Читај ми!

На правом путу

У другом колу четвртфиналне групе Светског првенства за кадете, мушка одбојкашка репрезентација Србије савладала је Кубу са 3:1 и стигла на корак до полуфинала планетарног шампионата на којем брани титулу.

Утакмица је одиграни у дворани Освалдо Касанова у Баија Бланки (Аргентина) пред око 300 гледалаца, а судили су Румунка Сорина Никулеску и Јури Рамиес Ортис из Доминиканске Републике.

СРБИЈА: Ковачевић (22), Медић (15), Илинчић, Брђовић (2), Ч. Станковић, Катић (24), Околић (1), Поповић (1), М. Станковић, Пантић, Жарковић и Благојевић (3).

КУБА: Аријас (1), Бетарте, Кинтана (7), Ламадрид 81), Гарсија, Бисет (13), Осорија (3), Лојола (11), Фундора (27), Фијел, Дувергел и Ураијарте (1).

Изабраницима селектора Милана Ђуричића био је потребан 91 минут да би стигли на корак до полуфинале Светског првенства за кадете, на којем бране титулу.

После нешто слабије игре у првом сету, српски кадети су заиграли знатно ангажованије у другом, у којем су поправили пријем, блок и сервис што се одражавало на резултат од почетка до краја тог дела игре.

После изједначења (1:1) уследио је трећи, најнеизвеснији сет. Тимови су играли поен за поен, до саме завршнице. Када је Србија повела са 21:18, а затим и 22:19, чинило се да ће тај сет добити рутински. Кубанци су, међутим, изједначили на 23:23. Испоставило се, међутим, да је то био и њихов максимум не само у сету, него у мечу.

Јер, српски кадети су "везали" два поена за трећи сет, а у последњем, практично демолирали супарника (22:25, 25:19, 25:23, 25:15).

У последњем колу Е групе репрезентација Србије игра против Кине.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво