Одбојкашице на завршном турниру

Женска одбојкашка репрезентација Србије пласирала се на завршни турниру Гран прија 2011, пошто је јутрос у Токију савладала Јужну Кореју са 3:0 (25:18, 25:16, 25:23) и освојила прво место на турниру Л групе трећег викенда овог такмичења. Србија у А групи са Кином, Русијом и Тајландом.

Утакмица је одиграна у Аријаке Колосеуму пред око 4.000 гледалаца, а судили су Јакобус Недерхуд из Холандије и Иранац Мохамед Шахмири.

СРБИЈА: Бракочевић (12), Малагурски (15), Крсмановић (9), Малешевић, Молнар (7), Антонијевић, Весовић, Огњеновић, Николић, Нинковић, Рашић (13) и Ћебић.

ЈУЖНА КОРЕЈА: Хванг (5), С. Ђ. Ли, Јон, Нам, Ј. К. Ким (14), Ђанг, Хан (6), Б. Л. Ли (2), С. Ј. Ким (5), Бе, Х. Дј. Ким (6), С. Ђ. Ли (2).

Максималном победом против Јужне Кореје изабранице селектора Зорана Терзића освојиле су прво место на турниру у Токију.

Током меча који је трајао 68 минута, српске одбојкашице су апсолутно контролисале ситуацију на терену. Истина, нешто слабије су одиграле трећи сет у којем су противнице у већем делу имале предност, али у завршници, када је падала одлука о победнику, ствари су дошле на своје место и Србија је остварила убедљиву победу.

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић оценио је да је победу над Јужном Корејом, као и пласман на завршни турнир Гран прија у Макау, донела сталожена и стрпљива игра.

"Играчице су биле изуизетно мотивисане, јер им је четврто место гарантовало лакшу групу у наставку такмичења", рекао је Терзић.

Он је похвалио све играчице на великом залагању и максмалној концентраицији.

"Сада имамо два дана одмора.у којима ћемо покушати да релаксирамо играчице, како би спремно дочекале тешкх и напорних пет утакмица у пет дана", рекао је Терзић.

Маја Огњеновић је оценила досадашњи учинак наше репрезентације као "велики успех".

"Завршили смо такмичење у групи на првом месту, што је велики успех јер смо играли са изузетно јаким репрезентацијама. Актуелним првакињама света, Рускињама, узели смо бод, а Јужну Кореју смо победили. Ово је фантастичан успех којем се нисмо надали", рекла је Огњеновић.

Најбоље српске одбојкашице у понедељак путују у Макао, где е, од 24. до 28. августа играти на завршном турниру Гран прија 2011.

 

Србија у групи са Кином, Русијом и Тајландом

Женска одбојкашка репрезентација Србија на старту финалног Гран прија у Макау у среду од 14 часова игра против Кине. У другом колу изабранице Зорана Терзића састаће се са Русијом у четвртак 25. августа од 7,30 сати по нашем времену.

Наше најбоље одбојкашице ће у трећем колу против Тајланда играти у петак 26. августа од 7,30 часова.

У Б групи су Бразил, САД, Италија и Јапан.

Поред сениорки, Србију ће у Макау представљати ФИВБ судија Зорица Бијелић која је делегирана за једног од осам арбитара на финалном турниру.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво