Читај ми!

Лагано до четвртфинала

Oдбојкашка репрезентацијa Србије директно се пласирала у четвртфинале Првенства Европе пошто је у Бечу, у последњем трећем колу А групе, савладала домаћу селекцију Аустрије са 3:0 oсвојивши прво место у групи. Србија ће у четвртфиналу играти са победником меча Француска - Турска.

Одбојкашка репрезентација Србије пласирала се директно у четвртфинале Европског првенства, пошто је данас савладала у Бечу селекцију домаћина Аустрију са 3:0 (25:16, 25:19, 25:16).

Србија је заузела прво место у Групи А, са три победе у утакмицама са Турском (3:0), Словенијом (3:1) и Аустријом (3:0). У четвртфиналу одбојкаши Србије састаће се са победником меча између Француске и Турске.

Меч са Аустријом одигран је пред 6.000 гледалаца, а трајао је један сат и девет минута.

Селектор Србије Игор Колаковић искористио је утакмицу са најслабијом екипом у Групи А да би одморио капитена Ивана Миљковића, а први пут играо је Александар Атанасијевић, који је одлично искористио прилику. Одбојкаши Србије имали су предност током целог меча и питање победника ниједног тренутка није доведен питање, те су шансу да играју добили млађи играчи.

Репрезентација Србије наставља такмичење на Европском првенству у четвртак у Бечу, где ће се састати са победником меча између трећепласиране екипе из Групе А - Турске и другопласиране екипе из Групе Ц - Француске.

Табела Групе А

1. Србија 3 3 0 9:1 9
2. Словенија 3 2 1 7:5 5
3. Турска 3 1 2 5:6 4
4. Аустрија 3 0 3 0:9 0

Србија: Н. Ковачевић (4), У. Ковачевић (4), Петковић (1), Терзић (5), Станковић (11), Никић, Митић (1), Рашић (4), Старовић (12), Атанасијевић (6), Подрашчанин (3), Росић.
Аустрија: Шнајдер (10), Биндер, Гаван (5), Лауре, Ицовски (1), Кас (13), Кинбауер, Гутман (1), Рајзер (2), Фрибауер (2), Вебер, Корајман.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво