са Румунијом, трећепласираном екипом из Групе Ц.

Изабранице Зорана Терзића нису оправдале очекивања публике, али се мора признати да су са друге стране мреже имале изузетно доброг и расположеног ривала.

Одбојкашице Немачке само су у трећем сету дозволиле домаћем тиму да развије своју игру, али су током већег дела меча доминирале у свим сегментима игре. Посебно добре немачке одбојкашице биле су у сервису и у блоку, који је на моменте деловао непремостив попут зида за играчице репрезентације Србије.

Захваљујући тријумфу, Немице ће имати два, а српске одбојкашице само један дан одмора пред наредне изазове.

Добро је што ће селекција Србије упркос неуспеху добити прилику за поправни, али је евидентно да, ако желе да се укључе у борбу за медаље, Терзићеве изабранице морају да дигну игру на много виши ниво.

Меч је трајао један сат и 43 минута.

Селекција Немачке као прва екипа у Групи А пласирала се директно у четвртфинале.

Србија је овим поразом заузела друго место у А групи са две победе и једним поразом, док су Немице прву фазу шампионата завршиле са максималним учинком и директно се пласирале у четвртфинале. Уколико савладају Румунију, српске одбојкашице у четвртфиналу ће играти против Пољске.

Предстоји меч са Румункама у среду од 17.00 часова. У том мечу Србија је фаворит. Уколико све буде у реду наше одбојкашице се у четвртфиналу састају са селекцијом Пољске која је као првопласирана у Ц групи обезбедила доректан пласман у четвртфинале.

Утакмица је одиграна у хали Пионир пред 5.000 гледалаца, а судили су Марија Родригез (Шпанија) и Петер Гроневеген (Холандија).

Србија: Лазаревић, Бракочевић, Малагурски, Крсмановић, Малешевић, Молнар, Антонијевић, Вешовић, Огњеновић, Николић, Нинковић, Рашић, Ћебић, Поповић.

Немачка: Дир, Вајс, Черлих, Грин, Кауфелт, Шишке-Војт, Матес, Фирст, Хипе, Козух, Бринкер, Томсен, Бурхарт, Апиц.

Резултати и табеле:

Група А:
Украјина - Француска 0:3
Србија - Немачка 1:3

Табела:

Немачка

3

3

0

9:1

9

Србија

3

2

1

7:4

6

Француска

3

1

2

4:6

3

Украјина

3

0

3

0:9

0

Група Ц:
Чешка - Израел 3:0
Пољска - Румунија 3:0

Табела:

Пољска

3

3

0

9:0

9

Чешка

3

2

1

6:3

6

Румунија

3

1

2

3:6

3

Израел

3

0

3

0:9

0

Група Б:
Азербејџан - Хрватска 3:1
Италија - Турска 2:3

Табела:

Италија

3

2

1

8:4

7

Турска

3

2

1

6:6

5

Азербејџан

3

1

2

6:5

3

Хрватска

3

1

2

4:6

3

Група Д:
Русија - Холандија 3:1
Шпанија - Бугарска 3:0

Табела:

Русија

3

3

0

9:2

9

Холандија

3

2

1

7:3

6

Шпанија

3

1

2

4:6

3

Бугарска

3

0

3

0:9

0

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво