Читај ми!

Нова победа одбојкашица

Одбојкашице Србије победиле су Јапан у Токију са 3:0 (25:20, 25:22, 25:18), у првом колу трећег викенда Гран прија.

Утакмицу у Аријаке Колосеуму посматрало је 4.500 гледалаца, а судили су Мохамад Шахмири из Ирана и Луис Херардо Масијас из Мексика.

Србија: Бракочевић (21), Малагурски (9), Крсмановић (6), Малешевић, Молнар (14), Антонијевић, Весовић, Огњеновић (5), Николић, Нинковић, Рашић (11), Ћебић

Јапан: Накамичи, Такешита (1), Јамамото (8), Сано, Јамагучи, Ивасака (1), Араки(5), Кимура (10), Шинабе, Ебата (10), Кано (2), Сакода (1)

После изненађења у првој утакмици одиграној у Токију, када је Кореја победила Русију, Србија је декласирала Јапан и остала у трци за Финални турнир у Макау.

Већ на старту меча видела се велика жеља изабраница Зорана Терзића да се реванширају Јапану за пораз у Комакију. Финиш првог сета припао је Србији, која је смиреном игром и са минималним бројем грешака стигла до вођства од 1:0.

У другом сету се водила изједначена борба, такође до завршнице, и поново је Србија била квалитетнија када је то било најпотребније за вођство од 2:0 у сетовима.

После десетоминутне паузе, у трећем сету виђена је иста слика као и у претходна два, изједначена борба до другог техничког тајм-аута. Тада је Србија серијом узастопних поена стигла до 20:14 и победник је, практично, већ тада био одлучен.

Србија ће у суботу од осам часова по нашем времену, у другом колу Л групе, играти против Русије.

Терзић: Бољом игром у нападу победили смо Јапан

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић изјавио је да је његова екипа победила Јапан јер је играла много боље у нападу него прошлог викенда.

"Знали смо како треба да играмо против Јапана. У нападу смо одиграли квалитетније него прошли пут и то је главни разлог зашто смо добили утакмицу", рекао је Терзић после меча.
Он је додао да је Србија освојила три бода која је 99 одсто воде на завршни турнир.

"Има важнијих ствари од тога. Постоји самопоуздање у екипи да можемо да одиграмо добро против најјачих екипе и то је веома добро", рекао је Терзић.

"Против Рускиња је увек велики изазов играти. Оне су првакиње света, са екипом у којој је велики број изузетно квалитетних играчица. Видећемо сутра колико ћемо успети да их спречимо да не добијају лаке поене у нападу", рекао је Терзић.

Одбојкашица Србије Јована Бракочевић оценила је да је припрема утакмице са Јапаном "јако добро одрађена".

"Знали смо како играју. Пуштали смо, условно речено, играчице које су слабије у нападу, а концентрали смо се на средњаке који су јачи. Имали смо добар пријем сервиса, биле смо самоуверене и то је резултирало победом", рекла је Бракочевићева.

Финални турнир одржаће се од 24. до 28. августа у Макау. Учествоваће Кина, која је домаћин, и седам најуспешнијих екипа. Србија тренутно заузима пето место.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво