Читај ми!

Победа на старту

Јунирска женска селекција Србије освојила је прва три бода на Светском првенству у Перуу, пошто је победила Кубу са 3:1.

Утакмицу у дворани Едуардо Дибос пратило је 1.458 гледалаца, а судили су Хеунг Фаи Ли из Хонг Конга и Алехандро Пења Браво из Перуа.

Србија: Буша (1), Будровић, Цветичанин, Кецман, Савић (12), Луковић (18), Ранковић (10), Раденковић (5), Медаревић, Бјелица(12), Стевановић (12), Пушић

Куба: Родригес (4), Гарсија (8), Ернандес (4), Роблес (16), Вилсон, Мендаро, Кардона(7), Санчес, Матијенцо (21), Вилчес, Дијас, Валдес.

Изванредно су страртовале јуниорке Србије на СП у Лими, савладале Кубу, после много боље игре, нарочито у трећем и четвртом сету, и што је најважније - освојиле три важна бода.

Први сет је у потпуности припао изабраницама Ратка Павличевића, које су водиле од почетка и предност успешно одржавале до краја за вођство од 1:0.

У другом сету, поново сјајан почетак Србије, која је водила са 6:0 и 8:2, а у финишу и са 19:14.

Уследио је пад у игри, што је Куба искористила и одличним сервисима, а потом и контранападима, потпуно преокренула резултат и стигла до три везане сет лопте (24:21).

Успела је Србија да се приближи (23:24), али су Кубанке ипак, изједначиле на 1:1 у сетовима.

Губитак сета утицао је на игру Србије у трећем сету, али само до 15:15. Тада је уследила фантастична серија 10:2, којом је окончан сет за вођство од 2:1.

Егзекуција је уследила у четвртом делу игре, када је Србија просто збрисала Кубанке са терена. Било је 8:1, 16:6, 20:7 и на крају убедљивих 25:10, односно 3:1 у сетовима.

Србија ће у другом колу Б групе играти против Бразила у ноћи између суботе и недеље, од 02,15 часова по нашем времену.

Бразил је у првом колу савладао Италију са 3:1.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво