Читај ми!

Бронза за кадеткиње

Нови успех младих одбојкашица. Женска кадетска репрезентација Србије освојила је другу медаљу на првенствима света икада, прву бронзану, пошто је у Анкари, у утакмици за треће место савладала Пољску са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:18.

Фантастичне кадеткиње Србије освојиле су бронзану медаљу у Турској. После сребра освојеног пре две године у Тајланду, нова генерација је наставила серију изванредних резултата. Посебно им треба одати признање јер су после јучерашњег пораза против Турске успеле данас да после само 69 минута игре окончају меч и заслужено освоје другу медаљу у историји на светским првенствима.

После изједначене игре током већег дела првог сета, Србија је у финишу повела са 20:15. Ипак, Пољакиње су успеле да се приближе на два поена и завршницу сета учине занимљивом.

Мирнијом игром, Србија је стигла до три везане сет лопте (24:21) и искористила прву за 25:21 и 1:0 у сетовима.

У друом сету наш тим је повео са 5:1, па 8:4, да би на другом техничком тајм ауту било 16:8. Србија је и у завршници сета била много квалитетнија, па је на крају било 25:13 и 2:0 у сетовима.

У трећем сету је дошло до малог опуштања у редовима нашег тима, па је Пољска на првом одмору водила са 8:7, а потом и са 10:7, да би Србија изједначила на 12:12.

У финишу, Србија стиже до два поена вика (20:18), а после тајм аута Пољске, са два нова поена до недостижних 22:18. Ту је био крај надања за Пољакиње да могу нешто више да учине, па је Србија рутински привела меч крају.

Утакмицу у дворани Башкент посматрало је 2.200 гледалаца, а судили су Азиз Јенер из Турске и Анђела Грас из Бразила.

Србија: Поповић (10), Митровић (1), Лазић, Чанак (9), Симић, Џамић, Кубура, Чикириз (10), Лукић (9), Буша (12), Мирковић (5), Степановић.

Пољска: Твардовска (4), Јаницка (7), Шиманска, Глаз (3), Флакус (2), Војчик (3), Грајбер (3), Хојнацка (9), Гајевска (3), Тобијаш, Корабијец, Строзик

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво