Читај ми!

Одбојкашице у Београду

Бронзане одбојкашице се вратиле кући. Следе припреме за Европско првенство. Женска репрезентација Србије, освајач бронзане медаље на Гран прију у Кини, допутовала је у Београд, где јој је на аеродрому "Никола Тесла" приређен дочек.

Одбојкашице Србије вратиле су се из Макаа са Гран прија, на коме су освојиле треће место, срећне после "фантастичног успеха и позитивне атмосфере у екипи". Министар омладине и спорта у Влади Србије Снежана Самарџић-Марковић пожелела је нашим одбојкашицама добродошлицу и честитала им на изванредном успеху.

"Српски спорт је у последње време бренд због добрих резултата, а одбојкашице се ту посебно истичу. Женски спорт није довољо развијен, али оне упркос томе успевају да буду понос земље. Имамо још већа очекивања на предстојећем Европском првенству, где ћемо заједно са Италијом бити домаћини", рекла је Самарџић-Марковићева. Она је додала да је наш национални тим не само игром, већ понашањем и лепотом представљао земљу на најбољи могући начин.

Селектор Зоран Терзић изјавио је да је задовољан, како резултатом тако и игром које су наше играчице показале током Гран прија.

"Најсрећнији сам због начина како смо дошли до трећег места и како су девојке играле. Било је фантастично, чак можда и преко наших очекивања јер ми добру форму држимо од половине јула, кад смо играли 'фајналфор' Евролиге", истакао је Терзић.

Најбољи поентер Гран прија Јована Бракочевић рекла је да је пресрећна због освојене медаље и атмосфере која је владала у екипи током такмичења.

"Успех је велики, на то не треба трошити речи. Оно што мене и све остале у репрезентацији радује јесте атмосфера и победнички дух који је владао на терену. Све време биле смо позитивне, чак и када нам је било тешко. Надам се да ћемо овакве партије поновити и на предстојећем Европском првенству", поручила је Бракочевићева.

"Освајање бронзе на Гран прију је фанстастичан успех. Евролига је била изванредна увертира за оно што смо сад направиле, а надам се да ће Гран при бити увертира за оно што ћемо направити на Европском првенству", рекла је Маја Огњеновић на конференцији за новинаре на аеродрому "Никола Тесла" у Београду. Са њом се сложила Јована Бракочевић, која је на такмичењу проглашена за најбољег поентера.

Председник Одбојкашког савеза Србије Александар Борчић честитао је одбојкашицама и нагласио да не морају да осећају притисак на Европском првенству које се игра у Србији.

"Осмеси на лицима девојака говоре колики смо резултат направили. Када смо почели такмичење у Евролиги сви су подценили то такмичење и нису га схватили на озбиљно. Ми смо узели злато и дошли на најпрестижније такмичење Гран при и освојили медаљу", рекао је Боричић.

Министарка за омладину и спорт у Влади републике Србије Снежана Самарџић-Марковић истакла је да је оно што су одбојкашице урадиле понос целе Србије.

"Ми још више очекујемо добрих резултата на предстојећем Европском првенству, где ћемо бити поносни домаћини, а сигурна сам и поносни носиоци медаље. Честитам стручном тиму на изванредном знању, а девојкама на најлепшем начину на који су представиле Србију", рекла је Самарџић-Марковићева.

Европско првенство за одбојкашице одржаће се од 23. септембра до 2. октобра у Србији и Италији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво