Читај ми!

Храбро ка финалу

Либеро репрезентације Сузана Ћебић изјавила је да одбојкашице Србије желе да остваре успех као и одбојкаши и да се надају наступу у финалу Европског првенства, чији су домаћини Србија и Италија.

Одбојкаши Србије освојили су злато на недавном ЕП у Аустрији и Чешкој. Европско првенство за одбојкашице, почиње у петак утакмицама у Италији, док ће део такмичења у Србији почети у суботу, 24. септембра.

"Успех неће изостати само ако играмо хладне главе од прве до последње утакмице", рекла је Ћебићева. На питање да ли су одбојкашице успеле да се одморе после напорног такмичења на Гран прију, где су освојиле треће место, Сузана Ћебић је одговорила да верује да девојке имају снаге да Европско првенство играју на високом нивоу.

"Репрезентативна сезона је веома дуга, али ми смо једва чекале ово ЕП, пре свега зато што играмо пред домаћом публиком", казала је она.

Либеро српске репрезентације рекла да ће дерби Групе А, бити дуел Србије и Немачке, који ће се играти у трећем колу шампионата, у понедељак 26. септембра. Ћебићева је оценила да ће поред Србије, борбу за медаље водити и Пољска, Русија и Италија.

"Имамо прилику да докажемо да заиста вредимо и да смо с правом у врху. Сви радимо на томе да будемо једна од најбољих екипа у свету", казала је Сузана Ћебић, најбољи либеро Светског првенства 2006. године.

Србија у Групи А ЕП игра са Француском, Украјином и Немачком у Београду. На ЕП учествује 16 екипа, а титулу ће бранитити селекција Италије.

Поред група у које ће играти у Београду и у Зрењанину, две групе прве фазе играће у Италији, у Монци и Бусто Арсицију.

Финале Европског првенства за одбојкашице играће се 2. октобра у хали "Пионир" у Београду.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво