Читај ми!

Златни кадети

Мушка кадетска репрезентација Србије други пут узастопно освојила је титулу светског првака. Овим тријумфом наши одбојкаши објединили су титуле првака Европе и света. После 115 минута, повремено драматичне борбе, у финалу СП 2011. у Аргентини, у Баија Бланки, Србија је савладала Шпанију са 3:2.

Српска кадетска репрезентација је други пут узастопно освојила титулу светског првака.

После 115 минута, повремено драматичне борбе, у финалу СП 2011. у Аргентини, у Баија Бланки, Србија је савладала Шпанију са 3:2 (25:23, 25:19, 28:30, 14:25, 15:11).

Изабраници Милана Ђуричића славили су после трилера, који је трајао готово два часа, и у којем су се Шпанци једном вратили са ивице. Србија је водила са 2:0 у сетовима, после изванредне игре и имала меч лопту у трећем сету.

Мало ко је очекивао драму у дворани "Освалдо Касанова" после доминације српских одбојкаша у прва два сета. Чинило се, чак, да ће репрезентација Србије до титуле доћи у најкраћем могућем року, пошто је у трећем сету имала и меч лопту.

Нажалост, када она није искоришћена, све се окренуло против српских кадета. Шпанци су добили тај и наредни сет и изједначили резултат на 2:2.

Психолошка предност у тим тренуцима била је, апсолутно, на страни шпанских одбојкаша који су, чини се, са превеликим оптимизмом ушли у одлучујући сет.

Изабраници селектора Милана Ђуричића, међутим, тек тада су исказали свој карактер. Не осврћући се на дешавања у претходна два сета, заиграли су максимално ангажовано и врло брзо повели са 9:4. Последњи трзај Шпанци су учинили смањењем вођства супарника на 9:7, а онда је уследила феноменална серија од 6:2 у поенима и репрезентација Србије је одбранила титулу светског првака освојену пре две године у Језолу.

Поред титуле намењене најбољој репрезентацији шампионата, српским одбојкашима припао је и трофеј намењен најбољем играчу. Он је додељен капитену нашег националног тима Урошу Ковачевићу.

Он је био и најбољи појединац нашег тима на мечу са Шпанијом, забележио је чак 28 поена. Одличан је био и Катић са 18. Невероватан учинак имао је млади Шпанац Виљена, чак 48 поена.

Утакмицу у дворани "Освалдо Касанова" посматрало је 3500 гледалаца, а судили су Ернан Гонсало Касамикела из Аргентине и Амин Ибрахим ел Траифи из Саудијске Арабије.

Бронзу су освојили Кубанци, који су победили селекцију Француске 3:0 (25:18;25:17;25:21).

Златни кадети из Аргентине се враћају у уторак.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво