Читај ми!

Опет покорена Европа

Сениорке Србије су троструке и једине победнице Европске лиге! Србија је суверено, трећи пут узастопно у Турској, освојила титулу победника Европске лиге 2011, без изгубљеног сета на Финалном турниру, односно са 14 победа и само четири изгубљена сета током читавог такмичења. Јована Бракочевић МВП и најбољи смечер, Маја Огњеновић најбољи дизач, Наташа Крсмановић најбољи блокер.

Србија је данас у Истанбулу, финалу, савладала Турску са 3:0, по сетовима 25:17, 25:21 и 25:23, после 77 минута игре. 

Одбојкашице Србије поново су освојиле Европску лигу. Туркиње су имале подршку публике, међутим то није било довољно да се озбиљније супротставе нашој селекцији. Од самог почетка наше одбојкашице заиграле су своју игру, диктирале темпо и стигле до заслужене победе. Суверне владарке Европске лиге су одбојкашице Србије. Трећи пут у Турској, а други пут у финалу против Турске, Србија је демонстрирала врхунско одбојкашко умеће.

Турска је у неколико наврата током другог и трећег сета имала предност (19:17, 10:8), али одбојкашице Србије нису дозволиле никакво изненађење у финалу. Биле су боље током сва три сета.

Имале су избранице селектора Зорана Терзића проблема на пријему, али су захваљући капитену Маји Огњеновић успеле да се врате у меч. Српски техничар је одлично сервирао и проиграво саиграчице. У тим тренуцима доста муке противнику са сервис линије задавала је и Наташа Крсмановић.

Баш као и против Чешке у полуфиналу, завршница је припала нашим одбојкашицама, које су успевале да преокрену резултат и на крају заслужено тријумфују.

Импоновала је смиреност изабраница Зорана Терзића чак и у тренуцима када је домаћин, пред пуним трибинама, имао предност и од три поена. Све су успевале да надокнаде и једино је мало узбуђења и неизвесности, ако се то тако може назвати, било у финишу меча, када је Турска спасила прву меч лопту, али другу није успела, за велико славље Србије.

Србија: Лазаревић, Бракочевић (13), Малагурски (13), Крсмановић (7), Малешевић, Молнар (3), Антонијевић, Огњеновић (3), Нинковић, Рашић (13), Поповић, Ћебић.
Тренери: Зоран Терзић и Бранко Ковачевић.

Турска: Каракојун (2), Сонсирма, Гурешен, Авџи, Услупехливан (6), Токсој (2), Онал (5), Озсој (11), Ердем (10), Иљасоглу, Дарнел (12), Чемберџи (3).
Тренери: Марко Аурелио Мота и Алпер Ердогуш.

Уласком у финале наше одбојкашице су дан радније осигурале учешће на Гран Прију.
Сениорке Србије се из Истанбула враћају сутра. Долазак на аеродроме Никола Тесла се очекује у 13,45 часова.

Женска одбојкашка репрезентација Бугарске освојила је у Истанбулу треће место на финалном турниру Европске лиге, пошто је савладала Чешку са 3:0.

Поред треће титуле у Европској лиги, одбојкашице Србије добиле су и четири појединачне награде на Финалном турниру Европске лиге 2011. у Истанбулу.

Јована Бракочевић, коректор Србије, проглашена је за најбољег играча (МВП) и најбољег смечера Европске лиге 2011, Маја Огњеновић, капитен и дизач Србије, проглашена је за најбољег дизача, а Наташа Крсмановић за најбољег блокера Европске лиге 2011. Андре Мејер, председник ЦЕВ, предао је Маји Огњеновић, капитену Србије, пехар намењен победнику Европске лиге 2011. Одлуком Извршног одбора ЦЕВ, финалисти Европске лиге 2011, Србија и Турска, изборили су учешће у Гранд Приx 2012.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво