Читај ми!

Почиње ЕП за одбојкашице

Европско првенство за одбојкашице почиње данас у Италији и Србији, учествује 16 екипа, а титулу ће бранитити селекција Италије.

Екипе ће се такмичити у четири групе, од којих ће две бити у Србији, у Београду и Зрењанину, а две у Италији, у Монци и Бусто Арсицију.

У Групи А у Београду играће Србија, Немачка, Украјина и Француска, у Групи Б у Монци: Италија, Турска, Азербејџан и Хрватска, у Групи Ц у Зрењанину: Пољска, Румунија, Чешка и Израел, у Групи Д у Бусто Арсицију: Русија, Холандија, Шпанија, Бугарска.

Србија ће прву утакмицу одиграти у суботу 24. септембра у 20.00 у дворани "Пионир" са селекцијом Француске.

Одбојкашице Србије на прошлом ЕП у Пољској 2009. биле су седме, док су прошле године на СП биле осме. Ипак, женска одбојкашка репрезентација имала је одличне резултате у 2011. када је трећи пут за редом освојила Европску лигу, а на Светском гран прију у Кини освојила бронзану медаљу.

На великм такмичењима највеће успехе одбојкашице Србије имале су када су 2006. освојиле бронзану медаљу на Светском првенству у Јапану и када су 2007. на ЕП у Белгији и Луксембургу постале вицешампионке Европе.

Финале Европског првенства за одбојкашице играће се 2. октобра у Београду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво