Читај ми!

Бронзане одбојкашице

Женска одбојкашка репрезентација Србије освојила је бронзану медаљу на Гран прију 2011, пошто је у Макау, у утакмици за 3. место савладала Русију са 3:0 (25:21, 25:20, 25:16). Србија је тако други пут у три дана победила актуелног светског првака. Jована Бракочевић проглашена је за најбољег поентера, а Милена Рашић за најбољег смечера.

У дебитантском учешћу на Гран прију, најбоље српске одбојкашице освојиле су бронзану медаљу после фантастичне игре у којој су за 71 минут просто збрисале репрезентацију Русије.

Актуелни светски првак био је све време инфериоран у дуелу са изабраницама селектора нашег националног тима Зорана Терзића да коначни исход тог дуела, практично, ниједног тренутка није долазио у питање.

Одличан сервис, сјајан пријем, разноврсна игра у пољу и феноменалан блок српских одбојкашица окарактерисали су утакмицу од које су сви очекивали већу неизвесност.

Пре свих Јована Бракочевић, затим Милена Рашић, Сања Малагурски, Наташа Крсмановић, Сузана Ћебић и Маја Огњеновић све време су контролисале игру и резултат и друга победа над Русијом у року од само три дана није изостала.

СРБИЈА: Бракочевић (17), Малагурски (13), Крсмановић (6), Малешевић, Молнар (2), Антонијевић, Весовић, Огњеновић (5), Николић, Нинковић, Рашић (14) и Ћебић.

РУСИЈА: Борисенко (1), Махно (4), Перепелкина (1), Кузјакина, Букрејева (2), Гончарова (10), Фатејева (1), Морозова (8), Гамова (8), Уљакина (3), Старцева (1) и Меркулова.

Селектор Србије Зоран Терзић рекао је да је срећан и поносан на свој тим.

"Јако сам данас срећан и поносан на свој тим. Ово је први пут да играмо Гран при и одмах смо освојили бронзану медаљу. Ово је велики успех, нарочито зато што је остварен против тако великог тима какав је Русија", рекао је Терзић новинарима после меча.

Српкиње су раније освојиле Европску лигу, а чека их Европско првенство у Београду.

"После освајања Европске лиге и бронзе на Гран прију, чека нас Европско првенство, најважније такмичење за нас. Надам се да ће мој тим играти на истом нивоу као сада", рекао је Терзић.

Капитен Србије Јелена Николић рекла је да је тим заиста желео да победи и да је поносна на своје саиграчице.

"Играли смо рано данас после касног меча јуче, али смо биле решене да освојимо бронзу. Стварно сам поносна на свој тим због свега што смо урадили током целе сезоне. Ова бронза је сведочанство да смо успеле да постанемо једна од три најбоље репрезентације на свету", рекла је Николићева.

Одбојкашице САД освојиле су четврти пут у историји титулу победник Гранд при, пошто су у финалу савладале Бразил са 26:24, 25:20 и 25:21, после 86 минута игре, у мечу који су судиле Зорица Бјелић, ФИВБ судија из Србије и Сузана Марија Хатива Родиргес из Шпаније.

Јована Бракочевић, коректор Србије, проглашена је за најбољег поентера финалног турнира, а Милена Рашић за најбољег смечера. Дестини Хукер, коректор САД, проглашена је за најбољег играча (МВП) финалног турнира у Макау.

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво