Читај ми!

Срушен Кинески зид

Женска одбојкашка репрезентација Србије победила је селекцију Кине са 3:2 (20:25, 25:18, 23:25, 25:16 18:16 ) у утакмици првог кола А групе завршног турнира Гран прија. Наредни меч репрезентација Србије ће играти сутра у 11.00 са селекцијом Русије.

У изванредној утакмици, правом одбојкашком трилеру, Србија је на старту финалног турнира у Макау савладала домаћина Кину, освојила два важна бода и најавила трку за пласман у полуфинале.

У првом сету, после почетног изједначења, Кина је на техничким тајм - аутима имала четири, односно три поена предности (8:4, 16:13).Србија је узалудно покушавала да достигне предност Кине, која је на крају први сет решила у своју корист са 25:20.

У другом сету Србија је много боље почела, повела са 7:4, али је Кина смањила разлику. Када је на другом техничком тајм - ауту било 16:10 за Србију, било је очигледно да ће наш тим изједначити у сетовима.

Србија је од почетка трећег сета имала минималну предност да би у финишу стигла и до пет понеа разлике (19:14). Серијом од 3:0 Кина се вратила у игру и приморала селектора Зорана Терзића да затражи два тајм - аута. Нису помогли савети са клупе па су Кинескиње после пет узастопних поена успеле да искористе прву сет лопту за 25:23.

У четвртом сету виђена је слична борба, екипе су се смењивале у вођству, а асом Ане Антонијевић и блоком Тијане Малешевић, Србија је успела да меч уведе у одлучујући сет.

Водила је Кина и у петом сету (4:1, 5:2 и 6:3 и 7:4), али су наше одбојкашице смогле снаге да ухвате прикључак. Противник је имао предност (8:6) на промени страна, а драма је настављена све док наш тим није искористио четврту сет лопту и заслужено славио.

Србија сутра од 11 часова игра против селекције Русије, која је у првом мечу савладала Тајланд са 3:1.

Србија: Бракочевић 22, Малагурски 9, Крсмановић 8, Малешевић 7, Молнар 12, Анатонијевић 1, Весовић, Огњеновић 1, Николић, Нинковић 6, Рашић 19, Ћебић.
Кина: Ванг 20, Ми, Ђи Јанг 7, Хуи 13, Веи 5, Ђу Јанг 21, Шан, Ксу 2, Чен, Ма 13, Ћиу, Фан.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара