Превагнуло искуство

Капитен одбојкашке репрезентације Србије Иван Миљковић оценио је да је неколико добрих потеза у четвртом сету и мало боље решених ситуација одлучило победника у мечу са Словенијом на Европском првенству у Аустрији. Убедљив први сет резлтирао опуштањем наших играча.

Србија је савладала у Бечу Словенију са 3:1, у другој утакмици у Групи А на Европском првенству, које се игра у Аустрији и Чешкој.

"Одиграли смо добро први сет, а они су били под притиском. Међутим, касније су се вратили и били смо егал. Мислим да смо одиграли неколико добрих потеза у четвртом сету и мало боље решили ситуације, што је резултирало је нашом победом", рекао је Миљковић после меча.

Према његовим речима, Србија у мечу са Аустријом сама одлучује "о својој судбини".

"Видећемо да ли ћемо у наставак такмичења ући са првог или другог места у групи. Играмо сваку утакмицу да победимо и надам се да ће победе да нас воде даље", рекао је Миљковић.

Селектор Србије Игор Колаковић оценио је да је лако добијени први сет који је завршен са 25:9, донео заблуду.

"Може да се помисли да ће се и други сет одиграти у истом ритму. Знали смо да неће бити тако. Други сет смо добили преокретом у самој завршници, као и четврти. Словенија је заслужила да победи у трећем. Били смо стрпљиви до саме завршнице и мислим да смо на крају квалитетом победили", рекао је Колаковић.

Селектор Словеније Веселин Вуковић оценио је да је утакмица била квалитетна, а да је победника одлучило искуство противника.

"Честитам репрезентацији Србије на заслуженој победи. Она је и пре утакмице важила за фаворита. Ја сам јуче најавио да би овај меч могао бити један од најбољих на овом турниру. Нисам погрешио, јер су сва четири сета била динамична, узбудљива, са доста доброг и лепог", рекао је Вуковић.

Он је додао да су одлучиле нијансе, али и Иван Миљковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво