Читај ми!

Рутински са Украјином

Одбојкашице Србије забележиле су рутинску победу у дуелу са Украјином у другом колу Групе А на Европском првенству. Србија ће у трећем колу у понедељак од 20 часова играти против Немачке за прво место у групи, које директно води у четвртфинале Европског првенства.

Женска сениорска одбојкашка репрезентација Србије победила је вечерас Украјину са 3:0 (25:18, 25:18, 25:14) у другом мечу А групе првенства Европе.

Србија је забележила и другу победу, али ни вечерас, као ни синоћ против Француске, није блистала. Одбојкашице Србије делују стегнуто, не играју течно, што може да буде опасно пред сутрашњи важан дуел против Немачке. Српске одбојкашице одлично су почеле меч и нису дозволиле противнику да направи изненађење у првом сету.

Изабранице селектора Зорана Терзића на првом техничком тајм-ауту имале су пет поена вишка (8:3), али је уследио пад концентрације, које су ривалке искористиле и смањиле заостатак (14:12).

Србија је успела да направи мини-серију од 4:0 и стекне кључну предност за освајање првог сета.

У наставку, наш тим је имао доста осцилација у игри, па су Украјинке повеле са 8:6. Предвођени Јованом Бракочевић и у тим тренуцима расположеном Наташом Крсмановић успели смо за кратко време да преокренемо резулат (12:9) и сет сигурно приведемо крају.

Тада је било евиденто да ће наш тим забележити другу победу, јер украјинске одбојкашице више нису биле у стању да пруже јачи отпор.

"Очекивала сам већи отпор Украјинки. Радује ме боља игра у односу на први дан и што су све одбојкашце добиле прилику да играју и осете атмосферу у дворани Пионир", рекла је после меча Јелена Николић.

Одбојкашице Србије сутра од 20 часова играју против Немачке за прво место у А групи, које дирекно води у четвртфинале Европског првенства.

"Немице су дисциплинована и упорна екипа, али мислим да смо боље од њих. Уколико будемо одиграле како знамо, неће бити проблема", закључила је Николић.

У првом мечу репрезентација Немачка је после 84 минута игре стигла до друге победе на шампионату пошто је надиграла Француску са 3:0 (25:18, 25:23, 25:18).

Србија: Бракочевић 15, Малагурски 5, Крсмановић 6, Малешевић 2, Молнар 6, Антонијевић 3, Весовић 1, Огњеновић 1, Николић 10, Нинковић 2, Рашић 13, Ћебић.
Украјина: Халкина, Литвиновска 8, Лиђајева, Довгополук 4, Молодсова 5, Дегтјарова 6, Чернетска 2, Лисијенкова 7, Комисарова 1, Бурбељук, Кодола 3.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво