Читај ми!

Не размишљајте о медаљи

Капитен мушке одбојкашке репрезентације Србије Иван Миљковић рекао да је шесто место реалан домет нашег националног тима на предстојећем Првенству Европе у Аустрији и Чешкој.

"Циљ није освајање неке од медаља, јер немамо аргумената за то, а нећемо да кажемо да ћемо урадити најбоље што можемо, јер не желимо да се кријемо иза таквих алибија. Улазак у полуфинале, или освајање неке од медаље били би равни сензацији", рекао је Миљковић на конференцији уочи одласка на Првенство Европе.

Миљковић ће повлачењем из репрезентације Николе Грбића преузети капитенску траку.

"Част ми је што ћу, после Дејан Брђовића, Владимира и Николе Грбића, носити капитенску траку. Екипа је тотално другачија од претходних генерација, али потрудићемо се да игром остваримо што бољи пласман", рекао је Миљковић.

Он је додао да је незадовољан третманом који најбољи одбојкаши имају у српским медијима и да екипа која је прошле године била трећа на свету заслужује више пажње.

Селектор Игор Колаковић изјавио је да ће пласман нашег тима у четвртфинале бити тежак, јер је за то потребан континуитет добрих игара.

"Мораћемо да играмо добро у континуитету, а ми смо у Светској лиги показали да нисмо у стању да то урадимо. Идемо на ЕП да догурамо што даље. Морамо бити опрезни и мотивисани, јер претходни разултати нису гарант успеха", рекао је Колаковић.

Он је додао да ће репрезентација Србије бити ослабљена неиграњем Бојана Јанића, који због повреде неће путовати у Аустрију.

"Имамо назглед лаку групу. Словенија је највећи конкурент, док у овом тренутку није могуће сагледати реалне могућности репрезентације Турске. Домаћин Аустрија ће имати своје амбиције и очекивања", рекао је Колаковић.

Блокер Драган Станковић истакао је да се нада да ће наш тим проћи прву фазу такмичења.

"Квалитетнији смо од екипа у групи, али то морамо да докажемо на терену. Издања у Светској лиги треба да нам буде опомена. Постоји могућност и да се са два пораза пласирамо у четвртфинале, али онда бисмо имали лошу атмосферу у тиму и имали бисмо јаке противнике у наставку такмичења", закључио је Станковић.

Репрезентација Србије у четвртак путује у Аустрију, где ће од 10. до 18. септембра бити одржано 27. Првенство Европе.

Изабраници селектора Игора Колаковића налазе се у групи А заједно са селекцијама Словеније, Турске и Аустрије.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво