Читај ми!

Оствариле циљ

Најбоље одбојкашице Србије играће на завршном турниру, иако су у другој утакмици трећег викенда Гран прија изгубиле у Токију од селекције Русије са 3:2.

Резултат по сетовима гласио је 25:13, 21:25, 22:25, 25:17, 15:8, после 130 минута игре.

Утакмица је одиграна у Аријаке Колосеуму пред око 4.000 гледалаца, а судили су Луис Херардо Масијас из Мексика и Мохамад Шамири из Ирана.

СРБИЈА: Лазаревић, Малагурски 23, Крсмановић 6, Малешевић 1, Молнар 15, Антонијевић 1, Весовић, Огњеновић 2, Николић 5, Нинковић 3, Рашић 18, Поповић.

РУСИЈА: Борисенко 6, Макно 8, Кузијакина, Букрева, Гончарова 14, Фатева 5, Морозова 9, Гамова 26, Старцева, Кабешова, Меркулова 14, Матијенко 1.

Селектор Србије Зоран Терзић је Рускињама супроставио комбинован састав у којем није било Јоване Бракочевић и Сузане Ћебић, док је први техничар Маја Огњеновић меч почела са клупе.

После одличног почетка наше репрезентације и вођства (3:0), уследили су проблеми на пријему сервиса па су Рускиње преокренуле резултат. Противник је преко Јекатеарине Гамове и Наталије Гончарове дошао до 9:5 и већ тада најавио потпуну доминацију у првом сету.

Други сет је показао да изабранице селектора Зорана Терзића могу да се надигравају са актуелним првацима света. Освојиле су четири везана поена, после дужег времена повеле (15:14) и најавиле боље издање. Успела је Србија не само да се врати после убедљиво изгубљеног сета, већ и да анулира резултатски дефицит и стигне до изједначења.

Наставиле су одбојкашице Србије у истом темпу, брзим акцијама нису дозвољавале Рускињама да саставе блок, што је додатно олакшао посао нашем тиму, који је деловао све уиграније.

Селекције су играле на махове. Прво су припретиле Рускиње са серијом 6:0 (18:16), али су Трезићеве изабранице успеле да зауставе налет противника и после велике борбе искористе прву сет лопту.

Као да су се задовољиле вођством од 2:1 у сетовима наше одбојкашице, деловале су незаинтерсовано, превише су грешиле, па је питање победника одлучивао тај-брејк. У петом одлучујућем сету наш тим је наставио са бледом игром, а када је на сервис дошла висока Гамова (26 поена) Русија је нанизала седам поена и сасвим заслужено дошла до тријумфа.

Последњи меч у групи Л Србија ће играти у недељу против Јужне Кореје. Утакмица почиње у осам сати по нашем времену. Финале се игра  у Макау од 24. до 28. августа.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво